Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Cand spunem “DA”, dar de fapt gandim “NU”

3 Comments

sa mai spunem si Nu

 

Dragi copaci,

 

Va mai aduceti aminte ca atunci cand eram mici aveam o pornire ciudata de a -l lua pe NU in brate in orice circumstanta? “Nu, nu vreau sa mananc aia, nu vreau sa merg acolo, nu vreau sa port caciula, etc:))”
Iar azi ce facem? Situatia s-a inversat un pic si suntem mai mult cu DA in brate. Multi dintre noi.
De cate ori spunem DA atunci cand ar trebui sa ne gasim puterea sa spunem NU? Poate din politete inutila ?din lipsa de curaj? din lene? din nepasare? pentru a face pe plac celorlalti?
Sa ne gasim curajul sa spunem NU atunci cand nu credem in acel lucru pe care trebuie sa -l facem/sustinem/ zicem poate fi un act foarte eliberator.
Unii oameni arunca cu DA in stanga si in dreapta si se antameaza in tot felul de actiuni, pe care apoi oricum nu le onoreaza. De ce? Pentru ca nu vor sa -si asume decizii si responsabilitati asupra propriei vieti si lasa pe altii sa decida pentru ei.

Daca spunem DA la orice, fara sa discernem ce ne este bine pentru noi si ceilalti, DA-ul nostru isi pierde din autoritate.Daca invatam sa pretuim si sa intelegem cu adevarat ceea ce zicem este un prim pas de a lua controlul asupra vietii noastre.
Trebuie sa invatam sa spunem NU la lucrurile de care nu avem nevoie pentru evolutia noastra, pentru a face loc la cele care conteaza cu adevarat.
Asa ca data viitoare cand se asteapta un DA de la tine, gandeste-te bine, gandeste si cu inima, intreaba -te ce vrei/simti cu adevarat, cu ce situatii te identifici,  cu cine vrei sa iti petreci timpul sau ce vrei sa faci.
La inceput poate va fi greu si poate vei risca sa fii judecat  dar vei castiga timp. Si valoare. Si respect in primul rand fata de tine. Si control asupra vietii tale.

Sunt recunoscatoare ca am mai invatat sa spun si NU. Atunci cand trebuie.

http://www.suntuncopac.com

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

3 thoughts on “Cand spunem “DA”, dar de fapt gandim “NU”

  1. Ai mare dreptate! Atunci când suntem autentici, primim şi ceea ce este autentic. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.