Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Joc Magia Recunostintei, ziua 10: Praful magic asupra celorlalti

Leave a comment

praf magic

Buna dimineata,

Ca in fiecare dimineata, incepeti ziua cu mentionarea in scris a celor 10 binecuvantari pentru care sunteti recunoscatori (pot fi diferite sau aceleasi in fiecare zi), iar seara la culcare, luati piatra magica in mana si alegeti cel mai bun lucru al zilei pentru care sunteti recunoscatori. Incepeti si terminati ziua de azi, in spirit de recunostinta.
Pana sa practic recunostinta, ma gandeam ca atunci cand spun “multumesc” reprezinta doar un gest de politete pentru ceilalti, cand de fapt, in primul rand imi faceam un mare bine mie. Cum asa? Ceea ce oferim din toata inima unei alte persoane( fie si doar “multumesc”) se intoarce inzecit la noi.
In fiecare zi intalnim foarte multi oameni, si in fiecare zi beneficiem de sute de servicii ale acestor oameni, direct sau indirect: prin mail, telefon, la serviciu, in magazine, la restaurant, in autobuze/metrou/tren/avion. Toti acesti oameni se ofera pe ei insisi, iar noi beneficiem de serviciile lor. Daca nu le multumim, blocam fluxul abundentei in viata noastra.

.TEMA DE AZI

.Asadar, presara praf magic azi asupra tuturor spunandu-le “multumesc”! Daca se poate, spune -le asta privindu-i in ochi, iar daca nu , celor pe care nu-i intalnesti fizic, macar in gand. Vei fi uimit ce reactie trezeste in ceilalti acest simplu cuvant, caci ei se simt imediat utili.
Incearca sa multumesti azi, si celor care nu se comporta suficient de politicos cu tine (de ex un chelner artagos), incearca sa fii bun, pentru ca nu stii prin ce suferinte au trecut ceilalti, nu stii ce batalie dificila ii incearca. Cine stie, poate gestul tau, reprezinta cel mai bun lucru pe care l-au primit azi de la cineva, si astfel lumea lor devine mai buna.
Orice actiune genereaza o reactie egala. Nu numai ca vei face persoana respectiva mai fericita, dar tu insuti vei fi mai implinit.
Tehnica de azi iti cere sa presari praf magic asupra tuturor oamenilor care lucreaza in servicii si sa profiti de orice ocazie pentru a-i multumi cuiva.Multumeste la cel putin 10 persoane azi pentru serviciile de care ai beneficiat! Si da, poate fi vorba si despre gunoierul care iti ia gunoiul. Daca nu ai curaj sa-i spui personal, fa-o macar in gand.
Poti sa -ti imaginezi ca ai o bagheta magica in mana, si imprastii cu praf de recunostinta celor pe care ii atingi cu ea.

Nu uita sa-i privesti in ochi, si eventual sa le si zambesti!

.
INDICIU PENTRU MAINE
Primul lucru pe care trebuie sa -l faci maine cand te scoli, este sa spui MULTUMESC! Apoi incearca sa multumesti pentru toata rutina de dimineata: pentru ca ai avut un somn lin, pentru baia calda, pentru periuta de dinti electrica, pentru ca iti sta bine parul, pentru cafeaua aromata, etc. De cand deschizi ochii , pana cand esti gata de plecare, continua sa repeti la infinit cuvantul “multumesc” pentru tot ceea ce faci si toate obiectele pe care le atingi.
Cam atat pentru azi, ne revedem maine dimi, dar intre timp, imprastiati magia recunostintei si asupra cunoscutilor vostri, astfel incat sa fim cati mai multi cei care vom intra in joc si puterea cat mai mare. Cei care se alatura mai tarziu jocului nostru trebuie sa inceapa cu prima tehnica, din prima zi.

Sa fie cu praf magic azi!

Ah, si am simtit sa impart acest video cu tine:

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.