Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Mindset de succes – de un copacel din livada Andreea Teodor

Leave a comment

50000454_360582378103083_2170286136180604928_n

Să fii antreprenor sau freelancer nu este tocmai ușor, mai ales la început. Nu pentru că banii s-ar face greu, ci pentru că adesea căutăm răspunsurile mai degrabă în afara noastră decât înauntrul nostru.

Acum 3 ani când mi-am început business-ul citeam tot ce îmi pica în mână despre marketing, adversiting, sales funnels, branding, SEO, Facebook Ads sau finanțe. Nu zic că aceste aspecte nu sunt importante, dar din experiența mea aș zice că orice business de succes începe cu mintea noastră, nu cu planul de afaceri.

Când am decis că vreau să îmi construiesc singură un business online, nu aveam mai nimic: nici bani de investit în business sau să angajez colaboratori, nici experiență pentru că abia ce terminasem facultatea, nici prea multe cunoștințe despre cum ar trebui de fapt să arate un model de business, cum să îmi setez obiectivele sau cum să am o strategie pentru ele. Aveam un vis și știam că îl pot face să meargă pentru că pentru că mă simțeam plină de sens și fericită când visam la valoarea pe care o pot oferi prin serviciile mele.

Am învățat rapid că dacă vreau să am succes, trebuie să încep cu mine, mai exact cu felul în care gândesc. Așadar, am început să mă întreb:

  • Care sunt valorile mele și cum pot eu să trăiesc mai în armonie cu ele?
  • Ce îmi doresc cu adevărat și ce o să îmi aducă asta? Cum mă voi simți când ajung acolo?
  • Cum arată ziua mea ideală? Cum arată săptămâna mea ideală? Care este venitul meu ideal? Câte ore pe săptămână vreau să lucrez? Cu ce fel de persoane?
  • Care sunt fricile mele cele mai mari? De ce NU sunt ele de fapt adevărate? Și dacă totuși unele dintre ele ar fi adevărate, ce pot face în cazul în care cel mai rău lucru se întâmplă?
  • Care este relația pe care eu o am cu mine? Cred că merit abundență? Cred cu adevărat că merit să fiu plătită pentru serviciile mele? Mă respect și cer exact prețurile pe care eu știu că le merit?
  • În ce fel îmi autosabotez singură potențialul? Ce credințe limitative nu mă mai servesc și mă țin în loc? care este povestea pe care eu mi-o spun mie pentru care nu am încă succes?

 

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care eu am răspuns de-a lungul anilor. Mi-am dat seama că nu putem ajunge nicăieri dacă nu lucrăm mai întâi cu noi înșine, dacă nu scăpăm de credințele și poveștile care nu ne mai servesc. Și mai important decât orice, trebuie să acceptăm că este normal să cerem ajutorul și să nu încercăm să facem totul singuri. Cele mai importante investiții pe care eu le-am făcut în business au fost de fapt investițiile în mine: am început să fac coaching, să merg ocazional la terapie, să investesc în cursuri de devzoltare personală, facă fac yoga și meditație la studio, să merg la workshop-uri și evenimente despre mindset și autocunoaștere, să fac theta healing și să lucrez constant cu toate fricile și credințele care mă țin în loc.

La 23 de ani am reușit de una singură să creez de la zero un business de succes în doar câteva luni. Atunci am realizat că succesul nu este despre a munci până îți sar capacele 14 ore pe zi sau despre a te autodovedi iar și iar. Succesul pleacă din mintea noastră, din acele obiceiuri micuțe pe care le facem zilnic. O rutină zilnică simplă precum afirmațiile pozitive, scrisul în jurnal, yoga, meditația sau coaching-ul te aduc mai aproape de tine și de visele tale.

Nu subestima niciodată puterea minții tale, căci de acolo pleacă totul.

Namaste!”

 

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.