Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

De la ” nu sunt importanta” la “sunt indispensabila” de Stefania

Leave a comment

56850378_586007405219594_7743091522265939968_n

Draga copacel, mai jos sunt cateva cuvinte din inima Stefaniei, o copacita cu care am lucrat pe cateva sedinte private de theta Healing si Coaching pe tema jobului, misiunii in viata, a abundentei si a ranii de respingere.

Uneori chiar sunt uimita cat de repede ne putem schimba (in bine) daca ne lasam sa facem asta. Am hotarat sa-i spun Stefaniei sa scrie acest articol dupa ce am purtat o simpla discutie ca intre prietene:

“ Eu: Ce spuneai inainte la interviu?

Ea: le spuneam ca meseria mea probabil nu este asa de importanta, nu prea au motive sa ma aleaga.

Eu: ce le spui acum?

Ea: Le spun ca sunt indispensabila, ca sunt extrem de pregatita si as aduce plus valoare in clinica. Plus, le spun ca sunt un om bun si imi pasa de ceilalti oameni”

“Dragi copacite, flori, plante din Livada, as vrea sa impartasesc cum am reusit si cum reusesc in fiecare zi! Acum este simplu, acum stiu ce vreau, de acum inainte stiu ce vreau, aleg ceea ce vreau eu si tot ce imi doresc se intampla deoarece eu am ales!

Acum trei luni de zile eram complet pierduta, trista din cauza evenimentelor prin care trecusem, nu intelegeam nimic din ceea ce mi se intampla de parca toate probleme din lume si tot ghinionul se adunase la mine fara motiv.

Tocmai terminasem lista a 5 interviuri esuate, nu mai rezistam stresului locului de munca, cu mare dor de casa deoarece eram plecata din tara de 1 an de zile, so, fara bani, fara job, fara incredere de sine dar cu mari sperante ca exista solutii si ca nu stiu cum dar trebuie sa merg mai departe. Nu exista o reteta sau pasi de urmat. Cred ca fiecare functionam diferit si e bine sa fim diferiti insa am sa va impartasesc ce a functionat pentru mine. Deoarece simteam ca nu stiu ce drum sa aleg am inceput cu o lista a intentiilor pe care mi-as dori sa le indeplinesc in 2019 si am descoperit programele distructive pe care le aveam si nu ma lasau sa evoluez.

Este important sa faci liste si sa prioritizezi lucrurile, iar daca inainte faceam liste numai cu lucrurile care nu merg, acum fac liste cu ceea ce imi place, cu resursele mele si calitatile prietenului meu sau cu hobbyuri pe care as vrea sa le urmez. Ce mai fac nou este ca imi setez o intentie si nu mai am asteptari, adica pur si simplu ma las in voia Domnului si asta imi aduce foarte multa libertate. Probabil o sa vi se pare o mare prostie ceea ce va relatez, mai ales daca sunteti un pic mai tehnice, dar lucrurile functioneaza doar daca crezi in ele, iar eu am crezut si cred in planul B, chiar e bun un plan B inteligent si creativ. Terapia m-a ajutat sa fiu sincera cu mine si sa ma vad eu asa cum sunt, lucru foarte important, constientizezi ca exista un program distructiv iar ca orice problema la matematica exista si o solutie dupa ce eliberezi programul.

In cazul meu, sentimentul pe care am lucrat a fost respingere pe care am simti-o si atunci cand nu am luat admiterea din prima la facultate dar si in urma unei despartiri, a interviurilor esuate , ceea ce a plantat in mine un soi de neincredere in calitatile mele si imposibilitatea negocierii salariului, in gelozie si cultivarea de relatii toxice cu cei din jur. Din pacate timpul nu mai poate fi intors dar prezentul si viitorul ne apartine si putem sa schimbam lucruri si sa facem alegeri. In ceea ce priveste trecutul singurul loc unde putem face ce vrem si il putem chiar schimba si transforma intr-o varianta mai fericita este noi, in imaginatia noastra iar asta se face tot prin terapie iar lucrurile chiar functioneaza. Eu la fiecare sentiment de respingere inconstieint imi aminteam de toate respingerile din viata mea pana ma intorceam la primul si cel mai dureros dar acum pentru ca l-am rezolvat pe primul lucrurile sunt mai suportabile.

Ceea ce am invatat a fost ca nimic nu este intamplator, orice ni se intampla este pentru ca exista o lege a compensatiei din care intr-un fel sau altul tot ni se intoarce ceva bun. De asemenea am invatat ca avem beneficii in toate programele de involutie, ceva din umbra ne trage inapoi. De ce ni se intampla numai rele ? Iata ca nu mai cred in ghinion, norocul sau ghinionul si-l face omul cu mana lui, nu sunt numai rele, sunt si bune dar suntem atat de axati pe ceea ce vrem sa schimbam incat pe alea bune nu le mai vedem, uitam sa fim recunoscatori pentru sanatatea, familia, prietenii, joburile, meseriile, animalele practic ori ce avem, material sau nu.

Noi nu gresim, facem anumite alegeri pentru ca asa simtim si trebuie sa fim recunoscatori pentru ca in spatele oricarei alegeri sta o lectie iar daca o invatam o sa apara alta daca nu o invatam o sa se repete pana cand nu o mai invatam. Spre exemplu, pentru mine lectia a fost sa inteleg ca nu numai in spatele unei experiente negative sta o lectie dar si ca pot sa-mi traiesc viata si fara lectii grele iar atat timp cat sunt in viata sanatoasa orice examen, interviu, iubit, problema poate fi rezolvata.

Terapia m-a ajutat sa visez, la propriu eu in cele mai haioase situatii inconjurata de bani sau chihuahuas cand am invatat lectia abundentei, sa trec peste frica de a conduce masina fiind capabila sa transform toata frica si haosul in ceva bun, chiar sa ma bucur de greselile mele, sa capat curaj si sa nu mai vad o problema ci o provocare si o schimbare in bine atunci cand am aplicat pentru un nou loc de munca. Am ales sa zambesc cand ies pe strada, sa ma bucur de ce am, sa iert si sa merg mai departe atata timp cat eu traiesc lucrurile merg mai departe iar viata mea este despre mine si nu despre fostii prieteni, interviurile, examenele, bani, cariere, viata este despre noi si noi putem alege sa fim fericiti! Si da acum am incredere sa deschid « usa interviurilor>. Namaste!”

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.