Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Povesti cu talc din Alberobello – orasul strumfilor

4 Comments

Buna dragi strumfi copaci,

Saptamana trecuta am fost intr-un superb city break organizat de prinlume.com, in Alberobello ( in traducere  Copacul Frumos ❤ ), un orasel UNESCO, super dragut, parca rupt din filmele  cu hobiti, din Italia ( langa Bari). Despre aceasta destinatie puteti citi mai multe in articolele scrise de copacel Roxana care ne-a ghidat,   aici  si aici .

In Alberobello casutele parca sunt de strumfi,  se numesc “trulli“si  au acoperisuri in forma conica.  Una dintre  povestile acestor casute este cea prin care se crede ca aceste trulli “ar fi inrudite cu asa numitele case “capatana de zahar” descoperite in Siria si in alte tari din Orientul Mijlociu, si ca, initial, ar fi fost construite pe post de cavouri sau chilii de catre calugarii veniti de acolo in Apulia. Mai apoi localnicii ar fi copiat aceste constructii si le-ar fi adaptat pentru uz casnic“.

Cea mai mare bucurie in aceasta vacanta a fost sincer sa…. mancam! :D. Da, italienii gatesc minunat, mai ales in zonele astea mai putin turistice, totul are un gust asa de local si cu traditie. Am ramas impresionati de un restaurantel inghesuit dintr-un trulli, se numeste Cantina, zici ca eram la mama in bucatarie.  La Cantina, seful este chiar bucatarul, un barbos dramatico-comic care a ales sa-si faca un logo cu a lui caricatura ( asta mi s-a parut maxim de amuzant). Barbosu’ iti gateste in fata si vezi ce ingrediente si ce “oale” foloseste. Totul era asa de curat si de bine organizat, incat al meu sot copac,  a mai adaugat o regula in casa “regula organizarii si curatenei din trulli”, de parca nu era si asa destul de obsedat cu curatenia. :))).

Ei, la Trulli cel mai mult ne-au placut Orecchiette , niste paste “miamiii”  facute din faina integrala si apa cu forma unei urechi-de unde si denumirea. Urechiusele astea au o  gaura  in mijloc pentru a prinde sosul inauntru.

Cu gandul la “urechiatele” astea, ia va rog sa vi le ciuliti pe ale voastre la urmatoarea povata de la copac. 😀

Mai trulilor, fiinta noastra este construita sa iasa din ea insasi de cand se trezeste dimineata, se ridica in picioare, pune mana pe telefon, priveste, asculta, isi paraseste casa pentru a merge la serviciu, calatoreste cu metroul sau masina, merge in magazine, se vede cu prietenii, se plimba, CALATORESTE IN LUME.

Fiinta umana CALATORESTE, merge in diverse alte “casute” de vacanta  in speranta ca va gasi parti din ea pierdute, in speranta ca va gasi “acasa” . Ne lasam prea acaparati de aceste activitati si calatorii exterioare, pierzand contactul cu noi insine, cand nu mai stim cine suntem cu adevarat.

Nimic din ce posedam, din ce vizitam, niciuna din fiintele la care tinem, nu ne apartine cu adevarat. Totul e de imprumut.

Adevarul este ca destinatia, sursa si solutia, toate sunt in noi.

Va rog sa va intoarceti in voi, si sa realizati ca prima si singura calatorie inspre “acasa” este in interiorul vostru, unde este sursa creatiei voaste.

 Restabiliti echilibrul intre interior si exterior, dintre periferie si centru, dintre materie si spirit.

Dintre acolo si aici.

Aici, in inima voastra  este “acasa” mai strumfilor, aici puteti pune capul linistiti pe perna, si este asa de cald si bine  ❤ !

Va iubeste Copacu’!

 

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

4 thoughts on “Povesti cu talc din Alberobello – orasul strumfilor

  1. E foarte frumoasa locatia…sm trecut o pe places to go list 😀

  2. Ai mers cumva și cu copilul? Ar fi super extraordinar daca l-aș lua și pe al meu. El stie de yoga dar încă n-a facut, are 5 ani.

  3. Buna iubita da in vacanta am mers cu copilul
    Dar in retreatul de yoga nu luam copii 😉
    Namaste

  4. Hi nicee reading your blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.