Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Frica este buna cand ii facem loc in inima- prima saptamana la studioul copacesc

Leave a comment

5

 

Draga copacel,

Iata a trecut prima saptamana normala la studioul copacesc, am inceput sa ma obisnuiesc cu “noul loc de munca” ( cum suna 😀 )  si parca ma simt mai acasa ca oricand. Nu pot sa spun ca e usor, pentru ca momentan sunt “1 tree show” prinsa atat in lucrurile zen cat si cele administrative, insa cu siguranta este infloritor si ma implineste foarte mult. Seara cand pun capul pe perna si stiu ca am adus un pic de liniste in sufletul unor copacei, ma ajuta sa dorm mult mai linistita.

Dupa cum stii eu am vrut sa aduc ceva nou si profund in activitatile de miscare zen, asa ca  toate clasele mele au integrata o parte dezvoltare personala, iar saptamana trecuta am lucrat pe frica. Daca nu ai apucat sa testezi unul dintre cursuri iti voi face un scurt rezumat aici, cine stie, poate te ajuta cumva viziunea mea. Sa-ti zic ca frica este aliata Egoului nostru, iar egoul nostru are lacas in mintea noastra. Ti-am mai zis eu ca daca este sa avem un dusman pe lumea asta, sigurul ar fi mintea noastra. In mintea noastra ne impunem singuri atatea obstacole si complicam atat de mult lucrurile, incat cu siguranta frica noastra se simte foarte bine. Mintea noastra, egoul nostru, cand intalneste frica ce face? Pai se razboieste cu ea, o reneaga si singuri dintr-un bob de orez putem transforma  o situatie intr-un munte. Mintea noastra crede ca aceasta emotie nu este buna si atunci vrea sa o alunge, sa o ingroape, sa se prefaca ca nu este acolo. Insa cu cat ne mintim mai mult cu atat frica prinde aripi. Sa-ti spun un secret: nu exista emotii bune sau rele, iar frica cu siguranta nu este rea! Pai stramosii nostri si-au salvat viata datorita fricii, frica ne-a ajutat sa supravietuim!

Eu cred ca frica este buna atunci cand ii facem loc in inima. Si asta invatam si in yoga, sa iubim frica, sa o acceptam, sa o primim cu toate lectiile ei. In inima gasim resurse incredibile chiar si pentru aceste emotii. Odata acceptata, frica noastra va alege sa plece singura. Inima noastra este sursa intuitiei, ghidul nostru suprem si nimic nu ii poate sta in cale.

Stii ca sursa tuturor fricilor noastre este frica de moarte? Fie ca ne este frica de gandacei, de saracie, de catastrofe etc toate au ca baza frica de moarte. Daca stai sa te gandesti este normal sa fie asa. Necunoscutul sperie. Insa cum ar fi sa inlocuim aceasta frica cu o curiozitate?

Iti spun aceste lucruri pentru ca si eu am reusit sa-mi imblanzesc aceasta frica prin imbratisarea ei. Nu spun ca am scapat total de ea, pentru ca nu cred “in pastile magice” asa cum nu cred in diete, insa cred ca m-am eliberat mult.

Si sa-ti mai spun un secret: yoga este magica, printre milioanele de beneficii, ea ne ajuta extrem de mult sa aducem pace in minte si sa facem loc in inima. Sa prindem curaj. Sa ne imbratisam toate emotiile. Sa primim frica.

La cercul de femei am vorbit concret de fricile generale ale femeilor. Am ajuns la o concluzie unitara ca 2-3 ar fi la numar cele mai intalnite cum ar fi  frica de a nu fi placute de societate/sau chiar de noi insene si frica de singuratate sau frica de a nu fi parasite.

Pe scurt, ne este frica de frica. Si tot pe scurt, din nou inima noastra este solutia pentru toate.

Saptamana aceasta ( 19-25 septembrie) am ales ca tema iubirea/increderea de sine. Cred ca nu avem cum sa iubim cu toata inima sau sa asteptam iubirea celorlalti daca noi cu noi insine nu suntem in pace. Toate exercitiile pe care le-am ales si mini -workshopurile de dezvoltare personala de dinainte de clasa lucreaza pe aceasta idee.

Te astept cu mare grija pe saltelutele cu copacei in aceasta calatorie magica catre noi. Am pregatit multe chestii faine cum ar fi o clasa de dans constient pe muzica live, un curs de terapie prin jocuri. Iaca aici mai jos program.

PROGRAM STUDIO:
Luni, 19.00: Vinyasa flow yoga
Marti, 07.45: Vinyasa flow yoga/ sau Yin Yang Yoga
Marti 20.00: Live music & Dans constient cu Monica Vrabiuta si Aiurman
Miercuri, 18.00: Tai-Chi cu Sakura, miercuri, 19.30: Flow Yoga
Joi 18.00: Yoga feminina- Yin Yoga
Joi 20.00: Cerc de feminitate (Cresterea increderii in sine cu ajutorul “surorilor” din cerc: activitati expresive)
Vineri, 18.00: Tree Pilates
Vineri 19.30: Terapie prin joc cu specialist Mangrove Rosu-Roxana Gavriloaia (in fiecare vineri este un curs de dezvoltare personala)
Sambata 09.00 – Yoga Flow, Sambata 11.00 Yoga pentru copii & parinti

Namaste!

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.