Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Soapte pentru fetita mea: ce sa pun in bagajul tau de spital?

3 Comments

iubire

Draga mea fetita,
Zilele astea am inceput si eu sa-mi fac bagajul de spital. Am zis am inceput 🙂 . Cred ca am pus in geanta ta fix  cele mai inutile lucuri. Ma uitam la toate bodyurile si sosetelele minuscule si adorabile pe care le-am primit sau cumparat, si pur si simplu nu eram in stare sa aleg 3-4 costumase pentru spital, cum scrie in lista standard. Asa ca am procedat asa cum imi fac si eu bagajul: le-am pus aproape pe toate, vreo 10, ca sa fie:)), ca nah,nu se stie niciodata poate imi vei cere oaia care spune “hello “, sau porcusorul roz si eu voi fi total nepregatita. Si nu as vrea sa crezi  despre mine ca sunt o mama rea si neiubitoare.
Apoi, am vrut sa-mi dau doua palme peste fata mai in gluma sau mai in serios pentru ca din nou m-am simtit cel mai superficial om. Dar ma scuz aici asa cum m-am scuzat si in fata tatalui tau cand a trebuit sa-i explic comanda speciala de perdele si asternuturi roze pentru copila lui 😀 “e greu domne, cu toata avalansa asta de marketing siropos pentru bebelusi, cat sa rezist?”
Ma uitam la bagajelul tau indesat si m-am intrebat: oare acestea sunt nevoile tale? Oare aceste artificii iti vor linisti somnul noaptea si te vor face sa-mi ganguresti si sa-mi zambesti de fiecare data cand imi vei vedea chipul? Oare asa te voi ajuta sa devii om?
Raspunsul este clar- NU. Si mai clar este ca daca vreau sa te ajut pe tine in primul rand trebuie sa ma ajut pe mine. Si poate ar trebui sa-mi fac eu “bagajul” inainte sa il pregatesc pe al tau.Din momentul in care aflam ca suntem parinti vrem sa-i ajutam pe viitorii nostri copii, “sa le facem bagajul”. Si este logic , si este natural sa fie asa. Totusi, in societatea artificiala in care traim, ne este greu sa mai discernem adevarul intre adevaratele valori si falsele valori ale acestui ajutor, si ne pierdem undeva pe drum…
De fapt, nevoile tale sunt atat de putine, iar ajutorul pe care il astepti  de la mine este atat de basic.
Am realizat ca daca vreau sa te ajut, in primul rand  trebuie sa ma ajut pe mine. Tu vei dori sa fii la fel ca mine sau ca tatal tau, asadar exempul nostru trebuie sa fie unul bun de urmat. Tot ce astepti de fapt de la mine este IUBIREA MEA neconditionata. Iar daca imi doresc sa-ti ofer iubire, mai intai de toate trebuie sa inteleg eu pentru mine ce este aceasta iubire neconditionata, sa mi-o cultiv si sa devin capabila sa te iubesc cu adevarat si detasat.
Am uitat ce inseamna iubirea altruista dar voi incerca sa-mi aduc aminte alaturi de tine.

Tot ce imi doresc acum sa pun in bagajul tau si al meu este armonie si iubire de mine si de tine. De noi impreuna.

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

3 thoughts on “Soapte pentru fetita mea: ce sa pun in bagajul tau de spital?

  1. Văzusem un interviu în care regizorul Jodorowsky vorbea, printre altele, şi de ceea ce ai scris şi tu aici. Părinţii încă nu realizează că devin, voluntar sau nu, modele pentru copiii lor, indiferent că sunt unele pozitive sau negative. E mai uşor să impunem copiilor limite decât să ne schimbăm pe noi înşine 😦

  2. Sper ca ai parte de cele mai minunate clipe alaturi de cei dragi! SI sper ca fetita ta sa fie sanatoasa si fericita alaturi de mamica si taticul ei!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.