Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Vindecarea relatiei cu mama

1 Comment

 

12728918_10153975180903147_7559694370048855591_n

“Ceea ce inteleg prin cordoane reprezinta legaturile invizibile formate de cand te-ai nascut. Au fost create de reactiile tale fata de o anumita autoritate: tata, mama, un frate mai mare, bona, bunica etc. Cel mai marunt lucru pe care ai refuzat sa il accepti in felul de a fi al acestor persoane a dat nastere unei legaturi invizibile cu fiecare dintre ei.” – Lise Bourbeau

Se spune ca ne alegem parintii inainte de a ne naste, pentru a ne invata lectiile de care avem nevoie. Misiunea noastra, indiferent de ce se intampla intre noi, este sa ne iubim si sa ne respectam parintii neconditionat. Dorind ca ei sa fie diferiti intr-un fel sau altul, fiecare neacceptare a lor asa cum sunt – formeaza o legatura iar aceasta legatura ne va marca viata permanent, pana cand ne vom dezlega si vom inlocui resentimentele cu iubire.

Cele mai multe legaturi se formeaza cu cea mai importanta persoana din viata noastra – mama. Legatura cu mama se dezvolta de cand aceasta ne poarta in pantec, traim toate bucuriile ei, clipele de fericire dar si toate fricile ei, toate gandurile si sentimentele ei. Tot ceea ce mama traieste, copilul resimte si chiar micut fiind, el da anumite semnificatii tuturor sentimentelor. Nu de putine ori, cand se fac cercetari in trecut, anumite persoane descopera fricile, problemele, supararile pe care le avea mama lor in timpul sarcinii si care acum isi gaseau explicatiile in fricile, mentalitatile, credintele din viata lor de adult din prezent.

Mama este prima noastra inspiratie si model de feminitate, modelul nostru de iubire. Ea ne invata cum sa ne raportam la ce este in jurul nostru, cum sa ne manifestam iubirea si partea feminina si este modelul nostru de iubire. De la ea preluam cele mai adanci credinte care ne formeaza in dezvoltarea noastra si care ne pot ghida viata de adult.

Daca iti analizezi sincer relatia cu mama vei observa multe asemanari, dar probabil vei gasi si aspecte pe care ai fi vrut sa la schimbi.

Urai faptul ca mama era obsedata de curatenie, daca te analizezi cu atentie descoperi ca si tu in viata ta de zi cu zi ai anumite obsesii asemanatoare cu ale ei. Sau poate iti atragi in viata ta un partener la fel ca ea, ca sa iti oglindeasca ce mai aveti de rezolvat.

Te simteai respins de mama in copilarie? Neglijat, abandonat? Aceste sentimente se vor oglindi in viata ta la infinit prin oamenii pe care ii atragi, ca sa iti arate explicit ca mai ai de taiat legaturi din trecut.

Pe langa faptul ca experientele trecute cu mama au puterea sa ne afecteze viata de zi cu zi, acestea au capacitatea de a se transforma in boli sau afectiuni care vor sa ne atraga atentia. Fiecare boala are o cauza psihologica si vine sa ne invete ceva, uneori poate sa vina la noi ca sa ne traga un imens semn de alarma ca trebuie sa rezolvam o situatie din trecutul nostru, ceva ce ni se pare noua ca nu a functionat cum trebuie.

Sa ne observam de cate ori repetam pe timpul unei zile “trebuie”. Ni se repeta cand eram mici mereu “trebuie sa faci asta si asta”, aceste lucruri care “trebuie” s-ar putea sa ne ghideze viata si acum, desi nu au o explicatie logica sau benefica pentru noi. Sunt multe credinte preluate din copilarie care pot provoca frustrare sau probleme si ne pot conduce viata fara ca noi sa fim constienti. In viata nu “trebuie” nimic, totul este o alegere si vine din ce simtim noi ca vrem sa facem. Asadar, vrem sa facem un lucru sau “trebuie” sa il facem pentru a multumi niste convingeri ale mamei? Simtim din tot sufletul sa facem un lucru sau il facem pentru bucuria si linistea ei? Puterea trebuie sa fie intotdeauna la noi, parerile, problemele si convingerile ei nu ne apartin si trebuie sa intelegem ca este spre binele tuturor sa ne luam puterea persoanala inapoi.

Este totul doar povestea din capul nostru, fiecare mama a facut ce a stiut ea mai bine, indiferent de problemele dintre noi, indiferent cat de bine sau mai putin bine s-a priceput sa ne ofere iubire. Singurul sentiment pe care trebuie sa il avem fata de mama noastra este RECUNOSTINTA – ca ne-a dat viata. Pana la urma noi am ales-o sa ne fie mama si trebuie sa intelegem ca am avut nevoie de tot ce am trait langa ea.

