Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Soapte pentru fetita mea: Pregateste-te pentru intalnirea cu cei 8 invatatori

Leave a comment

cei 8 invatatori

Draga mea fetita,
astazi am ales sa iti prezint cei 8  invatatori dornici sa te ghideze in calea ta, ca sa iti fie mai usor sa ii recunosti, sa ii apreciezi si sa ii lasi sa te invete atat cat consideri tu ca ai de invatat de la ei.
M-am inspirat pentru acest subiect de la o prezentare de business pentru femei la care am fost acum un an    (Femei in afaceri) unde o doamna speaker (Dana  Cortina, Porsche InterAuto) chiar m-a impresionat pentru ca a ales sa nu vorbeasca despre masini, cifre, succes, si bani, ci despre cele intalnirile cu oamenii importanti din viata care te ajuta sa te definesti ca fiinta.
Imi propusesem sa dezbat si eu in stilul meu acest subiect, dar nu am simtit momentul oportun, pana acum, cand vreau sa iti povestesc tie despre acesti 8 oameni importanti care se vor arata in viata ta in curand.
Pe primul invatator care iti va prezenta lectia iubirii neconditionate, deja l-ai cunoscut. Ii asculti vocea de cateva luni, te lasi mangaiata de palmele calde si in curand veti face cunostinta cand iti va saruta fruntea. Te va ajuta sa faci primii pasi si de atunci va merge la bratul tau atata timp cat tu vei considera ca ai nevoie de lumina in calea ta. Indiferent de alegerile pe care le vei face in viata, va fi alaturi de tine si te va ridica atunci cand vei cadea.Acest invatator sunt eu, mama ta.
Al doilea invatator te va invata lectia curiozitatii si intelepciunii. Poate va fi primul tau educator sau invatator sau poate profesorul de limba romana , franceza sau de muzica. Va fi omul care te va ajuta sa descoperi ce vrei de la viata oferindu-ti primele chei spre mintea ta insetata de cunoastere. Bineinteles, el va aparea cu adevarat in ochii tai, cand tu eleva lui vei fi pregatita.
Al treilea invatator este cel care te va invata deopotriva lectia suferintei si dragostei nastrusnice din adolescenta . Este cel care te va invata sa zbori pana la cer ca un balon plin de iubire si apoi sa te va lasa sa te pamant in mii de cioburi. El este cel care te va face sa cunosti gustul lacrimilor sarate, cel care te va face sa constientizezi bataile inimii tale. Este cel care te va face mai puternica.
Al patrulea invatator te va invata lectia chemarii muncii tale cu iubire si recunostinta. Poate fi cel mai bun sau cel mai capcaun sef al tau. Nu conteaza, pentru ca de fapt nu este despre el ci despre tine, despre faptul ca trebuie sa faci din munca ta de orice fel o arta, un scop: ” daca chemarea unui om este sa mature strazile, atunci el ar trebui sa-si faca treaba asa cum a pictat Michelangelo sau a compus Bethoven, sau cum a scris Shakespeare”.
Al cincilea invatator este un om, un guru, care te va ajuta sa te trezesti, sa-ti pui niste intrebari existentiale despre viata. Poate fi un cersetor, un calugar, un mentor, sau un profesor de yoga, un prieten, sau o ruda indepartata, sau un ghid dintr-o vacanta in tarile calde. Poate fi bunicul tau. Este acea persoana care va reusi sa scoata de la tine acel “AHA!”, si care sa te ajute sa incepi o noua calatorie spre descoperirea ta interioara.
Al saselea invatator, este tatal viitorilor tai copii . Este cel care te va face sa intelegi ca iubirea adevarata a meritat asteptarea. Este cel care te va tine de mana nu de lantul sufletului, cel care te va inspira si te va ajuta sa cresti. Cel care iti va oferi linistea de a pune capul impacata pe perna. Este cel caruia in fata ingerilor ii vei zice DA.
Al saptelea invatator este copilul tau, cel care va da sens vietii tale oferindu-ti lectia continuitatii iubirii eterne si a renasterii. Carne din carnea ta, bataie din bataia inimii tale, respiratie din respiratia ta, cel care te va ajuta sa intelegi iubirea mea de mama pentru tine.
Nu in ultimul rand, vreau sa te pregatesc pentru cea mai importanta intalnire din viata ta, cea cu tine. Cand vei sta fata in fata cu cea mai buna versiune a ta, ca si cum te-ai uita intr-o oglinda aburita si vei realiza ca invatatorul ultim din viata ta de fapt,  te-a insotit tot timpul si te-a invatat lectia iubirii de sine si de ceilalti, a adevarului, a iertarii, a recunostintei, a sperantei, a tot ceea ce e frumos…. lectia  sensului vietii.

❤  

Concept “mamaste”: suntuncopac

Foto: Tibi Vintur

Locatie ZEN: Anda Roman Atelier

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.