Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

O mama fericita, un copil fericit. De ce sa faci yoga in sarcina? SarcinaZEN by AptaNUTRICIA

Leave a comment

yoga

Draga copacel

Sarcina este cel mai minunat dar pe care o fiinta umana il poate primi in aceasta viata. Ea vine cu multe binecuvantari, insa si cu multe schimbari fizice, mentale si emotionale. Pentru mine venirea fetitei mele pe lume a reprezentat renasterea mea si m-a schimbat complet ca om, ca femeie, ca sotie si ca mama.

 

Imi aduc aminte cu bucurie acum prin cate schimbari emotionale am trecut,  parca eram un carusel de emotii trecand cu viteza vantului de la o stare la alta, stiu ca aveam fel si fel de ganduri, de frici, ma stresam uneori pentru nimic si mai stiu ca eram uimita de cum corpul meu evolua, lua proportii si uneori imi aducea aminte ca ma pregatesc sa fiu mama prin dureri de spate si de os sacru, in special inflamarea nervului sciatic. Adica pe scurt, am trecut prin toate schimbarile si pasii prin care treci si tu.

 

Dar stii ce m-a ajutat pe mine? Sa ma observ, sa ma privesc detasat si sa nu ma mai atasez asa de mult de gandurile, trairile, durerile mele. Si uite asa cum veneau asa si plecau. Am invatat sa ma observ practicand yoga si meditatia, adica invatand sa ma relaxez.

 

Cum poti face si tu acest lucru? Nimic mai simplu. Stai alaturi de mine in aceasta calatorie a Sarcinii ZEN unde in  fiecare saptamana voi impartasi cu viitoarele mamici o idee de exercitiu de miscare sau relaxare pentru a te mentine in forma, dar si multe alte informatii utile despre sarcina si nastere.

 

De ce yoga? Pentru ca este o practica minunata, o disciplina foarte veche de multe mii de ani, care ne ajuta sa ne armonizam corpul fizic lucrand indeosebi cu sanatatea coloanei vertebrale, corpul mental si emotional/spiritual, adica fix ce ai nevoie in aceasta perioada. Este ca un balsam in aceasta perioada, si sunt tare recunoscatoare sa-ti fiu ghid in aceasta calatorie care sa te ajute sa te linistesti , relaxezi si sa te iubesti mai mult.

 

Da, sa te iubesti mai mult! Stiu ca avem multe vise si visuri pentru copiii nostri, sa fie mai sanatosi ca noi, mai fericiti si mai relaxati ca noi, insa iti spun din experienta personala ca ai nostri copii invata din puterea exemplului nostru. Adica daca noi ca femei si ca mame suntem sanatoase, fericite, relaxate, impacate cu noi si cu aceste schimbari, asta este ceea ce ii vom transmite copilului nostru si asa va fi si el, fix oglinda noastra. Cineva spunea ca “mama este precum un pictor iar fatul este precum un tablou”, asta pentru ca fiecare gand pe care il avem, fiecare emotie, reactie, traire este simtita nu doar de noi in timpul sarcinii cat si de bebe. Stresul nostru in sarcina este datorat si de avalansa gandurilor noastre, multe dintre ele alergand in trecut si viitor, si multe altele insotite de frici, anxietati si neputinte, si aici intervine Yoga, care prin respiratie si miscare sanatoasa sa aducem un pic de liniste in corpul, mintea si inima noastra, bucurandu-ne de clipa de acum, de momentul prezent fara sa vrem sa schimbam ceva. Pentru ca suntem perfecte exact asa cum suntem, cu micile noastre imperfectiuni si avem o responsabilitate sa ne iubim si sa ne acceptam exact asa cum suntem.

 

Ne vedem la studio  in fiecare miercuri la 18.30 la cercul de relaxare pentru gravidute iar daca nu ajungi,  urmareste si tu in continuare SarcinaZEN by AptaNUTRICIA pentru a descoperi impreuna cum putem obtine o stare de bine pe tot parcursul sarcinii, informandu-te, avand o nutritie echilibrata si facand miscare!

 

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.