TEME #maratonderecunostinta #suntuncopac

 

8

Dragi copaci,

azi incepem #maratonulderecunostinta! Va multumesc mult ca v-ati alaturat mie in acest joc magic!Urmeaza 28 de zile magice! Voi completa aici in acest articol in fiecare zi, temele de recunostinta si in pagina mea de facebook aici.

Este cea de-a doua editie a acestui joc, prima oara l-am jucat in 2015 cu copacii  dupa modelul cartii Rhondei Byrne (vezi modelul 2015 aici), insa acum l-am simplificat si completat/schimbat cu propriile mele indicii asadar  sper ca impreuna sa ne bucuram de puterea  recunostintei in viata noastra, care va aduce mai multa liniste, implinire, echilibru si armonie pentru fiecare dintre noi, odata ce ii identificam magia cu cele 28 de zile de practica. Vezi mai multe detalii despre joc   aici. Recunostinta functioneaza la unison cu o lege Universala care ne guverneaza viata si anume Legea Atractiei care  spune ca noi atragem tot ceea ce gandim, vorbim si simtim.

Concret, cu cat suntem mai nerecunoscatori pentru ceea ce suntem si ce avem, cu cat ne lamentam mai mult si nu facem nimic, cu cat adoptam o atitudine negativa la lucrurile din noi si din jurul nostru, cu atat vom atrage mai mult experiente negative in viata noastra. Daca suntem recunoscatori pentru tot ceea ce traim la momentul prezent, pentru ceea ce suntem si ceea ce avem (chiar daca e loc de mult mai bine), atunci vom atrage mai multe evenimente pline de armonie si prosperitate in inima si casa noastra.

Este important sa va luati un JURNAL sau o agenda in care sa notati gandurile voastre in cele 28 de zile. La joc pot participa atat studentii care vin la clasele mele de yoga (noi vom lucra impreuna exercitiile inainte de clasa) dar si tu de acasa te poti alatura noua.Temele presupun niste exercitii noi pe care vi le voi da in fiecare zi, dar si o tema pe care o vom repeta in fiecare zi, timp de 28 de zile.

TEMA REPETITIVA(si cea mai puternica dintre toate)- in fiecare dimineata cand va treziti, incepeti ziua spunand “multumesc” si cand va culcati, la fel cu mana pe inima spuneti “multumesc” . Dimineata, cat mai devreme luati un carnetel, jurnal sau pur si simplu o foaie, si un stilou sau pix, asezati-va intr-un locusor unde sa aveti mai multa liniste si  ENUMERATI MINIM 5 MOTIVE DE RECUNOSTINTA /BINECUVANTARI DIN VIATA VOASTRA( ar fi ideal 10), lucruri, evenimente, oameni pentru care sunteti recunoscatori si fericiti.  Pentru fiecare binecuvantare mentionati si motivul pentru care sunteti recunoscatori. Sa va dau un exemplu din lista mea: ” Sunt foarte recunoscatoare astazi (sau “ma simt binecuvantata astazi”, sau “ma simt foarte  fericita”), pentru inca o zi alaturi de fetita mea, pentru ca  fiecare zi alaturi de ea ma invata ce este iubirea adevarata.”

La prima vedere poate parea dificil sa gasiti motive pentru care sa va simtiti recunoscatori, mai ales daca treceti printr-o perioada mai putin linistita din viata dar daca cautati atent in arhiva inimii si mintii voastre, veti realiza ca aveti milioane de motive pentru care ar trebui sa fiti recunoscatori.

Puteti incepe cu simplul fapt ca sunteti in viata astazi si apoi, va puteti exprima recunostinta in toate domeniile,  de exemplu privind: cariera, familia, relatiile voastre, situatia financiara, starea de sanatate, pasiunea voastra, inspiratia voastra, etc sau, va puteti adresa lui D-zeu, Iubirii universale, Sinelui Suprem, Ingerului vostru Pazitor, Spiritului vostru, Naturii, etc..

Pe atat de simplu :). Asta este tot ceea ce trebuie sa faceti, dar aceasta practica trebuie repetata in fiecare zi, cat mai de dimineata in toate cele 28 de zile. 

Continuare aici 

Imprastiati magia recunostintei si asupra cunoscutilor vostri,  astfel incat sa fim cati mai multi cei care vom intra in joc si puterea cat mai mare. Chiar daca vor fi persoane care se vor alatura mai tarziu, pot recupera pe parcurs. Daca simtiti, puteti posta si pe facebookul vostru  in fiecare zi temele cu hashtagul #maratonderecunostinta ziua 1 ( de exemplu) #suntuncopac.

TEMA ZIUA 1 #maratonderecunostinta- IERTAREA Astazi sunt recunoscator pentru ca imi permit sa ma iert si sa iert!

Am ales ca prima tema din joc ( din cele 28) iertarea pentru ca nu putem porni la un drum nou pana cand nu cadem la pace cu un drum vechi.Daca azi vrei sa faci un lucru bun, atunci este momentul sa ierti si sa te ierti.Cu cat mai repede te eliberezi sa cari dupa tine remuscarile, acuzatiile si ura cu atat iti vei gasi tu mai repede linistea. Trebuie sa ierti, pentru ca astfel te vei ierta pe tine, intrucat suntem unul oglinda celuilalt.Trebuie sa ierti, nu neaparat ca sa faci un bine celuilalt care te-a ranit, ci ca sa ti faci un bine tie, sa inchizi un capitol din viata ta si sa poti merge mai departe .
Trebuie sa ierti pentru ca meriti sa-ti traiesti restul vietii in pace!

CE TREBUIE SA FACI: Fa o introspectie interioara, sincera, din suflet si incepe o lista cu toate persoanele, situatiile, care te-au facut sa suferi, care te-au ranit, te-au facut sa te simti mic. Incepe cu tine, cu momentele in care nu ti-ai fost prieten si nu ti -ai fost alaturi. Incepi intotdeauna cu faptul ca iti esti recunoscator.
Exemplu: “Astazi sunt recunoscator pentru ca imi permit sa ma iert me mine, pentru momentele in care mi-am spus ca nu sunt in stare de nimic”. Dupa ce termini lista de iertare personala, treci la iertarea celorlalti. La sfarsit, dupa ce ai terminat, cu pace si recunostinta in inima iti poti imagina un foc puternic si transformator in care sa arunci toate aceste situatii, intamplari, atitudini cu multa pace si iubire, pentru ca tu sa te eliberezi de aceste lanturi si sa te ocupi de tine de acum in colo.

Daca vrei sa ma urmezi pe facebook, fa un rezumat la aceasta tema a iertarii cu hashtagul #maratonderecunostinta #suntuncopac Ziua 1. De exemplu #maratonderecunostinta ziua 1 #suntuncopac   Astazi sunt recunoscator pentru ca imi permit sa ma iert si sa iert!

La culcare azi te culci cu “multumesc” in suflet si maine dimineata iti spui “multumesc cand te trezesti. Apoi continui cu cele 5 motive de recunostinta/binecuvantari din fiecare zi. ( aceasta este tema repetitiva din toate cele 28 de zile)

Da vorba mai departe ca sa intram cati mai multi in joc!

TEMA ZIUA 2 #maratonderecunostinta- TRAIESC IN INIMA

Astazi iti sunt recunoscatoare inima pentru ca bati pentru mine!

Astazi te invit sa te intorci in inima. In yoga este o vorba ca gandurile noastre care vin navala si nu ne lasa sa experimentam libertatea sunt “a crazy monkey mind”. Si asa este! Ganditi-va cat de mult timp ne petrecem in minte in cap, despicand firul in 4, judecand, criticand, analizand, confruntandu-ne cu noi in fiecare moment. In minte se intampla tot ce este legat de lumea exterioara: job, relatii, facturi, excursii, haine, neajunsuri, frici,barfe, etc. Se spune ca avem peste 60.000 de ganduri in fiecare zi care nu ne dau pace. Egoul nostru traieste in minte si noi ii permitem asta.Provocarea de astazi este sa va intoarceti in inima. Sa faceti cunostinta cu inima voastra. Stiti ca se spune ca inima este cel de –al doilea creier? Poate mult mai intelept ! Sa traiesti in inima inseamna sa fii bun cu tine si cu ceilalti, sa vezi lumea din interior sa te conectezi cu acel suflu viu care simte, acel Dumnezeu interior, acel ghid care are grija de noi, intuitia. Da, inima simte, inima nu gandeste! Sa traiesti din inima inseamna sa mai faci un pas la nivel spiritual sa realizezi ca suntem fiinite spirituale cu simtiri pe pamant!Atunci cand suntem pierduti, cand avem nevoie de ghidaj, de curaj, de siguranta, cand trebuie sa luam o solutie, cea mai simpla varianta este sa ne intoarcem in inima si ea va avea un raspuns pentru noi.

