Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

“Blestemele sunt precum puii, se intorc acasa, seara la culcare”

Leave a comment

Draga copac,

“Blestemele sunt precum puii, se intorc acasa, seara la culcare. Am gasit acest citat intr-o carte si am ras mult pentru ca este atat de adevarat si de simplu. Se aplica pentru orice cuvant rostim catre ceilalti oameni.

Se intampla uneori sa vedem ca oameni care ne-au ranit in trecut o duc bine, sunt fericiti si acest lucru ne deranjeaza. In loc sa constientizam faptul ca ce a adus persoana respectiva in viata noastra este un dar ascuns, ne petrecem timpul gandind ca nu merita fericirea ce o traieste si eventual ii trimitem cateva ganduri negre.

Problema este ca tot ce trimitem spre ceilalti, vine inapoi catre noi inzecit. Oricat de mult rau ne-ar fi facut cineva, singura noastra preocupare ar trebui sa fie sa putem ierta, invata si trece mai departe.

Un exercitiu de iertare foarte bun pe care il praticam adesea la clase este Ho’oponopono. (Imi pare rau, te rog iarta-ma, multumesc, te iubesc). Repetat in fiecare zi este imposibil sa nu aduca rezultate. Suntem cuvintele pe care le rostim. Toate cuvintele care ies pe gura noastra, ne afecteaza indiferent daca ne dam seama de acest lucru sau nu. Cuvintele sunt cele mai puternice, ele sunt creatoare, distrugatoare, schimbatoare de vieti, relatii, destine. Acesta este motivul principal pentru care fiecare cuvant rostit ar trebui sa fie doar plin de iubire. Din iubire de sine ar trebui sa facem acest lucru, daca nu din iubire pentru ceilalti.

Personal incerc in drumul meu sa incurajez pe oricine imi iese in cale, chiar cred ca toti sunt capabili sa faca orice si sa realizeze orice dorinta, chiar si cele ce par nebunesti… daca au suficienta determinare si credinta in visul lor. Reusesc sa caut si sa gasesc cele mai frumoase lucruri din cei cu care interactionez si nu uit sa le reamintesc si lor cat de multe daruri se ascund in ei. Atunci cand doresti sa ajuti pe cineva in drumul sau catre succes, de fapt te ajuti pe tine.

Ar trebui sa alegem sa ne conducem viata dupa aceste principii, ce dam asta primim, ce spunem despre altii se va spune despre noi, ce uram la ceilalti de fapt uram la noi, ce comentam la altii de fapt comentam la noi si astfel ne-am creste calitatea vietii in timp ce am simplifica-o foarte mult.

Namaste, ne vedem la clase!

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.