Taierea legaturilor nu inseamna taierea relatiilor cu mama, ci taierea legaturii cu trauma respectiva si toate efectele ei asupra vietii noastre, uneori simplu act de conectare a experientei noastre cu o trauma nerezolvata este suficient pentru a intelege si a ne elibera. Ba mai mult, s-au putut observa imbunatatiri ale relatiilor cu mama dupa o astfel de constientizare.

Noi nu trebuie sa ne iertam mama pentru nimic, nici ea pe noi. Trebuie  doar sa acceptam ca suntem oglizi si avem fiecare propriile lectii de invatat. Iubirea si recunostiinta sunt singurele sentimentele care trebuie sa ghideze relatiile noastre.

Sunt multe motive pentru care mamele pot fi exgente cu copii lor, exigente pe care copiii le inteleg ca lipsa de iubire. Isi doresc ca acestia sa nu repete greselile lor, sa aiba o viata mai buna decat a lor, sa fie mai puternici decat au fost ele. Indiferent de motive, iubirea este sentimentul care a stat la baza acestor actiuni.

“Nu exista niciun copil pe pamant care sa fie total de acord cu notiunea de iubire a parintilor lui, deoarece fiecare persoana este unica. Orice copil ar fi preferat sa fie iubit altfel, indiferent de statutul lui social. I-ar fi placut sa fie iubit cu mai multa sau mai putina afectiune, cu mai multa sau mai putina atentie etc. Dar nu putem schimba pe nimeni. Fiecare parinte are felul lui de a fi. Sunt asa cum sunt, in functie de ce a invatat fiecare.” Lise Bourbeau

Dupa constientizarea acestor situatii, putem sa scriem o scrisoare mamei cu toate sentimentele noastre, nu trebuie sa o trimitem nicaieri, dar ne va fi utila noua sa intregram totul mai bine.

De asemenea, pentru vindecare putem sa facem exercitii de imaginatie – “De exemplu: o femeie care isi traise viata respingand-o pe mama sa a realizat ca ceea ce o facea sa aiba sentimente de suspiciune si sa refuze sa primeasca iubirea mamei sale era separarea din primele zile de viata cand fusese tinuta in incubator. Ea a inceput sa inteleaga si felul in care respingerea mamei devenise schema ei de respingere din relatii. A lipit o fotografie a mamei pe peretele de langa pat si i-a cerut imaginar sa o tina in brate in timp ce dormea, iar apararile ei au inceput sa slabeasca. Cand se intindea in pat, simtea cum o mangaie mama ei. Descria energia mamei ei ca pe un curent de energie care ii dadea putere. Dupa cateva saptamani incepuse sa isi simta corpul mai usor la trezire. Dupa cateva luni a observat ca mai multi oameni incepusera sa intre in viata ei intr-un mod semnificativ. Aceste exercitii sunt la fel de benefice indiferent daca mama mai este in viata sau nu.” – Mark Wolynn

Cand vei intelege motivele din spatele ficarei actiuni facute de mama ta, vei incepe sa tai treptat toate legaturile si sa inlocuiesti resentimentele cu iubire si recunostinta.

Mama trebuie respectata si luata “exact asa cum este”, este persoana care merita cel mai mare nivel de recunostinta, este cea mai profunda relatie a noastra si persoana datorita careia ne aflam astazi aici pe pamant. O relationare plina de iubire cu ea reprezinta singura cale spre succesul nostru, de orice fel, in viata. Nu putem sa reusim atat timp cat nu vindecam cea mai importanta legatura.

Din fericire astazi avem acces la foarte multe optiuni pentru a de descoperi aceste lucruri si a le vindeca cu iubire si blandete. De la constelatiile familiale care merg departe in trecutul nostru, din generatii in generatii pana la tehnici mai accesibile si rapide.

O metoda benefica este Theta Healing, terapie ce te poate ajuta sa realizezi ce mai ai de rezolvat in trecut in legatura cu mama ta, ce lectii mai ai de invatat si ce trebuie sa ierti si pentru ce trebuie sa fii recunoscator. Sau chiar tehnica Matrix Reimprinting sau Reprogramarea Matricei Mentale, tehnica ce s-a raspandit rapid în întreaga lume datorită nivelului profund si rapid de transformare pe care il ofera. Matrix lucreaza cu amintiri traumatice specifice, adica concret iti poti rescrie memoriile, trecutul pentru binele tau Suprem, ca si cum ai vizita o piesa de teatru, in care esti regizor, poti modifica actiunea, actorii, timpul si spatiul inspre vibratii pozitive.

Iti pot fi alaturi in acest proces in cadrul sedintelor private, unde putem impreuna sa parcurgem toate aceste etape catre o noua varianta a ta, mai puternica, eliberata si cu un viitor plin de posibilitati in fata.

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

One thought on “Vindecarea relatiei cu mama

  1. toata viata am avut o relatoe de frica cu mama, cu tata ,cu altii…dar sper ca am depasit o mare parte din traume……

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.