CE TREBUIE SA FACI:  Gaseste un moment cand esti singur in liniste. Inspira si expira cu ochii inchisi. Conecteaza-te cu respiratia ta.  Pune mana pe inima si simte bataile inimii tale. Spune-i inimii “ Sunt recunoscator inima,pentru  ca bati pentru mine!  Cauta o situatie in viata ta in care ai nevoie de un sfat, ghidaj, ai nevoie sa iei o decizie. Primeste inima in viata ta drept acest intelept sfatuitor. Coboara-te cu un lift imaginar din minte in zona inimii. Intreaba inima din suflet si cu multa iubire ce sfat are pentru tine ( scrie intrebarea si in jurnal). Sa ai la indemana jurnalul si lasa sa curga cuvintele in el. Poate vei primi un mesaj pe loc sau la momentul potrivit, in vis sau  printr-un cunoscut. Poate azi sau poate peste o luna,Toate la momentul potrivit. In inima ta vei stii intotdeauna ceea ce trebuie sa faci. Termina cu mantra de recunostinta : Sunt recunoscator inima ca bati pentru mine! Spune-o inca o data insa de data aceasta din inima :)!

Alte feluri prin care te poti cobori in inima ta azi: canta  ( ca in dus ) ca si cum nu te- ar asculta nimeni fara sa-ti pese, da drumul la muzica si danseaza ceea ce simti.  Fii atent la respiratia ta!

 Daca vrei sa ma urmezi pe facebook, fa un rezumat la aceasta tema a inimii  cu hashtagul #maratonderecunostinta #suntuncopac Ziua 2. Nu uita sa te culci cu “multumesc” in inima ca in fiecare seara si maine dimineata sa iti notezi cele 5 motive de recunostinta.

Da vorba mai departe ca sa intram cati mai multi in joc!

TEMA ZIUA 3 #maratonderecunostinta- FARA MASTI

Oare stim cine mai suntem dupa ce parintii, profesorii, prietenii, rudele,doctorii, sefii aleg pentru noi si considera ca stiu mai bine ca noi de ce avem nevoie ca sa… fim?Societatea isi da cu parerea inca de la nastere in identificarea noastra ca fiinte, a ceea ce suntem.Realizam ca nu mai stim sa ne traim propria viata ci o traim pe a altora. Ne punem diverse masti ca sa devenim  ceea ce altii vor sa vada.Suntem ceea ce altora le este pe plac. Suntem mastile ce pe altii ii fac fericiti.  Credem ca viata noastra trebuie sa indeplineasca asteptarile celorlalti. Ne evaluam in functie de greutate, inaltime, hainele pe care le purtam,  banii pe care ii avem, statutul social, si uitam cine suntem.
Poate ar trebui sa insistam sa ramanem ceea ce suntem. Poate nu ar mai trebui sa cerem permisiunea sa ne traim viata noastra si  nu versiunile celorlalti asupra vietii noastre.
Poate avem nevoie de curaj sa ne dam mastile jos, si sa devenim ceea ce suntem.
Ai nevoie de curaj sa cresti intelept si sa devii la un moment dat ceea ce esti.
Hai sa facem din ziua de azi este prima zi din restul vietii tale in care incerci sa-ti dai masca jos.

CE TREBUIE SA FACI:  Permite-ti sa fii sincer cu tine si sa identifici momentele cand ai purtat masti pentru altii sau chiar ca sa te minti pe tine, incercand sa le satisfaci asteptarile, nevoile si dorintele altora si  uitand de tine. Alege prima “masca” care iti vine in minte si deseneaz-o in jurnalul tau (chiar nu conteaza daca ai talent sau nu ) Scrie in dreptul ei: Ma accept si ma inteleg pentru mmentele cand am purtat masca X ( si descrii momentul, situatia respective).  Apoi continui: Astazi sunt recunoscatore pentru ca aleg sa-mi dau mastile jos si sa ma intorc la cine sunt cu adevarat ( si enumeri mastile). De astazi sunt EU! Multumesc! ( si  te descrii. De exemplu: curajoasa, buna, blanda, sincera etc)

Daca vrei sa ma urmezi pe facebookul tau, fa un rezumat la aceasta tema cu hashtagul #maratonderecunostinta #suntuncopac Ziua 3. La culcare azi te culci cu “multumesc” in suflet si maine dimineata iti spui “multumesc cand te trezesti. Apoi maine continui cu cele 5 motive de recunostinta/binecuvantari din fiecare zi. ( aceasta este tema repetitiva din toate cele 28 de zile)

Da vorba mai departe ca sa intram cati mai multi in joc!

TEMA ZIUA 4  #maratonderecunostinta- ITI MULTUMESC MAMA!

Astazi avem o tema sensibila. Vom aduce recunostinta mamei noastre. M-A-M-A poate unul dintre cele mai sfinte cuvinte cu o incarcatura energetica enorma! Stii cand am fost in Bali, ei aveau un rotual in care in fiecare zi aduceau o ofranda ancestorilor pornind cu parintii indiferent de relatia pe care o aveau cu ei. Nu putem cladi un viitor luminos, nu ne putem extinde ramurile in mod armonios prin copiii nostri, decat in momentul in care cadem la pace si binecuvantam relatia cu parintii nostri. Relatia mama -copil este sfanta este o sursa de creativitate, creatie, armonie, echilibrare emotionala in viata de adult. Datorita mamelor noastre suntem in viata, traim si experimentam toate lucrurile acestea frumoase pe care viata ni le da, asa ca indiferent de natura relatei cu mama ta, fie ca este buna sau mai putin buna, mama ta, cea care ti-a dat viata merita recunostinta pentru faptul ca tu poti respira azi si poti duce lantul iubirii eterne mai departe. In momentul in care ne iertam, ne acceptam, ne iubim radacinile avem mult mai multe sanse sa punem capul linistit pe perna dand viata generatiilor viitoare. Fie ca sunt in viata sau nu, vom face un ritual de multumire pentru mamele noastre in pantecul carora ne-am plamadit sufletul timp de noua luni.

CE TREBUIE SA FACI:  Ai nevoie de spatiu si liniste pentru acest exercitiu. Aseaza-te intr-o pozitie comoda si cu ochii inchisi vizualizeaza-ti mama in cea mai frumoasa forma a ei: sanatoasa, bucuroasa, plina de viata invaluita intr-o lumina alba sau galbena. Ochii ei sunt blanzi si te oglindesti in ei. Ia jurnalul si scrie motivele de recunostinta pentru mama ta, ce ai invatat de la ea, pentru faptul ca ti-a dat viata, pentru surori, frati, pentru aptitudini, chipul tau, etc. incepe cu : Multumesc/ sau iti sunt recunoscator mama pentru ca mi-ai dat viata! Cere-ti iertare in scris pentru momentele in care poate ti-ai ranit mama. Daca simti, poate chiar pui mana pe telefon si spune-i cat de mult o iubesti si ii multumesti ca pur si simplu ESTE. Iar daca nu mai este, trimite un gand bun in Univers pentru ea.

Daca vrei sa ma urmezi pe facebookul tau, fa un rezumat la aceasta tema cu hashtagul #maratonderecunostinta #suntuncopac Ziua 4. La culcare azi te culci cu “multumesc” in suflet si maine dimineata iti spui “multumesc cand te trezesti. Apoi maine continui cu cele 5 motive de recunostinta/binecuvantari din fiecare zi. ( aceasta este tema repetitiva din toate cele 28 de zile)

Da vorba mai departe ca sa intram cati mai multi in joc!

