Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Exercitii de eliberare emotionala in sarcina (tehnici de tapping) SarcinaZEN by AptaNUTRICIA

1 Comment

thumbnail

Astazi voi imparti cu tine o tehnica foarte simpla de relaxare si eliberare emotionala, EFT Tapping, un exercitiu de MiscareZEN pe care il practic cu bucurie atat pentru mine, cat si ca metoda de terapie  cu studentii la clase,  o metoda de vindecare si auto-vindecare  a problemelor emotionale si fizice.

Tapping-ul este un secret chinezesc vital pentru implinirea emotionala, eliberare si energizare, imbunatatirea starii fizice si emotionale si este chiar in mainile tale, mai precis, degetele tale.
Tapping-ul se practica de mai bine de 5.000 de ani si asemenea acupuncturii sau acupresiunii reprezinta un set de tehnici care utilizeaza meridianele energetice ale corpului, adica ne vom “ciocani” pe diversi centru energetici ca sa deblocam energia stagnata.

Poti stimula aceste meridiane batand cu degetele pe ele – practic ciocanesti punctele energetice si vindecatoare ale propriului corp. Corpul tau este mai puternic decat iti poti imagina, umplut cu viata, energie si putere de autovindecare. Prin tapping poti sa accesezi aceasta putere. Corpul, ca orice altceva din Univers, este compus din energie, iar tapping-ul restabileste echilibrul energetic al corpului si elimina emotiile negative captive in corp.

EFT este procedura care se mai numeste si acupunctura emotionala ce combina batai usoare asupra anumitor puncte ale corpului nostru, in timp ce ne indreptam atentia pe ceea ce inseamna durere, amintiri nefericite, emotii care ne provoaca disconfort, diferite adictii, pofte, etc.

Metoda este foarte simpla si o poti aplica in orice situatie intrucat: nu implică  proceduri chirurgicale, nu se folosesc ace, nu se folosesc medicamente sau substante chimice, nu se impinge si nu se trage de corp, fiind absolut neinvaziva

Cum poti practica si tu aceasta tehnica la tine acasa?

Te invit sa ma urmaresti in video pentru a practica impreuna o varianta scurta si simpla, dar iti las si aici cativa pasi. Tu te poti conecta cu propriile tale emotii.

In prima faza se practica “ciocaneala” in punctele de Karate in care stabilim afirmatia pe care dorim sa lucram, de exemplu: Chiar daca sarcina mea mi-a adus schimbari fizice, mentale si emotionale majore eu ma iubesc si ma accept asa cum sunt  sau Chiar daca imi este frica de nastere si de venirea copilului pe lume si o parte din mine chiar nu stie cum sa gestioneze aceasta frica, eu aleg sa ma iubesc si sa ma accept exact asa cum sunt sau Chiar daca m-am ingrasat in sarcina si o parte din mine alege sa nu-si iubeasca corpul si schimbarile lui naturale, eu vreau sa ma iubesc si sa ma accept exact asa cum sunt.

Apoi incepem sa ciocanim cateva runde in punctele mentionate ( 5-7 ciocanituri in fiecare punct) si incepem sa rostim tot ceea ce ne apasa sufletul eliberand odata cu “ciocaneala” emotiile captive in corp.

Apoi, urmatoarele runde de ciocaneala in punctele specifice dam alternative, cum ar fi: Chiar daca imi este frica de nasterea naturala eu aleg sa ma iubesc si sa ma accept exact asa cum sunt sau De azi aleg o stare de bine.

Ultimele runde ne inunda cu afirmatii pozitive, pline de iubire si incredere in sine: Sunt o mama minunata sau Eu sunt sanatoasa copilul meu este sanatos.

Ati vazut si voi ca prin cateva exercitii simple si foarte la indemana, puteti fi cu un pas mai aproape de a avea o SarcinaZEN. Pentru ca este foarte important ca in perioada de sarcina sa descoperi si sa intelegi toate schimbarile prin care trece corpul tau si cum il influenteaza pe bebe, te invit sa urmaresti sectiunea InfoZEN.

Relaxare si eliberare placuta!

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

One thought on “Exercitii de eliberare emotionala in sarcina (tehnici de tapping) SarcinaZEN by AptaNUTRICIA

  1. Pingback: Sunt gelos! – Maria Solară

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.