Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Ritualul celor 5 elemente

Leave a comment

69127479_607442679779757_3148800782812315648_n

Pentru ca nu suntem zei sau superoameni toti avem pe langa zile minunate si zile care ne testeaza limitele, ne incearca rabdarea, nivelul de toleranta sau pur si simplu ne obliga sa ne supunem si sa acceptam niste lucruri care par de neconceput.

Am si eu astfel de zile, dar cum imi place sa fac ce predic, caut si de obicei si gasesc, metode sa imi limpezesc mintea, eventual si trupul, sa pot accepta tot imi ofera viata, fix asa cum vin.

Uneori merg la dans, alteori imi programez o vacanta, meditez, fac yoga, petrec timp cu fiica mea, ma vad cu o prietena de suflet sau merg la un salon sa imi fac un masaj.

Intr-o astfel de zi am decis sa fac o vizita la prietenii mei de la centrul Shakti si eram pregatita pentru un masaj, dar mi s-a propus sa incerc un Ritual Lakshmi – un concept unic in lume – reprezentand cele 5 elemente: Foc, Apa, Pamant, Lemn si Metal.

Promitea ca se constientizeaza tensiunile, durerile si chiar afectiunile ce s-au instalat in corp si ajuta la procesul de autocunoastere facilitad etapele de acceptare si de integrare.

Ah, fix ce am nevoie eu, am zis.

Lakshmi este un ritual holistic unic, de origine ayurvedica. Am testat si in retreaturile din India aceste tratamente ayurvedice si mi-au placut, chiar voiam sa gasesc ceva si acasa, la indemana oricand.

Sedinta presupune o evaluare corporala, verificarea si identificarea zonelor tensionate sau blocate de emotii stagnate – furie, suparare, tristete, frica, indoiala ce produc blocaje energetice, reflectandu-se in echilibrul si armonia minte-corp-suflet.

Ritualul a durat 2 ore in care mi s-a facut o evaluare metamerica si masaj (m-am simtit in Bali si India la un loc) cu o combinatie de uleiuri personalizata exact pe nevoile mele.

Imi place in mod deosebit faptul ca la Shakti oamenii de aici nu lucreaza pe pilot automat, ci inteleg faptul ca fiecare persoana care le trece pragul este unica, asa ca majoritatea tratamentelor lor sunt destinate fix nevoilor particulare ale fiecaruia.

Asadar, terapeutul care a avut grija de mine a identificat ce am avut nevoie si si-a focalizat energia si efoturile fix in punctele care ma “dureau”.

In functie de emotiile tale din ziua respectiva – Furie – ficat/vezica biliara, Bucurie–inima/intestinul subtire, Reflectie – splina/pancreas/stomac, Respect–plamani/colon, Teama–rinichi/vezica, dar si de tipologia ta vata, kapha sau pitta se vor recomanda si tratamentele potrivite.

Eu sunt pita, adica am multa energie, dinamism, sunt eficienta si exigenta, iubesc ce este frumos si am mult “foc” interior, deci implicit am excese de activitate si uneori furie. Mi-au placut atentia si dedicatia pe care le-am primit si la final chiar am simtit ca am mai multa claritate, inteleg de unde imi vin anumite suparari, stres si de ce ma enervez, de ce nu las Universul sa isi faca treaba.

Indiferent ce te strabate acum, recomand sa iti faci un astfel de cadou pentru trup, dar mai ales suflet.

Toata puterea de a ne face viata mai frumoasa este in noi, dar uneori ajutorul este bine primit si rezolvarile sunt primite mai bine atunci cand mintea se linisteste si trupul este detensionat.

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.