TEMA ZIUA 5  #maratonderecunostinta- 100 de pasi magici!

Astazi facem o tema din Magia. Trebuie sa-i calcam pe urme lui Albert Einstein, care stiti ce facea? Repeta in fiecare zi cuvantul multumesc de 100 de ori!

Deci, astazi trebuie sa facem 100 de pasi magici ( proces ce nu dureaza mai mult de 90 de secunde), si cu fiecare pas sa repetam cuvantul magic multumesc.“Dumnezeu ti-a daruit azi 86.400 de secunde. Ai folosit macar una dintre ele sa spui multumesc?” A. Ward.Putem practica pasii magici oriunde: in casa, la birou, in drum spre o intalnire, dar cel mai minunat cred ca ar fi, daca am putea, sa-i facem in picioarele goale in iarba! Este foarte eficient sa practicam aceasta tehnica in drum spre un examen, o intalnire importanta,un  interviu, atunci cand mergem la medic, sau pur si simplu daca avem o zi mai sumbra.

Nu numara pasii in timp ce practici efectiv tehnica, ca este posibil sa te impiedici si sa pierzi magia cuvantuluimultumesc. Mai bine iti pui un cronometru si timp de cel putin 90 de secunde, sa faci cati mai multi pasi si sa spui multumesc cu fiecare pas.Aceasta tehnica poate fi repetata ori de cate ori simti nevoia puterii recunostintei in viata ta!

Cam atat  pentru azi.Ne revedem maine  dar intre timp, imprastiati magia recunostintei si asupra cunoscutilor vostri,  astfel incat sa fim cati mai multi cei care vom intra in joc si puterea cat mai mare.

Daca vrei sa ma urmezi pe facebookul tau, fa un rezumat la aceasta tema cu hashtagul #maratonderecunostinta #suntuncopac Ziua 5. La culcare azi te culci cu “multumesc” in suflet si maine dimineata iti spui “multumesc cand te trezesti. Apoi maine continui cu cele 5 motive de recunostinta/binecuvantari din fiecare zi. ( aceasta este tema repetitiva din toate cele 28 de zile)

TEMA ZIUA 6  #maratonderecunostinta- imbratiseaza un copac!

Tema de azi este simpla: iesi in parc, in natura si imbratiseaza un copac!  🙂

“Am ales sa imbratisez copaci” acum ceva timp,  si cred ca este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le-am facut pentru mine in viata asta. Pentru a fost de fapt, momentul in care am ales sa imbratisez viata.Stiati ca in japonia si Koreea de Sud exista conceptul de paduri  Shinrin-yoku (baia padurii), unde oamenii se duc sa evadeze din civilizatie si sa se relaxeze sis a se vindece emotional, spiritual, mental si de ce nu fizic.  Koreea de Sud a investit peste  140 mil $ intr-un nou centru de terapie prin copacii din paduri.De curand in Melbourne, primaria a facut adrese de email copacilor, unde cetatenii pot trimite emailuri eliberandu-se in scris de probleme, griji, frici, stress.

In cartea publicata de  Matthew Silverstone, Blinded by Science,  se confirma faptul ca imbratisatul copacilor are beneficii masurabile in sanatatea emotioanala, mentala si fizica: ADHD, cresterea puterii de concentrare si de reactie, anti depresie, anti dureri de cap, anti stress, etc.Totul are o vibratie, iar vibratia copacilor este una foarte buna.Si well, se pare ca este demonstrat ca imbratisatul copacilor nu este numai pentru hipioti ci pentru toata lumea, hehe! 😀 . Specialistii definesc terapia cu arbori drept metoda terapeutica prin care poti preveni si vindeca bolile folosind energia acestora.

Silvoterapia (terapia cu copaci)  este utilizata inca din antichitate.  Stramosii nostri iubeau copacii si se lasau vindecati de ei. Atunci copacul avea cu adevarat o valoare spirituala. Anumiti arbori erau considerati  drept fiind incarcati de sacralitate, ii ascultau si le era teama de reactia lor.

Echilibrarea energetica cu ajutorul copacilor are radacini vechi  si in Taoism. Ca si oamenii, copacii au fost si sunt considerati fiinte vii. Mai mult, sunt mediatori intre cer si pamant. Asemanari indiscutabile cu sistemul energetic uman din acupunctura. Astfel prin radacini, trunchi ramuri, in dublu sens curg si se intersecteaza nealterate de patologii energiile ceresti cu natura Yang si energii pamantesti cu natura Yin.
Simpla imbratisare a unui copac te ajuta sa participi la acele energii. Ciudat dar adevarat. Copacul este un sistem energetic cu memorie si constiinta. Trebui sa comunici cu el, sa empatizezi cu el, sa te deschizi si ti se va deschide. Multumeste-i si lipeste-te de el. Si vei simti raspunsul lui.

Stiti, v-am mai zis de cateva ori, am inceput aces blog in urma unui vis. Un vis in care evident eram un copac….

Daca vrei sa ma urmezi pe facebookul tau, fa un rezumat la aceasta tema cu hashtagul #maratonderecunostinta #suntuncopac Ziua 6. La culcare azi te culci cu “multumesc” in suflet si maine dimineata iti spui “multumesc cand te trezesti. Apoi maine continui cu cele 5 motive de recunostinta/binecuvantari din fiecare zi. ( aceasta este tema repetitiva din toate cele 28 de zile)

                   TEMA ZIUA 7  #maratonderecunostinta- tema repetitiva!

A 7-a zi e zi de odihna deci fara teme suplimentare :). Ramai la cele 5 motive de recunostinta, multumesc cand te trezesti, multumesc cand te culci.

Relaxare placuta! 🙂

     TEMA ZIUA 8  #maratonderecunostinta- invata din greseli!

Cu totii ne gasim uneori pe ulita vietii si nu stim incotro sa o apucam. Sa o luam la stanga sau la dreapta? Facem alegeri. Luam decizii. Cu totii avem suisuri si coborasuri in viata. Experimentam si bune si rele si cred ca e normal sa fie asa.Suntem oameni. Nu suntem perfecti. Suntem vii. Tot ce facem este sa incercam lucruri noi si uneori suntem stangaci ca niste copii. Ne chinuim. Suferim. Cadem. Ne revenim si ne ridicam. Incercam din nou. Gresim. Invatam din greseli. Evoluam.
Si suntem recunoscatori pentru aceasta oportunitate minunata numita VIATA.
De fapt,  nu exista greseli, poate doar lectii. Eu asa vad.

Toate intamplarile din viata noastra fie ele bune sau mai putin bune, ne ies in cale ca sa ne ajute sa ne cunoastem, sa ne privim in oglinda.Care este lectia ta?

CE TREBUIE SA FACEM. Sa identifcam o greseala pe care am facut-o in viata noastra, si sa enumeram 5 motive de recunostinta pentru care ne simtim recunoscatori in urma greselii facute, punandu-ne intrebarile “Ce am invatat din greseala respectiva? Ce lucruri bune au rezultat din experienta ei?” Poti merge mai departe cu aceasta tema si daca este o persoana fata de care ai gresit si nu ai apucat sa iti ceri iertare, ti-o poti exprima in scris. Si totusi daca esti pregatit si vrei sa inchei final capitolul, pune man ape telefon sau gaseste o solutie sa iti ceri iertare! Fii atent, nu iti ceri iertare pentru el , ci pentru tine, sa mergi mai departe in pace. Sa te eliberezi.

Daca vrei sa ma urmezi pe facebookul tau, fa un rezumat la aceasta tema cu hashtagul #maratonderecunostinta #suntuncopac Ziua 8. La culcare azi te culci cu “multumesc” in suflet si maine dimineata iti spui “multumesc cand te trezesti. Apoi maine continui cu cele 5 motive de recunostinta/binecuvantari din fiecare zi. ( aceasta este tema repetitiva din toate cele 28 de zile)

Sa invatam din greseli azi!

TEMA ZIUA 9 #maratonderecunostinta- RAMAN CENTRAT!

