Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Vorbitul repede, tare si aiurea

1 Comment

Asculta copacul aici:

fata in fata

Draga copac,

foarte putini dintre voi stiu ca acum multi, multi ani copacul a fost prezentator TV la Canal Teleshop 🙂 . Atunci a fost o vreme cand vorbeam atat de tare, mult  si aiurea incat nu stiu cum ma suportau cei din jur. Si nu vorbesc doar de telespectatori, ci si de cei care interactionau cu mine dupa program. Am vandut oale in direct, cuptoare de facut paine  de calitate foarte proasta care explodau in timpul live-ului, aparate de facut bucle care mi-au ars parul  in timpul filmarii, lenjerie intima si multe alte nebunii. ” Sunaaaaaaati si cumpaaaaaarati, doar acum oala minune la x lei! Sunati la 0900909000 si  prindeti  miracolul voastre din bucatarie!”  A fost fun, nu am ce zice. 😀 😀 😀

Ce vreau sa scot in evidenta este faptul ca de acolo mi s-a tras vorbitul  foarte repede, tare si agitat. Din pacate am continuat cu acest ‘talent’ , involuntar si dupa, in relatiile de atunci cu cei din jur.

Cred ca ma adresam atat de tare si repede celor din jurul meu, pentru ca nu imi auzeam lumea din mine. Cu cat faceam mai mult zgomot in exterior cu atat vocea interioara era mai aproape de mutenie.

Destul de des ma confruntam cu nevoia de a fi auzita. Dar am inteles apoi ca ma foloseam de cuvinte, intonatie si de gesturi exagerate pentru ca asa consideram ca-i pot impresiona pe ceilalti.Pentru ca fara ele as fi ramas singura.

Inca ma confrunt cu acest ‘talent’, si incerc sa il corectez atunci cand pot: sa vorbesc mai calm, mai putin repede si mai putin de orice fel. Sa-i ascult mai mult pe ceilalti.

Sunt foarte multi oameni, chiar si  la varste inaintate care inca incearca sa impresioneze prin sonor si cuvinte multe si aiurea care nu au niciun sens. Si iti repeta aceleasi lucruri de 100 de ori ca si cum s-ar adresa unui copil de 3 ani. Este important sa ne manifestam, dar daca o facem, trebuie sa fie real, nu ca si cum am interpreta un rol dintr-o piesa de teatru.

Am invatat sa vorbesc mai putin, mai incet  si sa ascult mai mult. Inca e greu, dar lucrez in fiecare zi sa imi cresc vocea interioara astfel incat sa nu mai fie nevoie sa strig atat de tare ca sa ma fac auzita.

Vorba aia: cu cat suntem mai tacuti, cu atat auzim mai mult.

ps: in  audio Jadi incearca sa impresioneze cu un sforait pe masura articolului 😀

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

One thought on “Vorbitul repede, tare si aiurea

  1. Draga Copac, aceasta perioada din viata ta este parte din ceea ce esti acum. Nu ai fi ajuns unde esti acum fara acest pasaj prin emisiunea respectiva si prin experienta de a vinde orice, oricui, repede si bine!. Cat despre vorbit tare, repede si aiurea, cati dintre noi nu il au…? E nevoie de timp ca aceste obișnuințe sa fie înlocuite cu altele…Un proces de lunga durata.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.