Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Singuratatea este neagra si infricosatoare, numai daca tu alegi sa o vezi asa

Leave a comment

singuratate

Draga copac,
venim singuri pe lume si plecam singuri….asa ca intre aceste doua puncte de ce ne este asa frica sa ramanem singuri?
“Singuri” intr-o camera goala…. sau “singuri” intr-o camera plina. Cred ca este mai grav sa te simti singur intr-o camera plina nu ?

Foarte multi dintre noi suntem speriati de moarte, de sentimentul de a fi singuri: singuri fara partener, familie, prieteni, singuri intr-o calatorie, etc… Parca vizualizez si acum ochii catorva cunoscuti- rosii, panicati si neajutorati care striga fara voce: ” nu vreau sa raman singur, mi-e frica”;
Multi dintre noi cred ca continuam relatii fara sens doar pentru a nu ramane singuri, sau ne agatam aiurea ca niste liane de diverse alte persoane: alti iubiti, familie sau prieteni, devenind dependenti, disperati, sufocanti si sperand ca ei sa umple golul singuratatii din noi.Si totusi, cine ar vrea sa isi petreca timpul cu o persoana atat de  dependenta  de emotia celorlalti?
Pentru multi dintre noi singuratatea este neagra si infricosatoare. …. dar aici imi vin in minte vorbele profesorului meu preferat de yoga:  ” The world, is the way you see the world”, asa ca l-as completa cu ” singuratatea este felul in care vedem/ percepem noi singuratatea” ….. ea poate fi vazuta in mii de feluri, dar unii dintre noi alegem sa o vedem precum un film de groaza.
Camera de filmat prin care putem percepe lumea, este in mainile noastre. Noi alegem ce scenariu vrem sa traim pentru filmul vietii nostre.
Iata care este secretul: ceea ce cauti ca sa-ti stearga cu buretele singuratatea nu este “afara” , dincolo de camera de filmat a vietii tale pe care o tii in mana, ci ” inauntru” . De fapt, camera este indreptata inspre tine, singurul personaj care conteaza, si care poate rezolva problemele tale. Asa ca percepe singuratatea ca un cadou, ca imputernicire, ca o reflectie sa te vezi, sa te intelegi, sa te exprimi, sa cresti!
Invata sa fii OK atunci cand esti singur. Invata sa te hranesti cu emotiile tale nu cele oferite de exerior, invata ca esti OK asa cum esti, si nu ai nevoie de altcineva sa te completeze.
Indreapta camera spre tine: cine esti? care este scopul tau? cum te vezi in lentila? care sunt pasiunile tale, hobby-urile, talentele, visele, sentimentele tale ? Vezi universul care se afla in tine, bucuria si puterea ca esti complet si nu ai nevoie de altii pana cand nu descoperi bucuria de a fi singur cu tine?
Repeta cadrele cu tine. Redescopara-te: citeste, asculta muzica, danseaza, calatoreste, fa sport, incearca o tunsoare noua, invata o limba noua, fa tot ce iti trece prin cap.
Nu uita: singuratatea este asa cum o vezi tu ca este. Alege sa vezi bucuria si intelepciunea din ea.
Alege sa vezi filmul care iti place, nu cel care nu te lasa sa dormi noaptea.

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.