Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Chiar ne pedepseste Dumnezeu?

2 Comments

IMG-20180903-WA0018Draga Copac,

In Bali am cunoscut o femeie minunata care este profesoara la unul dintre cele mai importante centre de Yoga din lume.

Povestea ei este uimitoare, s-a casatorit cu un barbat care i-a dus toate afacerile familiei la faliment, a avut un accident si a fost in moarte clinica si acum preda lectii despre meditatie si ascultarea intuitiei in Bali.

Cum a ajuns in Bali? O ascultare deplina a intuitiei, a ingerilor si urmare a pasilor ghidati de Dumnezeu. Este cea mai vesela si mai linistita persoana pe care am intalnit-o si pare ca nimic nu poate sa o strabata, a urmat cursuri de Ayurveda in India (apropo si noi vom face un curs in retreatul din India la care vom primi o diploma) si gaseste cate o explicatie plina de iubire si pace pentru orice experienta i-a adus viata.

Cand povestea despre experienta ei de a fi in moarte clinica, i se lumineaza fata si spune ca “am trait cel mai frumos sentiment, eram atat de fericita si ii simteam pe copiii mei langa mine suparati si ingrijorati si nu stiam cum sa le explic cat de multa lumina, iubire si pace simt aici”. Foarte relaxata a afirmat ceva ce m-a scoat initial: “Lui Dumnezeu nu ii pasa cum il denumiti, puteti sa ii spuneti si Micky Mouse, El este doar iubire care experimenteaza prin noi si culmea si El si ingerii au un fantastic simt al umorului. Ar fi chiar amuzat sa ii spuneti asa, nu asta conteaza – conteaza faptele, sentimetele, iubirea.”

M-a pus pe ganduri afirmatia ei, venind dintr-o parte a lumii unde oamenii inca sustin ca vor fi pedepsiti daca fac cine stie ce grozavie.

Am auzit la viata mea toate nebuniile, ca te pedepseste daca faci yoga, ca te pedepseste daca faci dragoste in anumite zile sau fara sa fii casatorit, daca intrii cand esti la menstruatie in biserica (ne maturizam si noi odata cu obiceiul asta?!), ca te pedepseste daca te “autofericesti”, daca divortezi sau daca mananci carne vinerea. Nu exista asa ceva – ne pedepsim singuri prin frica pe care o sadim in noi cand facem ceva si traim cu frica si asteptam sa fim pedepsiti apoi. Normal ca daca alimentam o frica ea ne va aduce unde am sadit energie, este logic nu?

Dumnezeul iubitor care a considerat ca meritam sa fim aici, Dumnezeul iubitor care vrea sa traiasca viata prin noi nu are cum sa ne pedepseasca vreodata. Ce anomalie ar fi asta sa se pedepseasca singur? Daca facem rau, primim rau inapoi dar asta este o lege a firii. Nu ne pedepseste nimeni, cu atat mai mult nu Dumnezeu. Vinovatia inoculata de societate, ideile create de oameni pe care le-am preluat orbeste si ni le-am insusit, credintele daruite de inaintasii nostrii si pe care nu le-am cercetat doar le-am acceptat, acestea sunt elementele care ne atrag “pedepsele” de care ne temem atata.

Namaste!

Te astept cu iubire la orele mele de yoga si dezvoltare personala de la studio sau daca simti nevoia de mai multa atentie la orele mele private, unde pot construi ceva personalizat in functie de nevoile tale.

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

2 thoughts on “Chiar ne pedepseste Dumnezeu?

  1. Cred ca ar fi bine a se preciza cui ii este adresata invitatia,pentru ca nu exista o singura localitate,in tara………..

  2. Pingback: Chiar ne pedepseste Dumnezeu? — Suntuncopac – „Ingerii sunt spirite inaripate, prietene cu spiritul tau inaripat.“

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.