Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Magia Recunostintei, Ziua 18- Lista magica cu lucruri de rezolvat

Leave a comment

lista magica

Buna dimineata!

Ca in fiecare dimineata, incepeti ziua cu mentionarea in scris a celor 10 binecuvantari, cititi-le  cu voce tare sau in gand  si nu uitati ca dupa fiecare motiv de recunostinta sa spuneti de trei ori “multumesc”. Seara la culcare, luati piatra magica  in mana si alegeti cel mai bun lucru dintre cele care vi se vor intampla azi, pentru care sunteti fericiti si recunoscatori.

Inainte sa va zic tema, o sa va spun o poveste pe care am citit-o aici: 

<<Trăia odată într-un sat, împreună cu fiul său, un bătrân foarte sărac, dar cu frică de Dumnezeu. Şi la bucurie, şi la necaz, totdeauna spunea: „Că-i necaz sau bucurie, numai Dumnezeu o ştie”. Nici la necaz nu se întrista, nici la bucurie nu juca, ci pe toate le considera fireşti şi le primea ca din mâna lui Dumnezeu. El avea însă un cal foarte frumos. Atât de frumos încât domnitorul ţării voia să i-l cumpere. Dar bătrânul l-a refuzat spunându-i: „Pentru mine acest cal nu este un simplu animal. El îmi este prieten. Cum aş putea să îmi vând prietenul?”

Dar, într-una din zile, când bătrânul a mers la grajd, a văzut că i-a dispărut calul. Toţi sătenii i-au zis: „Ţi-am spus noi! Trebuia să îi vinzi calul lui vodă. Vezi dacă nu ai ascultat!  E clar că oamenii lui ţi l-au furat! Ce mare ghinion!

 „Că-i necaz sau bucurie, numai Dumnezeu o ştie”, zise bătrânul.

 Toţi au râs de el. După două săptămâni însă calul s-a întors acasă. Şi nu era singur, avea în spate o mulţime de cai. Acesta, după ce scăpase din grajd, a întâlnit pe câmp  o  turmă de  cai sălbatici, iar  când s-a întors, restul cailor s-au luat după el.

 „Ce bucurie pe capul tău!” strigară sătenii.

Bătrânul, împreună cu fiul său, a început să îmblânzească acei cai noi veniţi. Dar, o săptămână mai târziu, fiul bătrânului şi-a rupt piciorul în timp ce încerca să dreseze unul dintre cai.

 „Ce ghinion!” îi ziseră prietenii bătrânului. „Ce ai să te faci acum, fără ajutorul fiului tău? Tu eşti deja în pragul sărăciei!”

Că-i necaz sau bucurie, numai Dumnezeu o ştie”, le răspunse bătrânul.

După câteva zile de la accidentul băiatului, soldaţii lui vodă trecură prin sat şi îi obligară pe toţi flăcăii să li se alăture. Doar fiul bătrânului a scăpat datorită piciorului său rupt.

 „Ce bucurie pe capul tău!”  strigară vecinii. „Toţi copiii noştri au fost duşi la război, doar tu ai avut şansa să îl păstrezi lângă tine. Fiii noştri ar putea fi ucişi.”

 Bătrânul le răspunse: „Că-i necaz sau bucurie, numai Dumnezeu o ştie”.

 Şi aşa şi-a petrecut bătrânul toată viaţa, liniştit în ispite, smerit în reuşite şi netulburat de gura lumii.”>>

TEMA NOUA

Ei bine, ce vrea sa zica povestea asta, este ca in fiecare zi apar probleme care necesita rezolvare, si uneori ne simtim coplesiti de ele.

Tema de azi ne ajuta sa ne rezolvam micile probleme din fiecare zi, tot prin puterea recunostintei.

Asadar ce trebuie sa facem, este sa compunem o lista cu lucrurile pe care am dori sa le rezolvam de la sine. Poate nu am avut timp, poate nu am avut cunostinte sau resurse pentru ele pana acum ca  sa le rezolvam. Ganditi-va la toate domeniile in care doriti ca anumite lucruri sa se rezolve de la sine.

Alegeti top 3 afirmatii din lista si imaginati-va  cum fiecare situatie s-a rezolvat ca prin magie. Petreceti pentru fiecare problema cel putin un minut si lasati-va umpluti de recunostinta.

Cam atat  pentru azi.Ne revedem maine dimineata, dar intre timp, imprastiati magia recunostintei si asupra cunoscutilor vostri,  astfel incat sa fim cati mai multi cei care vom intra in joc si puterea cat mai mare. Cei care se alatura mai tarziu jocului nostru  trebuie sa inceapa cu prima tehnica, din prima zi.

O zi fara probleme va doresc!

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.