Traim intr-o societate care ne alearga, ne invarte, ne biciuie, care vrea lucruri de la noi, care are interese continue. Ne invartim uneori fara sens cu si printre oameni si pierdem contactul cu noi. Uneori lasam lumea  din exteriorul nostru sa faca sa usture lumea din noi. Lasam actiunile prietenilor, partenerilor, sefilor, vanzatorilor, rudelor, copiilor sa ne inchida inchida sufletul si sa crestem ghetari acolo.

Tema de astazi iti propune sa te centrezi, sa te intorci in tine si sa nu mai lasi sa fii atins de ceea ce se intampla in exteriorul tau. Sa te invarti fara sa te lasi ametit de ceilalti. Pentru ca sunt convinsa ca toate intamplarile, oamenii, experientele, bune, rele care aleg sa se manifeste in viata noastra nu sunt intamplatoare!

Tema de azi isi propune sa ramai tu, chiar si atunci cand ceilalti incearca sa te indeparteze de tine!

CE TREBUIE SA FACI:  Vom face primul exercitiu din cele 5 rituri tibetane, ne vom invarti de 21 de ori. Invartitul, cunoscut si in traditiile stravechi sufi si dervish are beneficii cunoscute atat pentru fizic cat si pentru minte si inima. Departeaza usor picioarele, ridica bratele in T cu o palma instre cer ( primesti) si una inspre pamant ( daruiesti), incepi sa te invarti usor de la stanga la dreapta in sensul acelor de ceasornic ramanand centrat in zona abdomenului( plexului solar), de 21 de ori. Poti mari intensitatea daca simti nevoia. Ca sa nu ametseti poti sa- ti stabilesti la fiecare runda un punct fix la care sa te uiti. La fiecare invarteala iti spui” Sunt recunosctor pentru ca indiferent de ceea ce se intampla in exteriorul meu, eu raman centrat in mine”. Dupa ce ai terminat cele 21 de runde, te relaxezi pe burta si lasi corpul si “vajaiala” sa se calmeze. Poti face o scurta instrospectie( meditatie) in care sa vizualizezi momentele in care te-ai lasat daramat de oamenii, situatiile din jurul tau cu acceptare si intelegere. Iti repeti mantra “Sunt recunosctor pentru ca indiferent de ceea ce se intampla in exteriorul meu, eu raman centrat in mine.” . Scrie in jurnal aceasta experienta.

Daca vrei sa ma urmezi pe facebook, fa un rezumat la aceasta tema a inimii  cu hashtagul #maratonderecunostinta #suntuncopac Ziua 9. Nu uita sa te culci cu “multumesc” in inima ca in fiecare seara si maine dimineata sa iti notezi cele 5 motive de recunostinta.Da vorba mai departe ca sa intram cati mai multi in joc!

             TEMA ZIUA 10 #maratonderecunostinta – Puterea cuvantului – Intra si tu in joc!  

Acum ceva timp scriam un articol si le vorbeam copacilor mei, despre puterea cuvantului si cum poate el schimba sau distruge o viata. Va spuneam de studiul lui Masaru Emoto, un savant de origine japoneza care a descoperit este ca apa e vie, are memorie, inteligenta si reactioneaza la gandurile si cuvintele noastre. El demonstreaza ca, daca spre apa este directionata energie pozitiva aceasta apa face cristale frumoase, uniforme si complexe, si opus in cazul in care este directionata energie negativa cristalele sunt sparte, neuniforme, alterate, patate. Puterea cuvintelor noastre este data de energia pe care o punem în ele, de încărcătura lor emoţionala cu ajutorul sunetelor care sunt chei ale energiilor universului, ale fiintei noastre.
Ei, si cum noi oamenii suntem 70% apa (in momentul conceperii unui om, ovulul fecundat are 96% apa, la nastere, bebelusul este format in proportie de 80% din apa. Pe masura ce copilul creste, procentajul scade si se oprește la circa 70% atunci cand omul ajunge la maturitate), imaginati-va ce putere au cuvintele asupra noastra avand in vedere ca suntem apa!
Puterea cuvintelor este data de energia pe care o punem in intentiile, gandurile si emotiile pe care le avem din spatele rostirii acestora.
Astazi vom folosi puterea cuvintelor in ajutorul nostru
CE TREBUIE SA FACEM: Luati jurnalul si scrieti minim 10 afirmatii despre voi, precum niste complimente pe care vi le faceti singuri. Afirmatii care tin atat de spectul vostru fizic cat si de cel mental si emotional, de viata profesionala, amoroasa, sociala etc.
De exemplu: “Sunt frumoasa, multumesc! Sunt sanatoasa, multumesc! Sunt cea mai buna sotie si mama, multumesc! Sunt un prieten bun, multumesc! Am cel mai frumos job, multumesc! etc…incheiati cu urmatoarea mantra de recunostinta: “Sunt recunoscator pentru puterea cuvantului ce mi-a fost data. De astazi aleg sa fiu impecabil in ceea ce spun! Imi cer iertare daca am folosit cuvantul impotriva mea sau a celorlalti, ranindu-i. Cuvintele mele sunt vindecatoare, armonioase si transformatoare. Eu sunt una cu ale mele cuvinte. Cuvantul meu este magic. Sunt recunoscator pentru darul vorbirii si aleg sa il respect si sa il iubesc!”
Daca vrei sa ma urmezi pe facebook, fa un rezumat la aceasta tema cu hashtagul #maratonderecunostinta #suntuncopac Ziua 10.
La culcare azi te culci cu “multumesc” in suflet si maine dimineata iti spui “multumesc cand te trezesti. Apoi continui cu cele 5 motive de recunostinta/binecuvantari din fiecare zi. ( aceasta este tema repetitiva din toate cele 28 de zile)
Da vorba mai departe ca sa intram cati mai multi in joc!

TEMA ZIUA 11   #maratonderecunostinta- invatatorii din viata noastra

Stii vorba aia: profesorul vine cand elevul este pregatit 🙂 ? Cu totii am primit la un moment dat un ajutor de la un mentor, un calugar, un invatator, un ghid  care ne-a indrumat in calea noastra de cunoastere de sine, in momentele in care am avut cea mai mare nevoie de acestia. Uneori, nici nu realizam impactul acestor oameni in viata noastra. Fie si un zambet sau o vorba buna, poate schimba cursul vietii noastre.

Poate fi oricine: mama, tata, bunicul, bunica, o sora sau un frate, un invatator sau un profesor, un prieten, un iubit,un doctor, un antrenor, un vecin, un sef sau un coleg, un preot, un guru, un scriitor, un caine sau chiar un cersetor de pe strada. Poate fi oricine.

CE TREBUIE SA FACETI Aseazati-va confortabil, si ganditi-va la  toti oamenii( sau poate chiar animalele) care au avut un impact semnificativ in viata voastra. Luati jurnalul si srieti pentru fiecare motivele pentru care le sunteti recunoscatori, cum v-au ajutat sa va gasiti drumul, sa prindeti aripi. La finalul propozitiei de recunostinta pentru fiecare persoana scrieti “ Multumesc pentru ca ai aparut in viata mea!”

Dumnezeu este unul singur, dar uneori ia mai multe forme, de exemplu forma unui profesor. Iar profesorul vine cand elevul este pregatit. Gandeste-te ca atunci cand aprindem o lampa pentru cineva, nu lumineaza doar persoana respectiva ci intreaga incapere .

Sa fie binecuvantati invatatorii vostri!

Daca vrei sa ma urmezi pe facebookul tau, fa un rezumat la aceasta tema cu hashtagul #maratonderecunostinta #suntuncopac Ziua 11. La culcare azi te culci cu “multumesc” in suflet si maine dimineata iti spui “multumesc cand te trezesti. Apoi maine continui cu cele 5 motive de recunostinta/binecuvantari din fiecare zi. ( aceasta este tema repetitiva din toate cele 28 de zile)

TEMA ZIUA 12 #maratonderecunostinta – Sunt sanatos!

La fel ca in orice aspect al vietii, corpul nostru nu reprezinta decat o oglinda a gandurilor si a convingerilor noastre launtrice. Daca ne plangem de sanatatea noastra, daca devenim ipohondri si ne gandim la ce boli am putea avea sau vom avea, nu facem decat sa chemam aceste experiente negative in viata noastra prin legea atractiei.

