Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

“Asuma-ti fluturii!” de Georgiana, un copac din livada

2 Comments

unnamedDraga copac,

ieri pe salteaua de yoga, am cunoscut-o pe inserat pe Georgiana. Ochi migdalati, zambet de caprioara, mi se parea ca o stiu de o viata. Am participat impreuna la o frumoasa clasa de Yin Yoga organizata de Dana Nedelcu la marginea lacului. De cand am nascut, am practicat yoga acasa, dar mai greu sa duc o clasa cap-coada cu  Yanna pe saltea langa mine. Ieri a fost foarte linistita: a dormit, s-a uitat la stele iar  cand s-a plictisit am facut yoga impreuna. Meditatia mea a fost cand am alaptat-o. Aceasta este prezenta mea acum, aceasta este yoga mea. ❤

Ei bine, Georgianei ii plac fluturii, insa nu oricare. Cei care se asuma.

Iata povestea ei mai jos, sper sa te inspire si pe tine sa iti asumi fluturii:

“….Aceasta este una dintre armatele mele de fluturi…Fiind vorba despre o armată probabil că v-ați fi așteptat să fie extrem de organizată. Dacă în public speaking orice bun vorbitor este capabil să așeze fluturii într-oanumită ordine, în viața mea acest lucru este imposibil. Să încerc și eu același lucru?

Să îi clasific în funcție de culori, domeniu deactivitate, anotimp sau moment al zilei?

Am încercat, însă, vă spun sincer:fluturii nu ascultă de mine, eu ascult de ei. Trăim într-o societate în care ne ascundem fluturii ori de câte ori avem ocazia. Îiasfixiem cu răutate, egoism şi îi catalogăm ca fiind inutili. Eu, mereu am fost inconjurată de fluturi… Mi i-am asumat şi am defilat cu ei pe scena vieţii fără să mă intereseze de cei din jurul meu. Am fost catalogată ca fiind visătoare, aeriană sau romantică incurabilă.

Asta am fost eu şi mi-am asumat armatele de fluturi dezorganizaţi care m-au însoțit indiferent de loc: din holul de marmură al Facultății de Litere, până la muncă (unde îî lăsam să zbore haotic printre tranzacţii – spre uimirea șefei mele.) Ok, să ne înțelegem! Iubirea mea față de fluturi nu este o obsesie, ci un mod de viață.

Fluturii au apărut în povestea mea cu ajutorul străbunicii mele, Irina- cea care a avut grijă să îmi dezvăluie marele secret al fericirii ei. Imaginați-vă un noiembrie de poveste. Eu și străbunica ascultând muzica neînţeleasă a lemnelor din sobă. Obișnuia să îmi spună cele mai fascinante basme. Dar, în acea seară, cea în care am împlinit 10 ani, a decis să îmi spună povestea fluturilor. Ştiam de atunci că este un cadou special, unul care ulterior mi-a schimbat radical viaţa. Mi-a spus că la naşterea fiecărui om Dumnezeu îi oferă fluturi spre a-l aduce mai aproape de paradis. Bineînţeles că am privit-o cu ochii mari şi nu am înţeles nimic. Mi-a spus ca fluturii ne ajută să înţelegem cum stau de fapt lucrurile în univers. E simplu, îmi şoptea cu vocea blândă ca şi cum mi-ar fi încredinţat cel mai mare secret al ei, trebuie să îţi asumi fluturii. Să vezi numai partea pozitivă în fiecare om, să ai grijă atunci când interacţionezi cu cei din jurul tău să fii o rază de speranţă, să iubești și să dăruiești iubire. Tu să fii iubire! Singurul lucru pe care l-am putut spune a fost:,, Aşa ca tine?”. A zâmbit şi mi-a spus: Vei înţelege când eu nu voi mai fi.

Aşa a fi fost. 9 ani mai târziu am înţeles. Întâia primăvară fără ea. Primii fluturi care au început să zboare, să mă determine să îi urmez şi să plutesc. Am avut încredere și am așteptat un semn dela ea. Am visat-o şi mi-a spus că va fi mereu lângă mine, să am încredere şi să îmi asum fluturii. De atunci nu a mai existat un moment în care să mă îndoiesc de ei… şi bănuiesc că nici ei de mine. Fluturii ne învață că schimbarea nu trebuie să fie dureroasă, că frumusețea este dincolo de etichetă, ca aripile nu se frâng după o furtună. Aveți încredere în fluturi și dacă până acum i-ați ignorat, nu este timpul pierdut! Acesta este semnul pe care l-ați așteptat:

Asumaţi-vă fluturii pentru a înţelege ce înseamnă fericirea.”

Poate va misca acest video:

MEET THE TREE AND TELL YOUR STORY Daca simti ca ai si tu o poveste care ar putea inspira livada de copaci, o declaratie de dragoste, o lectie despre iertare, pasiuni, viata si iubire, te rog scrie-mi in privat, si impreuna vom creiona o vorba calda pentru comunitatea de aici. Sunt convinsa ca multi au nevoie sa auda experientele tale care definesc iubirea. Nu trebuie sa fii vreun geniu in ale scrisului, eu sunt aici sa te ghidez si sa-ti armonizez cuvintele, povestea. Mi-ar placea mult de tot sa te cunosc!  ❤

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

2 thoughts on ““Asuma-ti fluturii!” de Georgiana, un copac din livada

  1. Buna , Citesc din cand in cand ceea ce scrii si imi e tare dor sa reapuc yoga. Tu dai clase sau imi poti recomanda cateva centre de yoga? Felicitari pentru articole!! Merci, Sebastiana

  2. Draga mea copacita eu deocamdata nu predau, doar ocazional in taberele sau evenimentele pe care le organizez(am una la sf lui august), dar la anul sper sa-mi deschid propriul studio❤️. Ti -as recomanda pe Carlos de la Hermitage, Dana Nedelcu( Kali Yoga), Irene(Anahata), Veronica(Nirvana yoga). Te imbratisez!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.