Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Soapte pentru fetita mea: ” Celui care are i se va mai da, celui care nu are, i se va lua chiar si ce are”.

Leave a comment

fii recunoscatoare

Draga mea fetita,

cand am fost pentru prima data in Asia, am invatat o lectie magica: lectia celor care sunt fericiti cu ce sunt si ce au. Acolo copiii si oamenii mari nu aveau ce avem noi aici, dar erau atat de zambareti, fericiti si multumiti cu viata lor incat m-au impresionat profund cu simplitatea lor. Erau recunoscatori. Sper sa ii vezi curand si tu.  Pe atunci nu citisem atatea carti de dezvoltare personala si psihologie si nu cunosteam lucrurile pe care le cunosc acum, dar aceasta povata a venit natural si de atunci mi-am schimbat total perspectiva asupra vietii. In timp am aflat ca misterul recunostintei este cu adevarat ceva ce poate crea magie.
Primele tale zile, luni, poate ani din viata vor fi unele in care vei experimenta singurica recunostinta asa cum o fac toti copiii, te vei minuna si te vei bucura de tot ceea ce vei vedea, auzi, gusta, simti, mirosi. Din pacate noi oamenii adulti, pe parcurs uitam de aceasta magie.
Incearca sa o pastrezi cu tine toata viata si vei fi foarte fericita.
Intr-una din cartile Noului Testament scrie ceva de genul” celui care are i se va mai da, celui care nu are,  i se va lua chiar si ce are”. La prima vedere poate parea nedrept ce scrie, dar gandeste-te ca este vorba despre recunostinta, care functioneaza dupa principiul legii atractiei: atragi catre tine ceea ce gandesti si ceea ce simti. Daca te vei gandi de exemplu ca ca nu ai mai nimic si ca nu esti buna de nimic, ca ceilalti din jurul tau nu se ridica la asteptarile tale, ca e urat afara, ca te simti rau, ca nu esti multumita de chipul tau,  ca esti nefericita in relatia cu noi sau cu viitorul tau iubit, ca ai cel mai groaznic job, ca iti simti corpul bolnav desi nu e… si tot asa lista poate continua, tu vei atrage din ce in ce mai mult aceste experiente negative in viata.
Daca te vei gandi insa la lucrurile pentru care esti recunoscatoare si binecuvantata, tu vei atrage numai intamplari frumoase in jurul tau. Cu cat vei fi mai multumita de tine si de ce ai, mai recunoscatoare, cu atat mai mult vei primi.

Pastreaza bucuria si recunostinta primilor pasi in iarba, imbratisarea primului copac, alergatul dupa primii fluturi, emotia intalnirii lui Mos Craciun… pastreaza-ti multumirea pentru ce esti si ce ai.

Oare stii cat de recunoscatoare sunt ca te port in pantec si ca m-ai ales ca mama? 🙂

Concept “mamaste”: suntuncopac

Foto: Tibi Vintur

Locatie ZEN: Anda Roman Atelier

Inspirata de : Magia recunostintei de Rhonda Byrne

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.