Starea de azi de sanatate reflecta intocmai cat de recunoscator  v-ati simtit pana acum pentru ea.Ceea ce trebuie sa intelegeti este ca organismul vostru incearca sa mentina tot timpul o stare de sanatate optima indiferent de cum l-ati tratat. Este ceva extraordinar!Chiar si atunci cand ne imbolnavim, eu cred ca este precum o alarma ca ceva are nevoie de atentie, ca trebuie sa fim atenti. Deci corpul nostru are nevoie sa fie iubit si acceptat si atunci cand este bolnav dupa cum spunea si dr Harrison in cartea sa „iubeste-ti boala!” pentru ca al nostru corpul doar vocifereaza ceea ce simtim si gandim.”

CE TREBUIE SA FACI: Gandeste-te la ultima boala pe care ai avut-o, la momentul in care s-a intamplat, la ceea ce ai trait, gandit si simtit inainte de boala, inainte ca ea sa se manifeste. Care erau nevoile tale atunci? Care erau gandurile, emotiile, trairile? Lipsurile? Poate vei reusi sa faci o paralela acum sau cine stie poate vei primi un raspuns in timp. Priveste –te in oglinda si spune-ti „Ma iert si ma eliberez de toate cauzele si nevoile emotionale care au stat la baza tuturor bolilor mele din trecut, prezent si viitor.” Vizualizeaza-te invaluit intr-o lumina verde, sanatos, radios plin de viata. Esti una cu al tau corp. Fii recunoscator pe rand pentru toate partile corpului tau, multumeste-le pentru ca lucrati la unison impreuna. Termini scriind propozitia  urmatoare de 25 de ori:  “Sunt recunoscator pentru sanatatea mea perfecta”! ( sau poti crea propria mantra asemanatoare)

O zi cu sanatate va doresc!

Daca vrei sa ma urmezi pe facebookul tau, fa un rezumat la aceasta tema cu hashtagul #maratonderecunostinta #suntuncopac Ziua 12. La culcare azi te culci cu “multumesc” in suflet si maine dimineata iti spui “multumesc cand te trezesti. Apoi maine continui cu cele 5 motive de recunostinta/binecuvantari din fiecare zi. ( aceasta este tema repetitiva din toate cele 28 de zile)

 

TEMA ZIUA 13 #maratonderecunostinta -Multumesc pentru o zi perfecta

O zi este perfecta daca alegem sa o vedem asa! Totul depinde de perspective

Tema de astazi este foarte simpla si va invita sa multumiti pentru ziua care a trecut exact asa cum a fost. Pentru inca o zi in  care vi s-a permis sa fiti in viata si sa explorati lumea.

CE TREBUIE SA FACETI: Inainte de culcare, cand va pregatiti de somn, aduceti mainile in dreptul inimii si ganditi-va cu recunostinta la toate intamplarile zilei de cand v-ati trezit pana in momentul in care ati ajuns in pat. Multumiti pentru toti oamenii, situatiile, intamplarile, spatiile indiferent de cum ati interactionat cu ele. Chiar daca a fost ceva ce nu v-a placut multumiti si fiti recunoscatori pentru intamplarea respectiva ca parte dintr-o lectie. Daca doriti, puteti completa si in jurnal. Culcati-va cu recunostinta in inima pentru intreaga zi si terminati cu “Multumesc ( sau sunt recunoscator) pentru inca o zi perfecta.

Daca vrei sa ma urmezi pe facebookul tau, fa un rezumat la aceasta tema cu hashtagul #maratonderecunostinta #suntuncopac Ziua 13. La culcare azi te culci cu “multumesc” in suflet si maine dimineata iti spui “multumesc cand te trezesti. Apoi maine continui cu cele 5 motive de recunostinta/binecuvantari din fiecare zi. ( aceasta este tema repetitiva din toate cele 28 de zile)

               TEMA ZIUA 14  #maratonderecunostinta-tema repetitiva!

A 14-a zi e zi de odihna deci fara teme suplimentare :). Ramai la cele 5 motive de recunostinta, multumesc cand te trezesti, multumesc cand te culci.

Relaxare placuta! 🙂

TEMA ZIUA 15 #maratonderecunostinta – binecuvanteaza jobul tau!

Vezi in care dintre afirmatiile negative de mai jos te regasesti:

  • Jobul meu este un mediu toxic si stresant,
  • Nu sunt apreciat la serviciu, munca mea nu are valoare;
  • Seful meu este un dictator;
  • Nu mai suport sa muncesc peste program;
  • Comparativ cu cat muncesc sunt platit cu doi lei;
  • Colegii mei sunt piaza rea;

Indiferent de ce ai bifat, lucrurile din jurul tau poate nu se vor schimba dar tu cu siguranta poti!  Poti schimba gandirea ta legata de munca!Munca noastra oglindeste valoarea pe care ne-o oferim singuri. Noi suntem problema dar si Solutia ( asa scria pe un biletel pe care l-am gasit pe jos azi J!

Asa ca pentru a avea succes la locul de munca si in plan profesional atragand in viata voastra oportunitati, promovari, bani, este absolut necesar sa fiti recunoscatori pentru situatia actuala a jobului vostru chiar daca vi se pare ca nu este cea mai roz .  De ce? Pentru ca daca doriti sa amplificati/schimbati in mai bine ceva trebuie sa incepeti cu recunostinta pentru ceea ce aveti deja. Adica ar trebui sa va iubiti activitatea si sa o practicati cu recunostinta chiar daca munca voastra nu este cea la care ati visat intodeauna.Daca sunteti casnici/e ganditi-va  la munca de a va  ingriji copiii si la executarea treburilor  zilnice.

CE TREBUIE SA FACI. Sa iti recunosti puterea si valoarea. Cu o mana pe abdomen, imagineaza-ti ca centrul fiintei tale este acum in acea zona sub palma. Puterea, increderea curajul tau se afla in abdomen. Vizualizeaza cum trimiti si primesti prin palma culoare galbena si cum intregul tau corp se scalda in caldura, lumina, putere, incredere, curaj! Poti face un exercitiu in fata oglinzii (sau ti-l imaginezi) in care provoci la discutii toti, sefii, colegii, partenerii de munca care te deranjeaza, si le spui asertiv ce ai pe inima, ce te face sa suferi si apoi ii ierti pentru ceea ce nu reusesc sa iti ofere.

Mai departe este momentul sa practici binecuvantarea fata de munca ta. Binecuvanteaza locul de munca, spatiul, instrumentele, calculatoarele, toti oamenii inclusiv pe cei care te calca pe coada, binecuvanteaza absolut tot. Binecuvanteaza-te si pe tine!  Fii recunoscator astazi pentru tot ceea ce este legat de munca ta si vei fi rasplatit. Noteaza in jurnal.
„Ma simt recunoscator la munca pentru ca…”

Daca vrei sa ma urmezi pe facebookul tau, fa un rezumat la aceasta tema cu hashtagul #maratonderecunostinta #suntuncopac . La culcare azi te culci cu “multumesc” in suflet si maine dimineata iti spui “multumesc cand te trezesti. Apoi maine continui cu cele 5 motive de recunostinta/binecuvantari din fiecare zi. ( aceasta este tema repetitiva din toate cele 28 de zile)

TEMA ZIUA 16 #maratonderecunostinta – traiesc in adevar!

Cum stai cu adevarul interior? Te macina anumite secrete pe care le tii doar pentru tine? Simti uneori ca nu esti sincer cu tine? Dar cu ceilalti? Ti-e frica sa dai glas adevarului? Simti ca vrei sa spui lucruri dar parca nu-ti gasesti vocea? Obisnuiesti sa minti ca sa fii in centrul atentiei sau ca sa te menajezi, protejezi in anumite situatii?Atunci cand traim in adevar suntem conectati cu Sinele nostru Suprem, cu intuitia noastra, cu inima noastra. Aprofundarea adevarului nu inseamna numai a nu minti, ci se refera si la controlul vorbirii si a gandurilor noastre. De cate ori nu ne mintim singuri sau fara sa ne dam seama poate ii mintim pe ceilalti pe care ii iubim?

