Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

“Sunt in locul si momentul potrivit facand lucrurile potrivite” Tribut de recunostinta ptr Luise Hay

Leave a comment


Draga copac,

fie ca vrei sau nu, toti schimbam lumea intr-un fel sau altul, mai mult sau mai putin, mai vizibil sau mai putin.
De curand a plecat dintre noi un suflet care aici pe pamant a schimbat in bine viata a milioane de oameni ce au decis sa-i asculte sfaturile.
Louise Hay este unul dintre cei mai cunoscuti autori si speakeri motivationali internationali. Cartea ei “Poti sa-ti vindeci viata” s-a vandut in peste 50 de milioane de exemplare din intreaga lume. Ea a plecat dintre noi la 90 de ani, linistita si alaturi de cei dragi (asa cum ne-am dori toti nu-i asa?)
Pe Louise am cunoscut-o prima data prin intermediul cartii – “Afirmatiile pozitive”, care explica simplu si la obiect ce impact au asupra cursului vietii noastre toate afirmatiile pe care le rostim in fiecare zi, uneori constient, alteori din obisnuinta si fara sa ne dam seama de greutatea lor.
Este diferenta intre ce curs poate sa ia viata daca te privesti in oglinda si iti afirmi sincer: “Ce grasa si urata esti!” si “Te iubesc neconditionat, azi mai mult decat ieri!”.
Tehnica oglinzii este una dintre preferatele mele, deoarece eu cred ca in fata oglinzii, fata in fata cu noi insine, luam cele mai importante decizii pentru viata noastra si cei ce ne inconjoara.
Va prezint in continuare cateva tehnici prezentate de Louise Hay din cartea “Vindeca-ti mintea”:
Lucreaza cu oglinda. Cunosc enorm de multi oameni care si-au schimat intreaga viata uitandu-se pur si simplu in oglinda si spunandu-si: “Te iubesc. Te iubesc sincer si neconditionat!”

La inceput ti se va parea nefiresc sau neadevarat, si ar putea scoate la suprafata o stare de tristete, manie sau teama, dar daca vei continua sa repeti aceasta afirmatie simpla ori de cate ori te afli in fata unei oglinzi, energia ta interioara va incepe sa se schimbe. Vei invata astfel sa renunti la gandurile si comportamentele distructive si sa te accepti pe tine insuti, considerandu-te o fiinta care merita sa fie iubita.
– Exista mai multe modalitati prin care poti lucra cu oglinda. Personal, primul lucru pe care il fac in fiecare dimineata este sa ma asez in fata oglinzii si sa imi spun: “Te iubesc. Ce pot face astazi pentru tine pentru a te face fericita?” Aplica si tu aceasta metoda, iar apoi asculta raspunsul primit. La inceput este posibil sa nu auzi niciun mesaj, caci esti atat de obisnuit sa te critici si sa te umilesti singur incat nu stii cum sa reactionezi in fata unui gand atat de plin de iubire. Continua sa asculti insa si invata sa capeti incredere in tine insuti. Ori de cate ori ti se intampla ceva neplacut, grabeste-te in fata oglinzii si spune-ti: “Te iubesc! Te iubesc neconditionat, indiferent de ce s-a intamplat!” Evenimentele apar si dispar, dar iubirea de sine ramane constanta si reprezinta cel mai important lucru din viata ta.
– Lucreaza cu iertarea in fata oglinzii. Priveste-te in ochi si spune-ti: “Te iert. Te iert pentru ca te-ai cramponat atat de mult timp de vechile tipare negative. Te iert pentru tot ce ai facut vreodata.”
Daca doresti, poti discuta inclusiv cu alti oameni in fata oglinzii. Spune-le in aceasta forma tot ceea ce ai dori sa le spui in realitate, dar te temi. Iarta-i. Solicita-le iubirea si aprobarea. Aceasta este o modalitate minunata de a discuta cu parintii sau cu partenerul de cuplu dar si cu cei carora iti e teama sa le spui in fata ce gandesti. Nu uita insa sa iti inchei intotdeauna aceste conversatii spunandu-ti ca te iubesti si te aprobi pe tine insuti.
Iata si cateva tipare mentale pe care le-ai putea avea si afirmatiile pe care le recomanda Louise in cazul lor:
• Daca ti se pare ca nu esti apreciat la locul de munca: “Munca mea este recunoscuta de toata lumea.”
• Daca ai o slujba care nu iti permite sa iti exprimi creativitatea: ” Gandurile mele sunt creative.”
• Daca esti convins ca nu vei avea niciodata succes: “Tot ce ating se transforma intr-un succes.”
• Daca ti se pare ca nu ai nicio sansa de promovare: “Noi slujbe apar tot timpul.”
• Daca nu esti foarte bine platit in slujba ta actuala: “Sunt deschis si receptiv la alte surse de venit.”
• O afirmatie de ordin general recomandata este: “Imi acord permisiunea de a ma simti implinit in plan creator.”
• Pentru acceptare, afirmatia recomandata este: ” Eu sunt iubire. Optez acum pentru a ma iubi si pentru a ma aproba pe mine insumi. Ii privesc pe ceilalti oameni prin ochii iubirii.”
Va recomand cu drag cartile ei pentru a va alege in functie de necesitate afirmatiile de care aveti nevoie si pentru a lucra la cea mai importanta relatie din viata noastra, relatia cu noi insine si astfel sa ne putem manifesta potentialul si sa schimbam la randul nostru lumea in bine.
Namaste ! Ne vedem pe saltelutele de yoga!

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.