Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

“Cum l-am gasit pe D-zeu in mine” de Piersic, un copac din Livada

Leave a comment

DSC_0321

Draga Copac,

Pe Piersic l-am cunoscut aici. Piersic este un suflet bun, colorat si vesel. Intotdeauna are o vorba buna pentru tine si te poti baza pe ajutorul sau.  De asemenea, apreciez enorm la Piersic ca se pune mereu pe locul I, investeste in ea, se respecta  si isi stie valoarea.

Piersic este pe acest drum al cautarii spirituale de foarte multi ani, si mi s-a parut interesant sa aflu povestea ei :

“In acea zi de iarna, la focul de la semineul  de la Paltinis, de vorba cu copacelele din tabara ta, am avut o revelatie! Am simtit sa-ti spun povestea mea, intrucat am observat ca exista aceasta goana in jurul nostru de a experimenta mii de guru si activitati ezoterice, exista aceasta curiozitate a aflarii necunoscutului, a cautarii disperate a lui Dumnezeu, in miile de forme ale Lui.

Asa am inceput si eu, cautand  in altii si in altele. Insa in final ………….l-am gasit in mine.

De mic copil am fost altfel.Mama imi povestea  ca ma jucam cu prieteni imaginari luminosi 🙂 .Si pentru ca ai mei nu prea ma credeau,m-am enervat si am rugat un astfel de prieten sa se arate!Si a aparut in fata intregii familii o sfera alba stralucitoare iar intreaga camera a mirosit a trandafir.Pacat ca a hotarat sa “dispara” fix in televizor si acesta a explodat! Sa fi fost imaginatie, sa nu fi fost ? :))

Anii au trecut!Si cu ei numeroase intamplari,mai mult sau mai putin ciudatele! La 20 de ani am inceput sa practic yoga la marele profesor si orientalist Mario Sorin Vasilescu.Incercam sa ma inteleg,nu cautam mai mult decat sa fiu bine eu cu mine!Pentru ca ma obseda din copilarie aceeasi intrebare,repetata la infinit:”De ce doar povestea mea?De ce eu sunt un individ,un ego si nu sunt mai multi in acelasi timp?” Insa in acea vreme conceptul de Oneness nu exista…lumea traia in negura comunismului,yogis nu aveau carti,informatii si erau haituti de o societate care distrugea tot ce era diferit.

Nu mi-am fost credincioasa mie insami!Nu m-am respectat,nu am impus ceea ce dorea sufletul meu.M-am lasat influentata de sot,de societate.Apoi am platit aceasta deviere a sufletului printr-o “mare de singuratate si intuneric “pe care a trebuit sa o traversez pe la 30 de ani! Este grea plata tradarii de sine!

Dupa divort am ramas multi ani singura.Si atunci cautarile au reinceput,cu febrilitate!Mai intens,mai rapid era procesul de transformare,parca recuperam intr-un an cat altii in zece! Si mi s-au dezvaluit multe! Infoenergetica si tainele ei.Theta Healing.Devinatii pe sisteme antice.Mai multe tipuri si scoli de Yoga. Tehnici terapeutice diverse,masaje energetice,tehnici de tip Djuna,meloterapie pe frecvente,mantre,cristale si programarea lor,astrologie si astrodeva. Reiki,terapii cu Ingeri,diverse initieri. Toate mi-au alinat sufletul si mi-au adus o bucatica din cunoasterea de sine!Prin fiecare am recuperat cate un fragment al sufletului meu care fusese atat de spar in bucati.

Stiti acea tehnica japoneza care foloseste bucati din vase sparte si le imbina cu aur,recreeandu-le mai valoroase? Exact asta am facut eu!

Insa…. Insa tot lipsea ceva…miezul…esenta.. Eu nu imi gaseam starea de liniste interioara! Eu ma admiram pe mine…insa nu ma iubeam deplin! Si daca tu nu te iubesti pe tine…cum poti oferi iubire altora? Si atunci s-a produs un declick. Ajunsesem la 40 de ani.Cu un sot intelegator si acceptant,de data asta…care intelegea ca sunt diferita si am nevoi diferite fata de restul,de lumea “normala”!

Am fost la o manastire.Atat!Si nu era prima data cand mergeam in manastiri.Pot spune chiar ca am fost un copil si o tanara habotnica si nu,yoga nu m-a indepartat de religie si nici nu e “satanista” asa cum in mod eronat s-a creat o imagine negativa. Ba chiar pe la 34 de ani am stat 6 luni novice intr-o mare manastire la tarmul marii. Insa un Sfant Parinte cu clarviziune mi-a spus ca rostul meu este sa lupt in si pentru lume! Si atunci….ce a produs acest declick acum…dupa atata timp? Poate ca doar sosise momentul sa inteleg cel mai simplu,dar cel mai puternic lucru din lume Poate atunci…in “creierul” muntilor Fagaras,intr-o noapte cu stele,in timpul unei slujbe la un Altar in padure,inima mea s-a deschis.Si mintea mea a vazut uluita ceea ce cauta cu logica si cu ochii de ani in sir prin tot felul de experiente metafizice,in corp si in afara corpului:Mintea a vazut ca in Inima este Dumnezeu!Si a vazut ca Dumnezeu este in inimile tuturor,chiar si in cele ce pareau impietrite!Si ca Dumnezeu nu este separat de creatia Sa,ca de fapt Dumnezeu s-a dat pe sine Lumii sau Lumiilor in mii de particule de Har si Dumnezeire si este in Tot si peste Tot!Si Tot este conectat! Si am plans!De bucurie…de mirare…nici nu mai stiu! Dar din acel moment am gasit linistea mea interioara,care rezista oricarei presiuni din lume,oricaror incercari de a ma dezechilibra! Este Sursa puterii mele!EL! Si am inteles ca experientele sunt bune,dar nu obligatoriu necesare!Este suficient sa te poti intalni intr-un fel cu Dumnezeu din tine ca sa stii ca Sufletul este divin,nemuritor si invincibil! Si aceasta singura cunoastere iti poate aduce Totul!

Oricat l-am  cauta El este aici, acum.”

MEET THE TREE AND TELL YOUR STORY

Daca simti ca ai si tu o poveste care ar putea inspira livada de copaci, o declaratie de dragoste, o lectie despre iertare, pasiuni, viata si iubire, te rog scrie-mi in privat, si impreuna vom creiona o vorba calda pentru comunitatea de aici. Sunt convinsa ca multi au nevoie sa auda experientele tale care definesc iubirea. Nu trebuie sa fii vreun geniu in ale scrisului, eu sunt aici sa te ghidez si sa-ti armonizez cuvintele, povestea. Mi-ar placea mult de tot sa te cunosc!

 

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.