Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Totul a inceput de la un colier portocaliu cu scoici

Leave a comment

Life is a series of natural and spontaneous changes. Don’t resist them; that only creates sorrow. Let reality be reality. Let things flow naturally forward in whatever way they like. – Lao Tzu

Draga copac,

asculta-ma aici:

Totul a inceput de la un colier  portocaliu cu pene si scoici….

Cand predau yoga combin tehnici de dezvoltare personala cu asane. In fiecare saptamana am o tematica diferita si de fiecare data, nu imi planific din timp conceptele, las intamplarile, coincidentele, viata sa –mi spuna despre ce sa discut, pe ce sa ne setam intentia la clase.

Colierul cu pene portocalii m-a inspirat sa le vorbesc copacilor la clase despre acceptare. Am cumparat acest colier din Bali si imi place tare. Da, este ciudat, este tipator, este vesel :)! Am ales sa-l port in cea de-a doua zi la festivalul de yoga unde am fost invitata sa  tin un ritual de yoga balineza.Pentru ca se potrivea conceptului si pentru ca se potrivea starii mele din ziua festivalului, eram atat de fericita, efervescenta, eram EU 😀 .

Am venit cu gura pana la urechi la festival si la fel am plecat. A fost o experienta foarte frumoasa sa impart felul meu de A FI cu ceilalti. Felul meu de A FI poate nu este cel intre standarde 😀 , poate vorbesc altfel, ma port altfel, ma imbrac altfel si mi-o asum. Asta am invatat prin yoga  sa fiu! De fapt am invatat sa ma caut, sa ma descopar sa ma intalnesc cu mine! Si m-am intalnit pe salteaua de yoga cu un copil, cu o femeie, cu o fiinta super faina in toata ciudatenia mea. EU, o persoana autentica. O fiinta pe care nu de mult o judecam, o biciuiam, o criticam. Dar yoga m-a invatat sa accept. Sa ma accept, si odata ce m-am acceptat i-am acceptat si pe ceilalti din jurul meu.

Si la fel am acceptat si parerile catorva gurite, pe care le-am auzit prin spatele meu “ca nu au ce sa caute la aia cu pene portocalii la gat” :)).  La un eveniment cu yogis care se presupune ca ar trebui sa aiba o minima intelegere a compasiunii yoghine, fara sa ma cunoasca, fara sa ma priveasca in ochi am primit o eticheta inainte sa intru la clasa. In acel moment am realizat a 1000-a oara cat de minunata este yoga si cat de mult m-am schimbat datorita ei, pentru ca tot ce am facut a fost sa ma intorc sa le zambesc, sa-mi zambesc mie si sa dau tot ce-i mai bun din mine la clasa.

Am realizat atunci ca am invatat in sfarsit sa primesc parerile celorlalti fara sa-mi schimb cursul meu de  a fi.Am realizat ca nu m-a afectat de niciun fel, ba chiar am privit cu o mare compasiune pentru ca m-am vazut fix pe mine in ele intr-o anumita perioada din viata mea( nu departe) cand tot ce faceam era sa-mi vad valoarea prin judecata si masurarea cu ceilalti.

Yoga ne invata sa fim unici, sa ne acceptam intre noi cu toate diferentele noastre, si nu in ultimul rand sa realizam ca ne suntem oglinzi unii altora. Ca atunci cand ne place sau nu ne place ceva la o persoana sunt parti din noi oglindite in ceilalti care isi doresc sa iasa la suprafata si sa fie bagate in seama.

IN OBSERVAREA DIN YOGA VNE SI ACCEPTAREA CARE DESCHIDE PORTILE A MULTOR INTELEGERI.

Yoga ne invata sa ne acceptam pe noi la toate nivelurile: corpuri, personalitati, ganduri, emotii si la fel sa le acceptam si sa le respectam si pe ale celorlalti. Pentru ca desi traim intr-o colectivitate, fiecare are propriul lui traseu, propria calatorie inspre cea mai buna versiune a Sinelui.

Imi aduc aminte de la cursul de Yoga din Bali cand profesoara ne spunea ca vor veni la un moment dat obstacole in misiunea noastra. Unii vor fi cu noi, altii impotriva noastra insa odata ce ne-am conectat cu Sursa noastra, cu intuitia cu Yoga ( Yuj- uniune), nimic nu ne va impiedica sa fim. Acest lucru este sustinut si de cea de-a 5-a Yama – Aparigraha care inseamna in sanscrita non-atasare. Prin yoga invatam sa nu ne mai atasam de nimic, de lucruri, de situatii, experiente, parerile celorlalti, de rezultate, de premii si trofee.

Sa ne permitem sa fim asa cum suntem, asta este un cadou maret pe care ni l-am putea face!

Suntem fiinte unice, diferite si totusi atat de asemanatoare. Suntem cu totii bucati de puzzle pierdute in spatiu pe care incercam sa le reunim in plansa vietii.

Fii tu! Si fii bland cu toti ceilalti ca si cum ar fi bucati din tine peste tot!

You are enough……

******************************************************************************************

Yoga, copila mea, cartile si “copacii” m-au ajutat mult sa inteleg lucruri. Daca rezonezi cu mine si vrei sa ma cunosti, te astept in fiecare zi la studioul meu de yoga si dezvoltare personala sa ne soptim lucruri de suflet. Vezi programul pe blog si pe facebook.

Namaste!

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.