Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Joc Magia Recunostintei, ziua 8: Munca magica

Leave a comment

munca magica
.
Namaste!
.
Ca in fiecare dimineata, incepeti ziua cu mentionarea in scris a celor 10 binecuvantari pentru care sunteti recunoscatori (pot fi diferite sau aceleasi in fiecare zi), iar seara la culcare, luati piatra magica in mana si alegeti cel mai bun lucru al zilei pentru care sunteti recunoscatori. Incepeti si terminati ziua de azi, in spirit de recunostinta.
 .
 TEMA DE AZI
Aveam o vorba care imi placea ” fa o arta din tot ceea ce faci”, adica fa cu suflet, cu seriozitate, cu implicare fie ca ti se pare ca este cel mai insignifiant lucru, fie ca din mana ta ies bete de chibrit sau palate colosale.
Cand am fost in vacanta in Asia am ramas profund impresionata de incantarea de a munci a omului de rand, de recunostinta impartasita atunci cand vindeau un produs.Mi-am dat seama ca ei erau foarte bogati, chiar daca in fond nu aveau mai nimic. Acesti oameni erau fericiti, iar noi cred ca ar trebui sa fim si mai fericiti, intrucat oportunitatile noastre sunt mult mai mari.
Pentru a avea succes la locul de munca si in plan profesional atragand in viata voastra oportunitati, promovari, bani, este absolut necesar sa fiti recunoscatori pentru situatia actuala a jobului voastru chiar daca vi se pare ca nu este cea mai roz .  De ce? Pentru ca daca doriti sa amplificati ceva trebuie sa incepeti cu recunostinta pentru ceea ce aveti deja. Adica ar trebui sa va iubiti activitatea, si sa o practicati cu recunostinta chiar daca munca voastra nu este cea la care ati visat intodeauna.
Daca sunteti casnici/e ganditi-va  la munca de a va  ingriji copiii si la executarea treburilor  zilnice.
Deci ce trebuie sa faceti  azi, este sa va  imaginati ca aveti  un sef invizibil care tine evidenta tuturor gandurilor si sentimentelor voastre legate de munca pe care o desfasurati .In cursul zilei de azi, incercati sa adunati cat mai mule motive pentru care sunteti recunoscatori privind munca voastra, astfel incat seful vostru sa aiba un carnetel cat mai complet. Incepeti cu faptul ca aveti un job, ganditi-va la cati de multi oameni sunt someri, si ar fi dispusi sa dea orice pentru un loc de munca. Ganditi-va la anumiti colegi care va sunt dragi, la prieteniile care s-au legat la locul de munca, la invatamintele si experientele care v-au ajutat sa evoluati.
De fiecare data cand identificati un motiv treceti in carnetel: 

„Ma simt recunoscator pentru ca…”
 
 
Incearcati sa-l multumiti pe seful vostru  invizibil azi.
Cam atat pentru azi, ne revedem maine dimi, dar intre timp, imprastiati magia recunostintei si asupra cunoscutilor vostri, astfel incat sa fim cati mai multi cei care vom intra in joc si puterea cat mai mare. Cei care se alatura mai tarziu jocului nostru trebuie sa inceapa cu prima tehnica, din prima zi.
 
O zi  prospera la munca! 😀
Ah, si am simtit sa impart cu voi acest video al lui Steve Jobs:

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.