CE TREBUIE SA FACI:Suntem oameni si este normal sa mai gresim, sa mai mintim! Insa tema de astazi te pozitioneaza in calitate de observator si te invita sa te analizezi cu blandete si iertare in momentele in care nu esti/ nu ai fost  sincer cu tine sau cu ceilalti dar nu pentru ca sa te judeci ci ca sa te faca sa intelegi ca atunci cand ne conectam cu adevarul, cu vocea pura si reala din noi, ne eliberam, ne desstresam, ne permitem sa traim in pace.

Fa  lista cu momentele, situatiile in care nu ai fost sincer cu tine sau cu ceilalti incepand fiecare propozitie cu “Ma iert pentru situatia, momentul X cand nu am spus adevarul(m-am mintit) ……” Te rog sa fii bland cu bine cand faci aceasta lista, si sa intelegi ca o faci ca sa te eliberezi, sa –ti dai pace. Facand aceasta lista te detasezi de aceasta latura neadevarata a ta.Continui lista cu propozitiile de recunostinta pentru situatiile, intamplarile , oamenii din viata ta, cand ai ales sa fii sincer si sa comunici adevarul : “Sunt recunoscator pentru ca am fost sincer /sunt sincer cu mine sau ceilalti cand…”Termini cu mantra : A spune adevarul este o alegere. Azi sunt profund recunoscator pentru ca  aleg sa ma conectez cu adevarul meu interior unde simt pace si iubire. Vocea mea de azi este curata.”

Daca vrei sa ma urmezi pe facebookul tau, fa un rezumat la aceasta tema cu hashtagul #maratonderecunostinta #suntuncopac . La culcare azi te culci cu “multumesc” in suflet si maine dimineata iti spui “multumesc cand te trezesti. Apoi maine continui cu cele 5 motive de recunostinta/binecuvantari din fiecare zi. ( aceasta este tema repetitiva din toate cele 28 de zile)

TEMA ZIUA 17 #maratonderecunostinta– Recunostinta catre cei in nevoie

Asculta in timp ce faci tema mantra de mai jos.Este o mantra a vindecarii, un cantec magic prin care ne putem canaliza toate intentiile bune, vibratiile noastre inalte catre cei in nevoie, persoane dragi noua sau pur si simplu oameni, lipsiti de speranta.

Emotiile, gandurile noastre pot schimba vieti. Pe ale noastre si pe ale celorlalti. Fii increzator ca se pot produce miracole si ca fiecare dintre noi este un mic magician.

Faceti o lista in jurnalul vostru cu persoanele apropiate (sau nu) care au nevoie de ajutorul vostru, care au probleme de sanatate, care au probleme financiare, in relatie sau care sunt pur si simplu nefericite. Aceste persoane puteti fi chiar voi ! In timp ce ascultati mantra, va ganditi pe rand la fiecare din persoanele respective si va imaginati ca aveti puterea miraculoasa de a imbunatati considerabil viata persoanei respective. Pentru fiecare in parte scrieti motivul de recunostinta sau binecuvantarea ca si cum minunea s-ar fi produs deja sub magia voastra.Exemplu:” Binecuvantez ( sunt recunoscator pentru) relatia Ioanei cu sotul ei. Acum ei traiesc in pace si in armonie”.

Dupa ce terminati lista cu binecuvantari, faceti o scurta meditatie ascultand mantra RA MA DA SA , vizualizand in parte fiecare persoana invaluita intr-o lumina verde, armonioasa, sanatoasa, fericita, zambareata. Nu uita ca aceasta persoana poti fi chiar tu.
iubire

TEMA ZIUA 18#maratonderecunostinta  DE AZI SUNT BUN  CU MINE!

Noi suntem o bucata din Creator iar contactul cu bunatatea si dragostea divina vine in primul rand din bunatatea si  dragostea fata de noi.

Lumea din jur se schimba pentru ca ne-am schimbat noi, ceea ce inseamna ca si realitatea pe care o atragem s-a schimbat.Schimba persoana pe care o vezi in oglinda si intreaga lume se va schimba. Vezi in oglinda o persoana blanda, calda, in pace sau un suflet incrancenat si  pierdut?

Tu vei primi inapoi reflexia persoanei pe care o oferi in oglinda. Iti oferi bunatate primesti bunatate inapoi, iti oferi respingere, respingere primesti.

CE TREBUIE SA FACI: Sa te privesti in oglinda oglinda cu bunatate si curiozitate. Sa te gandesti pe rand la momentele in care nu ai fost bun cu tine nu ti-ai fost aproape cu iertare si compasiune ( ex: Ma iert pentru momentele in care nu m-am odihnit destul si mi-ar suprasolicitat corpul si mintea”. Cand faci aceasta lista, fii bland, deschis, constructiv fara sa te critici, judeci.

Apoi, in timp ce te privesti in ochi in oglinda te gandesti la momentele in care ai fost bun cu tine, incepand propozitiile cu “imi sunt recunoscator pentru momentele cand am fost bun cu mine atunci cand…..”Ia-le rand pe rand, sunt convinsa ca vei gasi multe motive de recunostinta pentru felul in care iti manifesti bunatatea  fata de tine.

Apoi,te asezi intr-o pozitie confortabila si cu mana pe inima rostesti in sufletul tau : De azi aleg sa fiu bun cu mine, sa ma accept si sa ma iubesc neconditionat. Continui, repetand in suflet, sincer : Imi sunt atat de drag, imi sunt atat de drag, imi sunt atat de drag.

Noteaza in jurnalul tau aceasta experienta.

Daca vrei sa ma urmezi pe facebookul tau, fa un rezumat la aceasta tema cu hashtagul #maratonderecunostinta #suntuncopac . La culcare azi te culci cu “multumesc” in suflet si maine dimineata iti spui “multumesc cand te trezesti. Apoi maine continui cu cele 5 motive de recunostinta/binecuvantari din fiecare zi. ( aceasta este tema repetitiva din toate cele 28 de zile)

TEMA ZUA 19 #maratonderecunostinta- Recunostinta pentru finalizarea proiectelor/indeplinirea dorintelor

Avem milioane de idei, incepem milioane de lucruri si nu apucam sa le ducem la capat. Poate suntem prea obositi, stresati, distrasi.

Noi suntem foarte obisnuiti sa speram :”sper sa am noroc sa..”, “Sper sa am curaj sa ma arunc cu parasuta” “sper ca businessul meu sa devina unul de succes” “sper sa ma fac bine..”, “sper sa fac un curs de design interior”, dar in loc sa speram, nu mai bine am fi recunoscatori pentru ca lucrurile se vor intampla exact asa cum vrem noi? Viata nu se deruleaza niciodata intamplator, iar norocul nu are nici o legatura cu rezultatele pe care le obtinem.

CE TREBUIE SA FACETI: Tema de azi  foarte simpla  sa multumim, sa fim recunoscatori acum, imaginandu-va ca dorintele, proiectele noastre deja s-au intamplat/ realizat exact asa cum ne dorim. Rugaciuni si ritualuri  din foarte multe culturi, ofera multumiri inainte de primirea lucrurilor dorite.

Stiati ca daca un om este conectat la un computer tomograf si i se arata un obiect, anumite zone din creierul lui se activeaza.Daca i se spune sa-si imagineze acel obiect( dupa ce l-a vazut), aceleasi zone din creier se activeaza…. deci intrebarea este, ceea ce vedem noi este ceea ce vad ochii nostri sau ceea ce “vede” creierul nostru? Si ce este realitatea, ceea ce se vede prin ochii nostri sau ce se imagineaza/aminteste/percepe prin creierul nostru?Noi ne cream propria realitate…. de aceea realitatile fiecaruia dintre noi sunt diferite.

Cu realizarile  la fel.Asta inseamna ca pentru a ne atrage ceea ce ne dorim, trebuie sa ne formam in mintea noastra o imagine a lucrului dorit. Bineinteles asta nu inseamna sa stam cu mana in san si sa asteptam sa ne pice din cer, ci sa depunem eforturi pentru ca lucrurile sa se intample in viata noastra asa cum ne dorim.

Scrie in jurnal despre aceasta experienta.

TEMA ZUA 20  #maratonderecunostinta- “gandurile mele, prietenele mele”

Se spune ca fiecare dintre noi traieste cu peste 60.000 de ganduri in fiecare zi. Ganduri care de multe ori se transforma in dusmanii nostri, ganduri de autocritica, judecata, ganduri care merg in trecut sau in viitor. Prea rar in prezent, si lucrul asta oboseste.

