Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Cu scleroza multipla inoata la Swimathon, sa-i ajute pe cei ca ea! Ajut-o sa ajute, te rog!

Leave a comment

 

DSC_0066

 

 

Draga copac,

cu acest articol iti cer ajutorul ca sa o ajut pe Florenta, care la randul ei sa ajute mai departe, in calitate de participant la Swimathon.

Despre acest copacel frumos ti-am mai  vorbit in doua randuri pana acum aici si aici 

In poza pe care am atasat-o articolului, Florenta zisa “Maslin”, trecea prin tunelul intentiilor pe care l-am facut in Bali la retreatul spiritual. Cand a trecut prin tunel, si noi trebuia sa o atingem cu iubire pentru a sustine intentia ei, ne-am cutremurat de “trezire” cand in gura mare ea ne-a spus ca dorinta ei este “sa mearga dreapt”.  Asta pentru ca dragul nostru Maslin se confrunta de ceva ani cu Scleroza Multipla, boala care i-a afectat echilibrul insa i-a deschis inima si mintea.

Maslin este o luptatoare, asa ca nu m-a mirat deloc cand mi-a spus ca alearga la Swimathon, desi in viata reala este ajutata de baston sa se deplaseze.

O iubesc din toata inima, si sper sa ne strangem mai multi care sa-i dovedim asta.

Iata scrisoarea ei catre tine:

“Draga Copac,

“De cand prietena mea cea mai buna mi-a spus despre tine, cum sharuiesti povesti de suflet, despre schimbarile fundamentale pe care le-ai facut tu in viata ta, am simtit nevoia sa te cunosc. Am inceput sa te urmaresc pe blogul tau, sa citesc povestile celorlalti copaci si sa invat din ele, m-au fermecat povestile tale din timpul sarcinii (suntem femei pana la urma!) si cum ti-ai propus tu sa schimbi putin lumea in bine ❤

Initial ne-am cunoscut pe mail, ti-am spus si eu povestea mea. Cum Scleroza Multipla mi-a schimbat viata, cum continua sa o faca, modul in care acceptarea ei mi-a usurat existenta .   

Apoi te-am insotit in Bali, si am trait alaturi de tine cele mai frumoase momente, incarcate spiritual, cu multa yoga (poate nu cat ai fi vrut tu de multa, dar totusi multa 😛 ) dar si pline de distractie . Intr-un cuvant, a fost minunat.

Dupa cum stii, mi-am redescoperit misiunea… sau poate in ultimii ani mi-am descoperit adevarata misiune. Am inceput sa invat, sa ma respecializez in domeniul psihoterapiei. Desi sunt recunoscatoare si imi iubesc jobul actual, colegii etc, si lucrez aici de multi ani, nu neaparat pe acelasi post, am simtit ca tot ce se intampla imi indica alta directie, o directie poate mai umana, nu asa apropiata de cifre.  Anul trecut am inceput un curs de Analiza Tranzactionala, anul asta am inceput facultatea de Psihologie, si imi doresc  sa ma certific ca psiholog in Analiza Tranzactionala (mai am cativa ani de invatat! Si o fac cu placere si iubire).

Viata, Scleroza Multipla, nu mi-a aratat doar cum pot sa schimb lucrurile pentru mine, ci imi da ocazia sa le schimb putin in bine si pentru altii, care poate nu si-au gasit inca resursele sa faca aceste schimbari, sau pur si simplu circumstantele nu le permit.

Asa ca pe 2 Iulie voi inota Swimathonul Bucuresti 2016, sa pun o mana in a ajuta APAN (Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Neurodegenerative) sa stranga 18000 RON pentru proiectul “ #neuronii #La plimbare cu SM” sau ” # axonii#La plimbare cu SM” (detalii despre proiect aici: https://www.facebook.com/events/1768686443368651/ ).

Este un proiect pe care l-am simtit foarte aproape de inima mea de cand mi-a fost prezentat. Da, pot face o mica diferenta in calitatea vietii unor oameni cu dizabilitati, care sunt izolati pentru ca statul nu asigura infrastructura necesara sa iasa din casa singuri, care poate nu sunt asa norocosi ca mine sa aiba un iubit ingeras alaturi sa ii plimbe de colo-colo in scaunul cu rotile, ­­­de care poate  prietenii lor s-au indepartat treptat ,nestiind cumm sa mai gestioneze relatiile, cum se intampla deseori , din pacate. Programul  este program de voluntariat, în care persoane afectate de scleroza multiplă din România sunt scoase, 2 ore pe săptămână, la plimbare: în parc, la piață, la film, la mall, la expoziții… orice ieșire care să-i scoată din izolarea statului acasă. Ceea ce mi s-a parut minunat! Si da, vreau sa ma implic, sunt dispusa sa cer donatii pentru aceasta cauza apropiatilor si nu numai, sa trec peste preconceptii ( “ma simt ca si cand as cersi” etc), daca asta va aduce putina fericire in vietile unor persone care se confrunta cu dizabilitatea si neputinta.

Toti cei care ar vrea sa se implice sa doneze, pan ape 15 iulie, o pot face aici: http://swimathonbucuresti.ro/swimathon/index.php/doneaza

Orice donatie este binevenita si va multumim din suflet, atat noi, cei care inotam pentru cauza asta, cat si cei care vor beneficia in urma proiectului. Fiecare donator va fi tinut la curent cu rezultatele proiectului, daca bifeaza aceasta optiune pe site:). 

Impreuna sa facem valuri!  “

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.