Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Cum ne oglindim in oameni?

Leave a comment

sdr

Sunt sigur ca ai auzit de principiul oglindirii.

Autorul Gregg Braden mentioneaza ca exista 5 oglinzi ale relatiilor care ne pot invata despre noi si astfel putem sa eliminam suferinta din viata noastra.

Prima oglinda este cea a reflexiilor momentului – aici sunt inglobate toate credintele si fricile noastre si viata noastra va fi o reflectare a ceea ce este in interiorul nostru. De la interactiunile cu colegii de la birou, partenerul nostru, jobul nostru pana la mici incidente in trafic sau in magazin. Toate situatii au misiunea de a ne ridica la fileu o problema cu care mai avem noi de lucrat.

Ne confruntam cu o situatie in care cineva este lipsit de respect? Noi in ce situatii suntem la fel? Ne deranjeaza ca cineva este lipsit de empatie? In ce situatii suntem si noi la fel?

A doua oglinda – Reflexii a ceea ce judecam intr-un anumit moment – Se poate intampla ca anumite oglindiri sa nu reflecte ceea ce suntem noi, poate noi chiar avem respect pentru tot ceea ce ne inconjoara, avem integritate si avem empatie, dar daca un tipar apare foarte des in viata noastra poate are misiunea de a ne arata ce judecam in acest moment, ce criticam si acuzam? Odata inteles acest mecanism ne vindecam de judecata si aceste situatii, sau persoane care ne provoaca aceste sentimente, vor disparea din viata noastra. Pentru ca asa e legea, cu cat judecam mai mult, cu atat atragem ceea ce judecam mai pregnant in viata noastra.

A treia oglinda – reflexii a ceea ce am pierdut, am dat sau ni s-a luat – atractia puternica si irezistibila pe care o avem fata de anumite persoane, indiferent daca este un prieten sau un partener, isi are explicatia in aceasta oglinda. Atractia fata de aceste persoane se poate explica prin faptul ca regasim in ei ceea ce ni se pare ca ne lipseste. Poate de-a lungul existentei noastre am fost nevoiti sa dam parti din noi, sa renuntam la anumite lucruri, si au ramas goluri in noi pe care simtim intr-un mod irezistibil sa le umplem la loc. Acesti oameni reflecta fix acele lucruri care ne lipsesc. Este posibil chiar sa incepem sa credem ca nu putem sa traim fara aceste persoane.

In realitate, noi nu avem niciun gol, ce vedem in ei – frumuseste, putere, curaj, iubire, – avem si noi in noi, de aici si atractia noastra puternica, insa aceste lucruri dorm si trebuie trezite la viata. Tot ce trebuie sa facem este sa dam mastile ce le acopera, pe care le-am pus in procesul evolutiei noastre pentru ca am fost obligati. Odata ce reusim sa regasim acele lucruri in noi, atractia respectiva dispare si ea si ne dam seama ca suntem completi, nu avem nevoie de nimeni in viata noastra sa ne “umple golurile”.

A patra oglinda – reflexii ale noptii intunecatea sufletului – aceasta noapte este o perioada din viata ta cand vei fi atras intr-o situatie care reprezinta cele mai mari frici ale tale. De exemplu, o persoana care se teme de singuratate poate sa devina maestru in relatiile in care se simte fix asa, singur. Viata te va provoca sa treci prin niste incercari foarte puternice, pentru a-ti vedea fricile si a te vindeca de ele. Cu timpul, devenim din ce in ce mai buni la acest lucru. In realitate noi suntem mereu pregatiti pentru ceea ce ne serveste viata.

A cincea oglinda – Reflexii ale celui mai extraordinar act de compasiune pe care l-am facut  – aceasta oglinda subliniaza faptul ca noi suntem cei mai aspri critici ai nostri si ne pune lumina pe ce anume folosim noi ca etalon, ce etalon avem atunci cand ne stabilim esecurile si reusitele in viata? Cel mai important act de compasiune pe care trebuie sa il facem este fata de noi insine, sa acceptam ceea ce suntem in acest moment si procesul nostru de evolutie. Cum ar fi viata voastra daca ati accepta ca viata voastra este perfecta exact asa cum este in acest moment? Daca am facut tot ce a tinut de noi si cum ne-am priceput noi mai bine, inseamna ca este perfect asa cum este. Daca ceva nu a iesit cum ne doream acum, putem sa ne invatam lectiile si sa procedam mai bine data viitoare.

Tu in ce te oglindesti?

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.