Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Corporatistii iluminati

2 Comments

Draga copac,

“Corporatistii iluminati “, adica aia care nu -si mai asuma problemele altora :).

Am lucrat in corporatii de la 18 ani. Mai intai faceam promotii, imi aduc aminte cu mare drag de perioada cand dadeam esantioane de sampon prin supermarketuri pentru 3 lei pe ora ca sa strang banuti sa ies cu iubitul meu in oras, sa ne pupacim 3 ore tragand de o Cola la terase fancy :).  Apoi a urmat perioada in televiziune in Canal TV si Kanal D, apoi in trustul Intact la Jurnalul national, apoi in media si PR la The Group si ultimul meu minunat  job ( inainte sa ma intind pe salteaua de yoga copaceasca) de director de marketing la Worldclass.

Au fost toate experiente atat de faine, sunt profund recunoscatoare pentru tot,  nu as fi gasit curajul de azi fara fiecare secunda acolo. Am avut parte de multe lectii, oameni inspirationali, invataminte insa am avut parte si de multe dezamagiri, stres pana in oase, nopti pierdute cu bugete pe genunchi,  presiuni, hartuiri, vorbe urat, barfe  si usi in nas.

Stii, am facut multe scoli cu funda  in ultimii 36 de ani, dar nimic nu mi-a adus valoarea de Sine si centrarea pe care mi-a adus-o Yoga. Daca m-as fi apucat de yoga de pe vremea cand lucram in corporatii cred ca nu as mai fi acceptat sa lucrez pentru “firma” cu laptopul in brate de pe patul de spital imediat dupa operatie,sa ma intorc din concedii pentru diverse intalniri sau sa ma incarc dupa fiecare discutie nociva cu problemele altora si sa ma identific cu problemele companiei. Sau poate le-as fi facut dar cu o sanatoasa doza de detasare. Am fost mult timp un corporatist stresat si stii unde am gresit? Am gresit in punctul in care dadeam vina pe altii: pe sefi, pe colegi, pe parteneri pentru stresul si nemultumirea mea. Insa stii ce “aha” am avut prin yoga? Ca nu ceilalti sunt de vina pentru burnout -ul nostru ci noi suntem responsabili prin gandurile noastre de fiecare moment din viata noastra, nu volumul de munca  si actiunile celorlalti provoaca stresul nostru ci gandurile noastre la ceea ce se intampla… si uite asa m-am gandit mult si bine, pana la un moment dat, m-am uitat in oglinda si m-am speriat. Aveam cearcanele pana la genunchii,  obrajii verzi de parca as fi trecut dincolo :))  si privire pierduta. Ceva era wrong, a fost un moment “aha” in care am constientizat ca eram total deconectata de mine de emotiile si nevoile mele, si tot ce facusem pana atunci era sa-i multumesc pe ceilalti.

Cred ca Yoga si meditatia pot face minuni in viata de corporatie, ca o pastila de preventie de sanatate :). Este deja demonstrat ca yoga si meditatia schimba materia cenusie a corporatistilor (si nu numai) ajutandu-i sa aduca claritate, acuratete, concentrare, detasare si o stare de bine in viata de birou.

In ultima perioada sunt din ce in ce mai multe companii care cauta diferite cai pentru a mentine bunastarea angajatilor – si ce cale mai buna sa fie decat Yoga?  Sunt onorata sa lucrez cu cateva dintre cele mai mari corporatii din tara, corporatii care au constientizat cat de important este sa ai angajati “prezenti”.

Prin yoga si meditatie, programe pentru corporate avem urmatoarele beneficii :
• Angajatii sunt mai fericiti si plini de energie iar ca rezultat sunt mai productivi.
• Scaderea stresului.
• Imbunatatirea concentrarii, abilitatilor de a lua decizii sau multi-task.
• Imbunatatirea vigilentei angajatilor si capacitatii de a reactiona mai calm in situatii dificile.
• Imbunatatirea tensiunii gatului si a spatelui.
• Imbunatatirea somnului.
• Imbunatatirea serviciului pentru Clienti.
• Imbunatatirea atitudinii angajatilor si a perspectivelor.
• Bunastarea generala la locul de munca.

Este foarte simplu. Cand suntem sanatosi si fericiti suntem mai buni in confruntarea cu incercarile si facem tot posibilul sa rezolvam orice ne iese in cale.
Eu cred ca succesul oricarei afaceri depinde in primul rand de bunastarea angajatilor.
Daca simti ca acest mesaj este pentru tine te astept la studio pentru clase corpoarate personalizate, pentru tine si colegii tai, zen team buildings si retreats.
Namaste! ❤

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

2 thoughts on “Corporatistii iluminati

  1. Am citit cu mare interes si acest articol si trebuie sa te intreb cum pot afla detalii despre “zen team building”? Multumesc!

  2. IUbita, da mi te rog un mail pe suntuncopac@gmail.com . Namaste

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.