Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Depresia…..nu e asa rea. Pana si un ceas stricat arata de doua ori pe zi ora corecta.

1 Comment

depresia

Draga copac,

 

Sa suferi de depresie poate fi foarte periculos, sa te uiti in oglinda si sa nu te recunosti, poate fi foarte trist.
Totusi, daca ti-ai pus eticheta de om depresiv intreaba-te daca nu cumva esti inconjurat de oameni de doi bani sau de voci auzite si neauzite care tipa dupa tine: “fugi cat mai poti de depresie”, “sa-ti fie frica de depresie” , “rezista depresiei”,  ” esti  prins in trecut in capcana depresiei”;
Viata este felul in care vedem noi viata. Asa si depresia. Nu uita ca atunci cand mai putin roz se intampla in viata ta, cand te simti depresiv sau anxios ai 3 variante: poti lasa depresia sa te defineasca adica sa te identifici cu ea, o poti lasa sa te distruga, sau o poti lasa sa te faca mai puternic si mai destept. Depinde de tine ce perspectiva alegi, si prin ce lentile vrei sa vezi situatia in care te afli.
Daca asculti vocile malitioase din capul tau care te fac sa te simti foarte slab si neputincios, nu faci decat sa agravezi situatia in care te afli. Accepti sa fii o victima a mintii tale. Asta din cauza ca emotiile, gandurile si insinctele noastre sunt strans conditionate de depresie sau anxietate.
Vocile tale,  intotdeauna gasesc un motiv pentru situatia in care te afli. Te-ai gandit ca poate ca sa te eliberezi nu mai trebuie sa cauti motive? Te-ai gandit ca poate nu trebuie sa scrasnesti din dinti si sa opoi rezistenta emotiilor pe care le traiesti? Ca poate daca ti-ai accepta fricile, pur si simplu ar disparea? Ca poate daca nu te -ai mai compara cu altii sau cu tine intr-o alta situatie, nu ar trebui sa te descalifici din acest joc? Ca poate daca ti-ai ocupa mintea cu lucruri mai creative si mai frumoase nu ai mai avea timp de depresii?
Din fiecare experienta pe care o numesti deprimanta ai de invatat ceva bun. Pana si un ceas stricat arata de doua ori pe zi , ora corecta.

 

 

 

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

One thought on “Depresia…..nu e asa rea. Pana si un ceas stricat arata de doua ori pe zi ora corecta.

  1. Reblogged this on mathildeis and commented:
    cauta adanc inanuntrul tau si regaseste ceea ce ai omis in ultima vreme

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.