Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

“Daruieste afectiune”- SOS Satele Copiilor

4 Comments

9fa8877e-e6a0-4c0c-9583-fe1269967273

 

Draga copac,

Stii, Yana mi-a zis prima oara  „MAMA”  la 5 luni. Atunci apropiatii radeau de mine, ziceau ca nu constientizeaza, ca bolboroseste fara rost ca un robotel. Insa eu stiam ca ma chema pe mine.

Cand plec de acasa si o las cu tatal ei,  o vad cum vine dupa mine la usa ca un catelus, se lipeste de picior si striga in disperare MAMMMMMM! Si eu plec si vocea ei suava rasuna pe scari in ecou: MAMMMMM! Insa ea stie ca eu ma intorc la ea, si eu stiu ca voi veni curand, si o voi lua in brate si ii voi darui afectiunea de care ea are nevoie, sa creasca si sa evolueze in viata asta frumos, curat, armonios.

Nu-mi vine sa cred ca au trecut 10 luni de cand sunt „MAMA”, de cand ea a deschis ochii si m-a privit in inima.

10 luni in care s-a cuibarit la sanul meu, in care seara la culcare imi cere sa-i cant „Nani-nani puiul mamei” ca sa poata adormi, 10 luni de cand este in bratele mele peste tot.

Mi-au aparut monturi la incheieturile de la maini de la prea mult carat in brate 🙂 , insa nu-mi pasa, ma bandajez ca o fotbalista si o car peste tot cu mine, pentru ca stiu ca cel mai mare bine pe care i l-as putea face in viata asta este sa-i fiu alaturi si sa-i ofer bratele mele, afectiunea mea, iubirea mea, atunci cand ea imi cere.

Ma gandesc, cat de binecuvantata sunt ca am trait intr-o familie armonioasa, ca am primit afectiunea mamei mele si ca pot duce acest lant al iubirii departe mai departe.

Si deseori, ma gandesc la toti copilasii din lume, ai caror mame au ales sa nu fie strigate „MAMA”, au ales sa inchida usa in spatele lor si sa nu se mai intoarca niciodata. Si oare cat de tare au fost strigate si ele de copiii lor MAMMM?? ( asa cum face Yana cand plec) in speranta ca se vor intoarce.

sociale3

Am o prietena copacita care lucreaza pentru un proiect minunat -SOS Satele Copiilor. Aici cateva „MAME” sunt inlocuitoarele celor care au ales sa inchida usa si sa plece pentru totdeauna din vietile acestor copii. In satele SOS, cei mici sunt  incredintati unei mame SOS, care are in grija câte 5-7 copii orfani, de  a caror educație, ingrijire si evolutie se ocupa indeaproape. Misiunea SOS Satele Copiilor Romania este aceea de a ii ajuta pe acesti copii sa se dezvolte armonios, cu ajutorul mamelor SOS şi al specialistilor psiho-pedagogi.

sociale2

Daca i-ai vedea pe  Camelia, Ana, Andrei, Niculina, Mihai, George, Vali, Ionela, cu cata iubire isi striga mamele  SOS din Sat….poate nu sunt mamele lor adevarate, dar sunt niste fiinte carora le pasa de viata acestor copii si care le daruiesc afectiunea pe care nu au primit-o de la parintii lor.

Camelia este o fetita de 13 ani, cu ten masliniu si frumusica foc. Ea vrea sa se faca politista pentru ca ii place dreptatea. Draga de ea, ii pune biletele de dragoste MAMEI SOS Ligia pe sub usa, multumindu-i pentru toata iubirea si afectiunea pe care i-o da, multumindu-i pentru faptul ca ii este MAMA din Sat.

sociale1

Mi s-a cerut ajutorul in acest proiect, asadar eu ti-l cer pe al tau. Impreuna putem fi intr-un fel si noi MAME SOS, sustinand campania „ Daruieste afectiune”, platind doar 2 euro,  prin trimiterea unui mesaj cu textul MAMA la numărul 8844. Campania de strangere de fonduri prin SMS, „Daruieste afectiune” are ca scop sprijinirea cresterii și educatiei copiilor care au pierdut sau risca să piardă ingrijirea familiei biologice. Prin initierea acestei campanii, organizatia SOS Satele Copiilor Romania doreste sa readucă in atentie importanta actului donatiei, catre toti membrii comunitatii, prin acordarea unui minim ajutor financiar în valoare de 2 euro lunar. In acest fel, organizatia poate oferi conditii mai bune acelor copii si tineri care nu se mai pot baza pe protectia, grija şi iubirea celor care i-au adus pe lume.

Fondurile stranse in urma campaniei „Dăruieste afecțiune” sunt destinate acoperirii cheltuielilor de intretinere, educaţie si consiliere a copiilor ti tinerilor aflati în sistemul de ingrijire alternativ, din cele trei programe ale organizatiei din București, Cisnădie, jud. Sibiu și Hemeiuș, jud. Bacau.

Mai multe informații despre SOS Satele Copiilor România puteţi găsi și pe pagina de Facebook SOS Satele Copiilor.

Eu mi-am propus sa ii cunosc mai bine pe acesti copii si sa ma implic activ in dezvoltarea lor,  iar ca prim pas, sper sa le pot tine o clasa de YOGA FUN cat mai curand, cu joculete si alte surprize distractive.

Si tu poti ajuta acest Sat de copii in felul tau  sau daruind 2 euro lunar la 8844.

 Inchei acest post, rugandu-te sa –ti strangi tare  in brate mama  sau macar sa o suni si sa ii multumesti.

Pentru TOT.

ingrijire1

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

4 thoughts on ““Daruieste afectiune”- SOS Satele Copiilor

  1. Iti citesc articolele pline de iubire de ceva timp.Iar dacä acum te implici si in proiectul SOS e nemaipomenit.Esti un inger trimis de sus.
    Dumnezeu sä ti dea putere,räbdare si in continuare mult noroc in tot ceea ce faci. Respect ! cu simpatie Monica

  2. Pingback: “Daruieste afectiune”- SOS Satele Copiilor | Ziarul Profit

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.