“Schimba-ti gandurile si astfel vei schimba lumea”, spunea Norman Vincent Peale si tare dreptate avea.

De fiecare data cand am o zi mai putin”insorita” , cand ma simt dezamagita de mine si de ceilalti,  ma gandesc la treaba asta, si fac un efort constient de a-mi schimba cursul gandurilor, si a-mi reconditiona traseul sinelui spre o directie mai pozitiva. Adica concret, daca niste “nori negri-gri” apar pe cer, incerc sa ma minunez de marginile lor argintii. In cariera, relatia mea, am  trait ca si tine,  momente neasteptate, dar am reusit cumva sa trag de mine, sa ma adun, luand-o de la capat, chiar daca ma simtea tarata de podea.

Gandurile noastre au in egala masura puterea de a distruge si a vindeca. Atunci cand schimbam filtrul lor cu o alta viziune mai creativa/buna, ele ne pot schimba in mult mai bine viata.

CE TREBUIE SA FACETI: Sa luati jurnalul si timp de 2-3 minute sa scrieti absolut toate gandurile voastre, pur si simplu ca o secretara, fara sa va pese daca au sens, daca au subiect sau predicat, asterneti tot ce va trece prin cap. Desconspirati gandurile voastre. Cu blandete, cu intelegere, cu sinceritate.

Este un exercitiu foarte bun prin care ne putem goli aproape complet mintea, acceptand gandurile noastre, dar neatasandu-le de ele. Ne pozitionam in calitate de observator si ne disociem de gandurile noastre.  Noi nu suntem gandurile noastre. Ne indreptam postura, venim cu mainile in forma de caus, undeva la 10-20 de cm sub gura, inspiram pe nas si expiram usor pe gura in palme aerul, ca si cum un vant usor ar sufla. Este aerul expirat cu gandurile noastre negative. Imblanzim gandurile noastre. Continuam timp de un minut sa respiram in acest fel.

Termininam cu “Sunt recunoscator pentru toate gandurile mele, ma iert si ma accept pentru toate gandurile care m-au ranit pe mine si pe ceilalti iar  de astazi ALEG sa ma imprietenesc cu gandurile mele si sa traiesc in armonie cu ele. “

               TEMA ZIUA 21  #maratonderecunostinta-tema repetitiva!

A 21-a zi e zi de odihna deci fara teme suplimentare :). Ramai la cele 5 motive de recunostinta, multumesc cand te trezesti, multumesc cand te culci.

Relaxare placuta! 🙂

TEMA ZIUA 22 #maratonderecunostinta- Relatia mea minunata

Tema de astazi isi propune sa practicam recunostinta fata de partenerii nostri de cuplu, iar daca nu suntem intr-o relatie de cuplu sa alegem o alta relatie din viata noastra actuala ( un prieten, ruda etc) pe care sa o binecuvantam  si sa ii aducem ganduri bune.

In relatii noi suntem precum niste oglinzi.  Ne putem folosi de comportamentul jumatatilor noastre ca sa ne reflectam cele mai adanci parti din noi, parti care ne plac sau poate nu ne plac deloc .
Partenerii nostri sunt o invitatie catre evolutia noastra. Radacinile noastre se intalnesc ca sa ducem ceva mai departe. Un pic din noi, si din cei ce au fost in urma noastra.
Stii, se spune ca dragoastea este oarba, insa mie nu-mi place vorba asta. Eu vreau sa cred ca e drumul spre lumina. Imi place dragostea aia constienta, prezenta, vie care ma ajuta sa ma definesc, sa ma conturez, sa ma cunosc si sa cresc .
Eu cred ca ne intalnim si suntem doi, ca sa mergem impreuna ACASA. In casa sufletului.

CE TREBUIE SA FACETI:  Ei, daca aveti o relatie perfecta, normala sau  mai dificila, daca cineva v-a ranit sau dezamagit, daca cineva va invinovateste, daca aveti resentimente fata de partener sau pur si simplu daca aveti anumite certuri care va irita, puteti iesi din aceasta situatie fiind recunoscatori persoanei respective. Stiu ca pare un pic ciudat dar functioneaza. Invinovatirea si mania nu duc la salvarea relatiei ci la destramarea ei insa recunostinta si comunicarea sincera pot salva o relatie!Deci, daca doriti sa va imbunatatiti relatia de cuplu, lucrati pentru aceasta iar daca nu aveti partener sau nu doriti sa imbunatatiti relatia actuala, puteti lucra pentru o relatie mai veche pe care doriti sa o inchideti in pace, sau pentru o relatie cu sora, fratele, mama, tata, seful, un prieten, etc.. Dupa ce veti face aceasta tehnica, veti vedea ca va veti simti mult mai bine in legatura cu persoana respectiva. Nu conteaza cine a gresit, nu conteaza cine pe cine a facut sa sufere, lucram pentru aducerea armoniei prin magia recunostintei.

Oricat de greu vi s-ar parea, tot ce trebuie sa faceti este sa va imaginati ca va priviti in ochii partenerului ca intr-o oglinda si sa scrieti o lista cu 10 lucruri pentru care va simtiti recunoscatori persoanei in cauza. Lucruri care pe voi v-au ajutat sa deveniti mai buni si mai constienti. Adresati-va pe nume persoanei respective si exprimati-va recunostinta fata de ea.

Bineinteles, dupa ce practicam recunostinta cu partenerii nostri mai trebuie sa si discutam sincer cu ei, sa ne deschidem inima si sa ajungem la un comun- acord.

Iubire in suflet!

Daca vrei sa ma urmezi pe facebookul tau, fa un rezumat la aceasta tema cu hashtagul #maratonderecunostinta #suntuncopac . La culcare azi te culci cu “multumesc” in suflet si maine dimineata iti spui “multumesc cand te trezesti. Apoi maine continui cu cele 5 motive de recunostinta/binecuvantari din fiecare zi. ( aceasta este tema repetitiva din toate cele 28 de zile)

TEMA ZIUA 23 #maratonderecunostinta – SPUNE “MULTUMESC” cat poti de des azi

Tema de astazi este o misiune super interesanta care incepe de dimineata. Recunostinta joaca un rol covarsitor in viata noastra.De multe ori nu realizam cat de norocosi suntem si cate lucruri avem!

Atunci cand incepi sa apreciezi frumusetea din jurul tau, din ce in ce mai multe lucruri frumoase iti vor iesi in cale. “Multumesc” este un instrument puternic de purificare si de atragere a lucrurilor pozitive in viata ta. “Multumesc” ne schimba vibratia campului energetic.

Ce trebuie sa faci astazi este sa repeti ( in gand sau cu voce tare) cat mai des cuvantul “multumesc”, intr-un mod constient, bucurandu-te de tot ceea ce iti iese in cale. “Multumesc” pentru cafea, pantofi, trafic, poiecte, telefon, latratul vesel al cainelui, iarba, flori, cer, etc, etc, etc”. Multumeste cat poti de des pentru orice! Daca ti se ofera ocazia multumeste exagerat dar cu daruire si sinceritate si oamenilor care te ajuta in servicii: colegi, soferi de taxi, vanzatori, etc. Multumeste-le din inima!

Te asigur ca aceasta tehnica nu va da gres niciodata.

Culca-te cu “multumesc” in inima!

TEMA ZIUA 24 #maratonderecunostinta- Nu lua nimic la modul personal!

Tema de azi se potriveste zilelor de criza politica prin care am trecut si ne invata sa nu luam nimic la modul personal: parerile, criticile, acuzele, jignirile celorlalti si sa le respectam punctele de vedere chiar daca sunt diferite fata de ale noastre.

Concret, daca suntem insultati de ceilalti, daca suntem subapreciati, mintiti, jigniti, nu trebuie sa luam asta la modul personal, trebuie sa intelegem ca tot ceea ce este in mintea noastra este complet diferit fata de ceea ce este in  mintea celor ce ne judeca,  iar acestia se confrunta cu propriul lor sistem de valori si pareri. Vedem realitatile diferit.

