Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Imbratisatul copacilor nu este numai pentru hipioti!

1 Comment

DSC_0643Draga copac,

Anul trecut am organizat un eveniment pentru copacii mei in Herastrau, pe care eu l-am simtit  tare frumos si profund. Cel putin pentru mine asa a fost. (vezi aici )

Fiind copac printre copaci, printre altele, mi-am pus participantii sa imbratiseze copacii din imprejurimi, cerandu-le in gand ajutorul, inspiratia, armonia, sanatatea,  iubirea de care aveau  nevoie.

Mi-am auzit apoi niste zvonuri de la sefii mei, ca-s cam ciudatica, si ca vezi tu ce practice dubioase si hipioate  i-am pus sa faca si ca am patat imaginea yoga. 🙂 🙂

Hmmm….

Ei bine, aceasta este yoga pe care o simt, o inteleg si pe care vreau sa o dau mai departe: cea in care nu trebuie sa-mi fie rusine sa imbratisez un copac.

Cea in care aleg sa “ies din sistem” si sa fiu altfel.

“Am ales sa imbratisez copaci” acum ceva timp,  si cred ca este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le-am facut pentru mine in viata asta. Pentru a fost de fapt, momentul in care am ales sa imbratisez viata.

Stiati ca in japonia si Koreea de Sud exista conceptul de paduri  Shinrin-yoku (baia padurii), unde oamenii se duc sa evadeze din civilizatie si sa se relaxeze sis a se vindece emotional, spiritual, mental si de ce nu fizic.  Koreea de Sud a investit peste  140 mil $ intr-un nou centru de terapie prin copacii din paduri.

De curand in Melbourne, primaria a facut adrese de email copacilor, unde cetatenii pot trimite emailuri eliberandu-se in scris de probleme, griji, frici, stress.

Trebuie sa fie o treaba cu imbratisatul asta.

In cartea publicata de  Matthew Silverstone, Blinded by Science,  se confirma faptul ca imbratisatul copacilor are beneficii masurabile in sanatatea emotioanala, mentala si fizica: ADHD, cresterea puterii de concentrare si de reactie, anti depresie, anti dureri de cap, anti stress, etc.

Totul are o vibratie, iar vibratia copacilor este una foarte buna.Si well, se pare ca este demonstrat ca imbratisatul copacilor nu este numai pentru hipioti ci pentru toata lumea, hehe! 😀 . Specialistii definesc terapia cu arbori drept metoda terapeutica prin care poti preveni si vindeca bolile folosind energia acestora.

Silvoterapia (terapia cu copaci)  este utilizata inca din antichitate.  Stramosii nostri iubeau copacii si se lasau vindecati de ei. Atunci copacul avea cu adevarat o valoare spirituala. Anumiti arbori erau considerati  drept fiind incarcati de sacralitate, ii ascultau si le era teama de reactia lor.

Echilibrarea energetica cu ajutorul copacilor are radacini vechi  si in Taoism. Ca si oamenii, copacii au fost si sunt considerati fiinte vii. Mai mult, sunt mediatori intre cer si pamant. Asemanari indiscutabile cu sistemul energetic uman din acupunctura. Astfel prin radacini, trunchi ramuri, in dublu sens curg si se intersecteaza nealterate de patologii energiile ceresti cu natura Yang si energii pamantesti cu natura Yin.
Simpla imbratisare a unui copac te ajuta sa participi la acele energii. Ciudat dar adevarat. Copacul este un sistem energetic cu memorie si constiinta. Trebui sa comunici cu el, sa empatizezi cu el, sa te deschizi si ti se va deschide. Multumeste-i si lipeste-te de el. Si vei simti raspunsul lui.

Stiti, v-am mai zis de cateva ori, am inceput aces blog in urma unui vis. Un vis in care evident eram un copac….

Stateam pe ganduri zilele astea si ma gandeam ca primul meu nume este Silvia si de ce oare nu m-a strigat lumea pe acest nume care imi place foarte mult…ci Andreea care este poate unul dintre cele mai banale nume…

Si gandindu-ma eu asa, am realizat ca Silvia vine de la Silva… Silva = padure, Padure=copaci.

Am un raspuns intarziat: nu, nu  este nimic dubios in imbratisatul copacilor.

Nu ar strica nimanui sa mai imbratiseze cate un copac din cand in cand, in loc sa arunce cu vorbe si ganduri aiurea in stanga si in dreapta.

Vorba unui prieten ( Siluk) “draga copac, iti doresc ca la umbra ta sa fie un caine… o să fie mai recunoscător ca un om și n-o sa te pună niciodată pe foc și nici n-o să te vândă”   ❤

Abia astept sa mergem iar in tabara sa imbratisam copacii din plin.

Aceasta este YOGA mea.

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

One thought on “Imbratisatul copacilor nu este numai pentru hipioti!

  1. Pingback: Ce se întâmplă cu tine când îmbrățișezi un copac — V for Verde

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.