Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Cat costa un prieten?

Leave a comment

andreea_5 c

Draga copac,

Cat costa un prieten?

Nu, nu glumesc, cat costa :)? 1 euro? 10 ? 100? cat  o cafea? cat o geanta cadou? cat o pereche de pantofi? cat o masa in oras?  cat o pila pusa cuiva? cat o partida de sex? cat o relatie undeva? o masa la club? cat un like pe facebook?

…..cat?

Lucrez in marketing, si din pacate in domeniul meu prietenii se cumpara. Faci o campanie de likeuri pe facebook si daca ai  noroc cu un euro iti poti cumpara un prieten sau chiar doi. Prieteni din targetul tau. Selectezi tu acolo cum vrei sa fie. Afacere. 😀

Pe instagram e si mai ieftin, cumperi la pachet cate 100, 1000 si mai multi.

Inainte sa imi incep blogul aveam vreo 1800 de ‘prieteni’ pe contul personal. Acum am aproape dublu si cateva sute in lista de asteptare pentru ca nu am apucat sa ma uit pe profilurile lor. Nu cunosc nici 10% dar sunt constienta ca este bine sa fiu mai prietenoasa,  mai sociabila, mai open.

In viata reala, credeam ca am foarte multi prieteni. Cateva zeci. Cand eram mai mica eram foarte mandra ca aveam cu cine sa ies si sa rad in fiecare zi. Ma consideram foarte populara. Dar cu timpul, am realizat ca de fapt, adevarul  este altul. Am doar trei. Prieteni adevarati.

Pe unii i-am pierdut din cauza distantei si timpului. Pe altii pentru ca am ales sa ma indragostesc de ei. Pe unii pentru ca i-am dezamagit sau pentru ca m-au dezamagit. Pe altii pentru ca  am evoluat diferit. Sau… pentru ca ….pur si simplu am ales sa ma imprietenesc mai mult cu mine.

Odata, mai demult,  am avut o ‘prietena’ careia i-am imprumutat 250 de ron si de atunci a disparut.  Alta prietena s-a ales cu o rochie, si ea a disparut. Alta cu un iubit.

Si cum ziceam, realitatea crunta este ca am doar 3. Doar 3 prieteni. Primul este patruped. Pe al 2-lea il stiu de 7 ani, si in curand va fi tatal copilului meu.  Pe al 3-lea il stiu de 28 de ani si ne leaga acelasi inceput. Este sora mea.

Am fost prietene cand probam /furam pantofii cu toc ai mamei si faceam parada modei prin casa. Cand ne imaginam ca aveam papusi Barbie desi nu aveam, dar eram fericite. Am fost prietene cand ne-am operat amandoua de apendicita. Am fost prietene cand invatam amandoua dupa aceleasi carti si ne ambitionam sa fim mai bune in fiecare zi, cand am suferit din dragoste, cand nu aveam bani decat de o Cola amandoua atunci cand ieseam la o terasa, sau cand ne-au murit bunicii.  Si cand am fost una alaturi de cealalta la cele mai frumoase momente din viata noastra.

Sa ai un prieten adevarat, unul in fata caruia sa te simti vrednic si bun, este o forma de avere care nu te costa nimic, dar totusi iti daruieste totul.

Pentru a gasi un astfel de prieten, trebuie sa fii un astfel de prieten. Ieftin si totusi de nepretuit.

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.