De cand suntuncopac  una dintre primele lectii de viata pe care le-am invatat este sa nu iau absolut nimic personal si sa respect parerille tuturor chiar daca nu sunt de acord cu ele.Atunci cand imi spun de exemplu “esti nebuna” sau “esti plina de viata”, eu incerc sa nu interpretez nimic personal, pentru ca stiu ca daca au o stare buna eu sunt o zana, iar daca sunt suparati voi fi o vrajitoare :).

Niciuna dintre variante nu ma afecteaza, pentru ca eu stiu cine sunt. Orice ar gandi, orice ar simti ceilalti despre mine, eu stiu ca este realitatea/perspectiva/problema lor, nu a mea. Este modul in care vad ei lumea. Parerile lor depind de sistemul lor de valori, asa ca nimic din ceea ce gandesc ei despre mine, nu se refera cu adevarat la mine.

CE TREBUIE SA FACI: Identifica momente cand ai luat lucruri la modul personal si te-ai suparat/dezamagit, necajit cand altii te-au etichetat in vreun fel care nu te reprezinta. Mediteaza cu o analiza blanda asupra acelor intamplari.  Spune-ti : “Eu sunt recunoscator astazi pentru ca  am ales sa ma detasez de parerile, acuzele si criticile celorlalti la adresa mea. De astazi sunt responsabil sa-mi cresc propria valoare si sa-mi intretin propria fericire. Ma respect, ma iubesc si ma onorez! Doar eu stiu cine sunt cu adevarat”

TEMA ZIUA 25 #maratonderecunostinta – “Imi sunt recunoscator mie!”

Nu putem schimba lumea din exteriorul nostru daca nu ne schimbam noi. Nu putem astepta sa fim iubiti de ceilalti daca noi habar nu avem ce este iubirea si respectul de sine.

Lumea din jur se schimba pentru ca te-ai schimbat tu, ceea ce inseamna ca si realitatea pe care o atragi s-a schimbat.

Acum este momentul sa practici Magia pentru tine. Aseaza-te in fata oglinzii, priveste-te in ochi si spune-ti “imi esti atat de drag, te iubesc!” incontinuu timp de 2-3 minute ( cu voce tare sau in gand).

Scrie in jurnalul tau motive de recunostinta pentru corpul tau, sanatatea ta, relatiile tale, experientele, hobby-urile, emotiile si toate darurile care ti-au fost oferite tie personal.

Esti un norocos pentru ca esti tu!

TEMA ZIUA 26 #maratonderecunostinta” – Recunoscatori pentru situatia noastra financiara

Tehnica de azi ne invata sa fim recunoscatori pentru situatia noastra financiara oricare ar fi ea.

Cu siguranta am intampinat cu totii situatii financiare mai putin stabile in viata noastra, asadar poate ar trebui sa invatam cum sa la raspundem.

Azi ne propunem sa inlocuim unul din principalele motive pentru care ne plangem pentru situatia financiara cu un act de recunostinta, incercand astfel sa schimbam circumstantele financiare. Astfel, inlocuim o lamentare- care ne face mai saraci, cu un act de recunostinta-care ne imbogateste.

Orice gand de lamentare referitor la cheltuielile noastre in viata de zi cu zi, atrage mai multa saracie.

Haideti sa inversam procesul si sa platim cu recunostinta acest lucru. Stiu ca pare un pic ironic, dar ganditi-va atunci cand cumparam ceva si  la beneficiile pe care le avem in urma consumarii produsului respectiv , nu numai la gaura din buzunar. De exemplu, cand trebuie sa platiti o chirie sau o rata pentru casa la banca, gandititi-va la casa minunata in care locuiti, la caldura asternuturilor sau la simplul fapt ca aveti un acoperis deasupra capului.

CE TREBUIE SA FACETI. Scrieti in jurnalul  vostru motivele de recunostinta pentru toate toate lucrurile materiale pe care le aveti incepand cu lucrurile mici pana la cele importante. Umpleti-va cu recunostinta pentru cat de norocosi sunteti ca aveti cu ce sa va imbracati, sa va deplasati, sa locuiti. Apoi desenati o bancnota proprie exact asa cum o vedeti voi acum si puneti pe ea suma de care aveti nevoie pentru a va cumpara ceva anume ( in caz ca va doriti ceva). Puneti o intentie exacta pentru banii respectivi. Lansati bancnota in “univers” cu inima deschisa. Totusi, norocul si-l mai face si omul cu mana lui asa ca va rog sa scrieti si un scurt action plan prin care puteti strange banii respectivi. 🙂

Alte tipus-uri pentru abundenta:

  • banii de tinut intr-un portofel rosu
  • bancnotele de aranjat cap la cap in portofel ( semn de respect pentru energia banilor)
  • nu mai lasati maruntul neluat! ( este un semnal lansat in Univers ca nu avem nevoie de bani);
  • de multumit cat mai des de pentru energia banilor atunci cand va deschideti portofelul!

Sa fie cu recunostinta si abundenta! ❤

TEMA ZIUA 27 #maratonderecunostinta AVE VIATA!

Iata ca ne-am apropiat de finalul maratonului . Sper ca fiecare zi te-a adus mai aproape de tine. Azi m-am gandit sa multumim, sa fim recunoscatori pentru intreaga noastra viata, exact asa cum a fost pana acum si  cum este in prezent.

CE TREBUIE SA FACI: in jurnalul tau, deseneaza un segment care reprezinta viata ta. Prima bara de la segment sa fie prima ta suflare cand ai primit viata si ultimul segment, sfarsitul natural si frumos care pe toti ne asteapta. Insemneaza ziua de azi, cu data. Identifica cu blandete si iubire 5-10 evenimente de-a lungul vietii tale de la nastere pana acum care te-au ajutat sa fii ceea ce esti, oameni, situatii, experiente care te- au ajutat sa cresti sa evoluezi, sa prinzi aripi. Insemneaza-le in segmentul vietii tale cu multa daruire si recunostinta. Apoi, uita- te la segmentul neinsemnat intre ziua de azi si ultima bara. Pentru ce vrei sa lasi loc aici? Ce evenimente doresti in viata ta? Caror experiente vrei sa faci loc? Insemneaza cu recunostinta momentele pe care le doresti insemnate in viitorul tau.

Uneori, Universul are nevoie sa -i dam indicatii mai clare asupra ceea ce ne dorim, daca suntem confuzi si habar nu avem ce cerem atunci sa nu ne minuneze faptul ca nu primim raspuns. Pentru Univers este important sa stim nevoile din spatele a ceea ce cerem, si nevoia sa fie una sincera si buna. Adica de exemplu daca ne dorim “succes”, succes in ce? succes pentru ca? care este nevoia sufletului din spatele succesului?

Termina privind linia vietii tale cu pace si bucurie in inima si spune-ti : AVE VIATA!

 

             TEMA ZIUA 28  #maratonderecunostinta-tema repetitiva!

Ultima zi din maraton  e zi de odihna deci fara teme suplimentare. Ramai la cele 5 motive de recunostinta, “multumesc” cand te trezesti, “multumesc”cand te culci, si incearca de aici in colo sa integrezi aceasta recunostinta in viata de zi cu zi.

 

 

Responses

  1. Spirala Colorata Avatar

    Reblogged this on Spirala Colorata and commented:
    Hai să începem un #maratonderecunostinta 🙂

  2. Simona Avatar

    Participam si noi la #maratonderecunostinta pe pagina noastra de facebook. Recunostinta!

  3.  Avatar

    Minunat!

  4. Crezi ca nu esti bun de nimic? Citeste asta… | Suntuncopac Avatar

    […] Sa facem cel putin 21 de zile o lista de recunostinta pentru toate lucrurile bune din viata noastra, incepand cu faptul ca suntem in viata si sanatosi, ca traim, apoi sa nu uitam de toate lucrurile pe care le facem cu iubire si suntem increzatori. Punctele noastre forte. Poti urma si tu #maratonul de recunostinta aici. […]

  5. […] spun defapt este că ea a scris pe blog chiar și propria versiune de joc pe care o puteți urmări AICI. Sunt tot 28 de zile de recunoștință însă într-o variantă proprie a Andreei. Asta ca să […]

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.