Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

“Cum înveselești un om trist? Îi fac o inimă mare'”

Leave a comment

draga copac,

Aura este o prietena din livada. Coregraf la origini, din cand in cand ma substituie cu cate o clasa de Dance Yoga. Este vie, pasionala, serioasa insa extrem de vesela  si de blanda. De  ceva timp face parte din echipa Hospice si ma topesc cand o urmaresc si vad cat de multe vieti schimba pe langa ea, odata cu noua ei misiune.

“Cum inveselesti un om trist?”Îi fac o inimă mare'” nu sunt cuvintele mele cum nici ale Aurei. Sunt ale copilasilor plini de optimism aflati in centrele Hospice. Ei sunt o lectie de recunostinta si acceptare pentru noi”

Primul lucru pe care eu îl fac când ajung acasă este să îmi arunc rucsacul într-un colț și apoi îmi dau ceasul jos. Într-una din zilele trecute m-am trezit facând asta când am ajuns la birou la HOSPICE Casa Sperantei, asta pentru ca sunt dedicata total si stiu ca munca mea este nobila, iar daca pot contribui un pic la zambetul catorva fiinte fara prea multe sanse la zambetele vietii, eu pun capul pe perna linistita seara.

Eu ma ocup de Foundraising, dar Fundraising-ul nu este (numai) despre bani. La HOSPICE nu avem job-uri. Obligațiile și responsabilitățile nu vin neapărat din fișa postului. Ce facem noi aici se reflectă în “O zi bună”-ul spus de pacienții cu care ne întâlnim în lift; se reflectă în zâmbetele și strângerile în brațe pe care le primim de la copiii din centrele noastre.

Timp de mai bine de  jumătate de an, deja, am început să dăruiesc timp proiectelor de la HOSPICE. Am ajuns aici printr-o prietenă. Ştii genul acela de stat la povești când îți spune cineva cât de fain e ceea ce face, de ajungi să zici <<Vreau si eu!>>. Ei bine, vorba aceea cu <<Ai grijă ce-ți dorești că s-ar putea să ți se întâmple!>> e cât se poate de adevarată. Aici am vrut, aici am ajuns – ca donator, apoi ca voluntar și acum sunt fundraiser. Atmosfera de aici și proiectele m-au acaparat în asemenea mod încat am început să mă implic din ce în ce mai mult. Nicio zi nu seamană cu cealaltă. Iar ceea ce e cel mai frumos e că at the end of the day îți dai seama că ceea ce ai facut tu, chiar dacă a fost ceva banal ca de exemplu trimiterea unui email, poate schimba viața cuiva în bine…și ce poate fi mai frumos decât asta?

 

HOSPICE Casa Speranței schimba vieti de 25 ani iar numărul de oameni care au beneficiat de serviciile gratuite oferite, este impresionant! Şi asta cumva pune presiune și te forțează să dai tot ce ai mai bun pentru ca anii aceia 25 să nu fie doar istorie. 🙂

Cu doua centre deja, în Brasov și în Bucuresti, cu echipe mobile de medici și/sau asistenți medicali în Zărnești si Fagaraș, cu oameni dedicați care asigură îngrijiri paliative în centre sau la domiciliul pacienților; cu centre de zi unde, pentru adulți sau copii, se organizează activitați care mai de care mai simpatice pentru a-i destinde; cu voluntari care se străduiesc alături de noi, reușim să ajutăm atât pacienții care suferă de boli incurabile, cât și familiile acestora. Daca aș începe să detaliez probabil aș umple 10 pagini. 🙂

 

Una din principalele noastre preocupari este să aducem în atenția oamenilor existența noastră ca și centru socio-medical. Vrem să ajungem la cât mai multe urechi. O dată pentru că așa vom reuși să ajutăm cât mai mulți oameni, și celălalt aspect este că sunt foarte multe persoane care ar vrea să ajute dar nu știu cum pentru că informația încă nu a ajuns la ele.

Modalitățile prin care noi putem fi ajutați sunt numeroase!

Uite, cea mai noua campanie de strângere de fonduri a noastra se numește Academia de Optimism. E despre și pentru copii (în ideea ca ei sunt în același timp beneficiari și cei care ne-au ajutat să creăm aceasta academie). Este o platforma de e-learning unde dăruiești și primești înapoi niște prețioase zâmbete. Donezi și primești un curs video de optimism pregătit de copiii din centrul nostru (și alte cadouri frumoase).

În cursurile video vei auzi întrebari de genul ‘Cum înveselești un om trist?’, ‘De ce râd așa de puțin adulții?’, ‘Tu ce faci când plouă afară?’ — întrebări la care copiii de la HOSPICE, prin răspunsurile lor precum: ‘Îi fac o inimă mare’, ‘Așa vor ei’ sau ‘Fac întrecere între picăturile de apă’ te vor uimi și îți vor da o altă perspectivă a lumii.

‘Academia de Optimism’ Hospice poate fi susținută și prin donații prin SMS, trimițând un mesaj cu textul OPTIMISM la 8844 (cost: 2 euro/lună, doar în rețelele Orange, Vodafone și Digi).

www.academiadeoptimism.ro

http://copaceni.hospice.ro

 

 

 

 

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.