Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Soapte pentru fetita mea: Pastreaza din praful magic al copilariei si pentru viata de adult

Leave a comment

Asculta-ma aici:

 

copilarie

Draga mea fetita,

vino mai repede in viata mea, sa aduci bucuria copilariei din nou in palmele mele si astfel sa nu mai fiu nevoita sa incaruntesc.
Imi e dor de anii mei de copil, cand nu ma interesa cat de jalnic imi sta parul dimineata, ce greutate aveam sau ce haine purtam. Ma interesa doar sa fac lucrurile care ma faceau sa rad.
Oare vei alerga si tu ca o felina in desert, si-ti vei juli genunchii, acoperindu-i apoi cu frunze crezand ca se vor vindeca pe loc?
Acum, vindecarea noastra, a adultilor este un proces pe care ni-l facem singuri mult mai lung si mai complicat. Totul suntem de parere ca doare si nu mai credem in licori magice precum picaturile de ploaie, tinctura de frunze si nisip si rasetele la soare. Si pentru ca nu credem, ne punem singuri sare pe ranile deschise.
Ramai cu credinta in frunzele magice care vindeca.
Oare vei crede si tu ca esti parte din ploaie, soare sau copaci, si viata de copil ti se va parea asa de simpla precum o zi de lumina pe pamant?
Acum, noi adultii nu stim decat sa ne plangem de zilele prea toride sau ploile mohorate si sa ne luptam cu niste goluri sufletesti, care se ascund in noi si uneori la vreme rea, ies la suprafata si tipa dupa raspunsuri.
Ramai cu bucuria ploii si a razelor calde.
Oare si tu vei visa sa iti creasca aripi, sa poti vedea lumea intreaga de sus, si sa te intreci in cer cu pasarile si avioanele?
Acum, noi adultii nu stim decat sa ni le taiem cu maiestrie sau mai grav sa vi le taiem si voua.
Ramai cu increderea ca poti cuceri lumea cu aripile tale.
Oare si tu vei sta la ceai cu zane imaginare, povestindu-le cu mandrie ce ai facut in ziua respectiva, si cerandu-le sfaturi cum sa faci lumea mai buna?
Acum, noi adultii nu stim decat sa impartim la ceai otrava barfei.
Ramai la ceai cu zanele tale pana la finele vietii fata mea.
Oare si tu vei face inventarul in gradina bunicilor tai si vei zice “multumesc ” ( ca exista) la fiecare cartof, morcov, copac, fir de iarba,omida, buburuza, caine sau gainusa?
Acum, noi adultii nu facem decat sa vedem ceea ce ne lipseste din ‘gradina’: casa cea mai frumoasa, masina cea mai performanta, dimensiunile lui Barbie& Ken, partenerul cu cele mai multe relatii…..
Ramai cu recunostinta lucrurilor marunte si vei fi fericita.

Draga mea fetita, leaga-ti sireturile si pregateste-te sa arunci cu praf magic in anii tai de copilarie, dar cel mai important este sa pastrezi din praful magic pentru toata viata ta de adult cand ai cea mai mare nevoie.

Razi daca vrei. Plangi daca vrei. Sari pana la cer. Zboara. Exploreaza. Deseneaza-ti visele. Canta-ti dorintele. Descopera-te.

Nu inceta sa te joci.

Copilarie.

Concept “mamaste”: suntuncopac.com

Foto: Tibi Vintur

Locatie ZEN: Anda Roman Atelier

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.