Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Lectia lui Albert Einstein: intelege lucrurile rele din viata ta, precum absenta lucrurilor bune la momentul respectiv.

Leave a comment

Draga copac,

astazi mesajul meu catre tine este despre perspectiva, despre propria viziune asupra aceluiasi lucru…….despre cat de diferit putem vedea lucrurile.

Cu acest video- mi am incheiat un speech de marketing – referitor la personal branding, in fata colegilor mei. Sunt curioasa cat au inteles din acest mesaj, si cati dintre ei s-au intrebat “wtf, care-i legatura cu marketingul/personal branding-ul asta ??? 🙂

Te rog urmareste video-ul de mai sus- pasaj din raspunsul lui Albert Einstein catre profesorul sau de filosofie (ateu) , si incearca sa privesti, sa asculti si sa intelegi dincolo de cuvinte si mesajul biblic: Dumnezeu/ Diavol.

Pana la urma ce inseamna Dumnezeu? Poate inseamna momentele cand spunem “da, pot face asta!”, poate inseamna visele noastre, credintele, iubirea, realizarile, iertarile, evolutia noastra. Si ce inseamna diavol? Poate inseamna momentele absente de mai sus.

Lumea, este felul in care vrem sa vedem noi lumea. Lumea mea, poate fi total diferita de a ta, si invers.

Alege sa vezi frumosul in tot ceea ce faci, alege sa vezi oportunitatea, evolutia, binele in tot ce te inconjoara, si asa cum zicea Albert Einstein, ia lucrurile rele din viata ta, precum absenta lucrurilor bune la un moment dat.

Vezi si o selectie scrisa din vorbele lui Einstein:

Profesorul ateu face o pauza si apoi ii cere unuia dintre noii sai studenti sa se ridice in picioare:
-Dumnezeu este bun?
– Pai…, da, spune studentul
– Satana este bun?
Studentul nu ezita la aceasta intrebare:
– Nu.
– De unde vine Satana?
– Studentul ezita. De la Dumnezeu.
– Corect. Dumnezeu l-a creat pe Satana, nu-i asa? Zi-mi, fiule, exista rau pe lume?
– Da, domnule.
– Raul este peste tot, nu-i asa? Si Dumnezeu a creat totul pe lumea asta, corect?
– Da.
– Deci cine a creat raul? Profesorul a continuat. Daca Dumnezeu a creat totul, atunci El a creat si raul. Din moment ce raul exista si conform principiului ca ceea ce facem defineste ceea ce suntem, atunci Dumnezeu este rau.

(……..)
Studentul raspunde:
– Domnule profesor, exista caldura?
– Da.
Si exista frig?
– Da, fiule, exista si frig.
Nu, domnule, nu exista.
Profesorul isi intoarce fata catre student, vizibil interesat. Clasa devine brusc foarte tacuta. Studentul incepe sa explice.
– Poate exista multa caldura, mai multa caldura, super-caldura, mega-caldura, caldura nelimitata, caldurica sau deloc caldura, dar nu avem nimic numit “frig”.Putem ajunge pana la 458 de grade sub zero, ceea ce nu inseamna caldura, dar nu putem merge mai departe. Nu exista frig – daca ar exista, am avea temperaturi mai scazute decat minimul absolut de -458 de grade. Fiecare corp sau obiect este demn de studiat daca are sau transmite energie, si caldura este cea care face ca un
corp sau material sa aiba sau sa transmita energie. Zero absolut (-458F) inseamna absenta totala a caldurii.
Vedeti, domnule, frigul este doar un cuvant pe care il folosim pentru a descrie absenta caldurii. Nu putem masura frigul. Caldura poate fi masurata in unitati termice, deoarece caldura este energie. Frigul nu este opusul caldurii, domnule, ci doar absenta ei.
Clasa este invaluita in tacere. Undeva cade un stilou si suna ca o lovitura de ciocan. Dar intunericul, profesore? Exista intunericul?
– Da, raspunde profesorul fara ezitare. Ce este noaptea daca nu intuneric?
– Din nou raspuns gresit, domnule. Intunericul nu este ceva; este absenta a ceva. Poate exista lumina scazuta, lumina normala, lumina stralucitoare, lumina intermitenta, dar daca nu exista lumina constanta atunci nu exista nimic, iar acest nimic se numeste intuneric, nu-i asa? Acesta este sensul pe care il atribuim acestui cuvant. In realitate, intunericul nu exista. Daca ar exista, am putea face ca intunericul sa fie si mai intunecat, nu-i asa?
– Ce vrei sa demonstrezi, tinere?

– Vreau sa spun ca premisele dvs. filosofice sunt gresite de la bun inceput si de aceea concluzia trebuie sa fie si ea gresita.
De data asta, profesorul nu-si poate ascunde surpriza. Gresite?
– Poti explica in ce fel?
– Lucrati cu premisa dualitatii, explica studentul. Sustineti ca exista viata si apoi ca exista moarte; un Dumnezeu bun si un Dumnezeu rau. Considerati conceptul de Dumnezeu drept ceva finit, ceva ce putem masura. Domnule, stiinta nu poate explica nici macar ce este acela un gand. Foloseste electricitatea si magnetismul, dar nimeni nu a vazut sau nu a inteles pe deplin vreuna din acestea doua. Sa consideri ca moartea este opusul vietii inseamna sa ignori ca moartea nu exista ca lucru substantial. Moartea nu este opusul vietii, ci doar absenta ei.
………….
Acum, domnule, exista raul? Acum nesigur, profesorul raspunde:
– Sigur ca exista. Il vedem zilnic. Raul se vede zilnic din lipsa de umanitate a omului fata de om. Se vede in nenumaratele crime si violente care se petrec peste tot in lume. Aceste manifestari nu sunt nimic altceva decat raul.
La aceasta, studentul a replicat:
Raul nu exista, domnule, sau cel putin nu exista in sine. Raul este pur si simplu absenta lui Dumnezeu. Este ca si intunericul si frigul, un cuvant creat de om pentru a descrie absenta lui Dumnezeu. Nu Dumnezeu a creat raul. Raul este ceea ce se intampla cand din inima omului lipseste dragostea lui Dumnezeu. Este ca frigul care apare cand nu exista caldura sau ca intunericul care apare cand nu exista lumina. Profesorul s-a asezat.

 

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.