Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Iarta ca sa poti merge mai departe

Leave a comment

38043172_2038631619709396_8266050017286946816_n

O sa iti povestesc despre un cuvant magic “Iertare”

Iertarea presupune renuntarea sa pastrezi ranchiuna impotriva cuiva sau chiar impotriva ta. Sa te eliberezi, “sa let go”. Sa mergi mai departe. Sa te descatusezi.

Indiferent ca este vorba de o situatie in care tu ti-ai gresit tie,  o fosta iubire care ti-a gresit cu ceva, o experienta cu parintii in care consideri ca nu au actionat “cum trebuie” sau unui coleg de trafic care ti-a taiat calea.  Nimeni nu ne este dator cu nimic.

Iertarea este solutia nu neaparat pentru ca suntem in preajma sarbatorilor si “trebuie sa fim mai buni” dar a ii ierta pe altii presupune sa ne eliberam pe noi. Lise Bourbeau spunea: “Puterea vindecatoare a sufletului si corpului provine din capacitatea de a ne iubi veritabil si acest lucru presupune sa traim in acceptare absoluta a ceea ce suntem noi dar si ceilalti.”

Pastrarea resentimentelor in timp, pune caramida peste caramida in perturbarea vietii noastre dar mai ales a sanatatii noastre. Sunt deja foarte cunoscute exemplele in care boli grave, precum cancerul si alte asemenea boli nu s-au vindecat cu medicatie, dar s-au vindecat dupa ce persoana si-a facut o cercetare a sufletului si a realizat motivul spiritual din spatele acestui semnal de alarma – boala – si pe cine are de iertat si cu cine are contracte neterminate.

De asemenea programul neiertarii se poate manifesta in blocaje financiare, in blocarea potentialului maxim, in lipsa creativitatii si chiar in lipsa poftei de viata.

Indiferent despre cine este vorba, sot, parinti, copii, prieteni, in primul rand trebuie sa avem capacitatea de a ne pune in pielea lor si sa intelegem motivele lor. Orice actiune facem toti, o facem din credinta ca ne va face fericiti, la fel si ei. Asta nu presupune sa le cautam justificari sau sa acceptam tratamente abuzive, dar putem sa intelegem, sa acceptam si sa iertam. In fond, toti suntem iubire, dar uneori uitam acest lucru.

Tehnica oglinzii este foarte importanta in acest proces. Putem sa ne chestionam si sa ne intrebam, ce avem de invatat din aceasta situatie, oare uneori nu facem si noi la randul nostru ce face persoana care ne supara, dar nu ne dam seama sau nu acceptam? Situatia se va repeta pana cand vom putea vedea foarte clar motivul si ne vom putea accepta si ierta, pe noi si pe oglinzile noastre.

Acceptarea este de asemenea un pas important. Toti actionam din rani nevindecate, din suferinta si niciodata, nimeni nu vrea cu adevarat sa ne faca rau. Atunci cand intelegem aceasta perspectiva, devine foarte usor sa acceptam ca cineva ne face rau din suferinta si nu din lipsa iubirii. Astfel iertarea devine logica si ne putem elibera. Pastrarea resentimentelor si refuzul de a ierta ne face prizonieri ai suferintei, ai ranilor si se poate trasforma in afectiuni fizice.

Universul va apela la orice metoda pentru a ne trezi, pentru a ne trage un semnal de alarma.

Cand suntem capabili sa iertam, ne eliberam de ciclurile repetitive, nu va mai fi nevoie sa ne rotim in cer pentru ca ne invatam lectiile. Nu mai atragem agelasi tip de oameni in viata noastra pentru ca ne deslusim motivele din spatele acestor conexiuni distructive. Cat nu iertam, nici nu ne dam voie sa iesim din acest labirint. Ne vom roti in el pana cand vom vedea ce avem de invatat si ierta.

Cand iertam nu facem o favoare nimanui in afara de noi insine. Iertarea aduce bucurie, sanatare, eliberare si pace.

Daca simti ca ai nevoie de ghidare in acest proces, iti pot fi alaturi prin intermediul claselor private sau chiar si ale celor de grup. Vom folosi diverse tehnici menite sa descopere unde s-au produs situatiile peste care nu poti trece, pe cine si de ce treabuie sa accepti si sa ierti si ce proces poti alege pentru a face acest lucru. Iertarea celorlalti inseamna eliberarea ta si taierea legaturilor. It oferi niste aripi sa zbori pe o viata fericita si plina de armonie.

De asemenea pe 12 ianuarie te astept la un workshop experential la studio ( 10-14.30), prin care sa punem in practica aceasta super putere a iertarii. ( Vezi detalii pe facebook in eveniment)

Namaste! Let it go!

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.