Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Inima voastra este casa voastra

1 Comment

suntuncopac

 

 

Dragi copaci,

Va povesteam sambata, inainte de exercitiile de respiratie, despre Chakra Inimii, si cum ne poate ajuta ea in deblocarea unor blocaje emotionale.

Corpul fizic este inconjurat de un alt corp subtil care se numeste corp energetic. Sunt studii facute din care arata cum corpul uman are suficienta energie cat pentru a lumina un oras intreg timp de o luna.  Acest corp energetic este format din mii de linii care inconjoara corpul fizic. In 7 puncte din corp 21 de linii se intersecteaza pentru a forma aceasta energie-chakre.  Deci corpul energetic este format din 7 chakre care sunt plasate din varful capului nostru si de-a lungul coroanei vertebrale.

Chackra inimii este cea de-a 4-a de sus, este ca un disc, ca un lotus cu 12 petale, care vibreaza in mijlocul pieptului si care pulseaza spre exterior. Are culoarea verde si poarta frumosul nume- ANAHATA. Ea este responsabila nu numai de inima noastra ca organ dar si de sanatatea plamanilor,  a sistemului imunitar, a bratelor, mainilor,  dar si de caracterul nostru, de bunatatea, dragostea, iubirea, iertarea si compasiunea.

Multe persoane au energia de la nivelul inimii blocata pentru ca exista prea multa energie la nivelul intelectului. Pentru ca iubesc si simt cu mintea nu cu inima. Multi dintre noi am avut inima ranita, de aceea poate mult timp  simtim ca inima ne este inchisa precum o floare de lotus care nu reuseste sa se deschida.

Campul electromagnetic al inimii este de 5000 de ori mai puternic decat cel al creierului, radiand din centrul nostru precum focul soarelui. Aceasta radiere este cu mult mai puternica atunci cand ea se iubeste pe sine. (Merci Dana ❤ !) Fiind atat de puternica trebuie sa constientizam puterea ei si sa intelegem ca nimeni nu ne poate rani decat daca noi permitem asta, inima este ca de otel, trebuie sa avem incredere in ea, este imensa, nu ne putem imagina cata iubire poate inmagazina pentru noi si pentru ceilalti.

Trebuie sa-i permitem inimii sa se deschida, sa respire, sa ierte,  sa iubeasca neconditionat, si asta putem reusi si  prin exercitiile de respiratie si asanele dedicate din practica yogina.

Inainte de toate, eu ce am simtit sa fac ca sa ma conectez la inima mea a fost sa-i constientizez bataile, ritmul  si ceea ce a vrut sa imi transmita.

Putem incepe conectarea la inima noastra cu un prim- pas, vizualizand cum  respiratia noastra se face prin inima, fiecare bataie si respiratie aducand pace, iubire, compasiune si iertare, vizualizand cum inima noastra se deschide precum o floare de lotus cu fiecare respiratie.

De asemenea se spune ca aducem caldura in inima noastra daca ne masam pieptul in dreptul inimii de 300 de ori in sensul acelor de ceasornic.

Plina de incarcatura emotionala mi se pare si conectarea inimii noastre la inima partenerului, a cuiva drag sau poate chiar a unui strain: asezati fata in fata, in genunchi,  fiecare plaseaza o mana pe inima celuilalt, incercand sa constientizeze bataile inimii si in timp sa -si alinieze respiratiile. Astfel devenim un mesager, un canal pur de iubire, lumina si armonie.

Inima voastra este casa voastra ❤

Pace in inima.   ❤

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

One thought on “Inima voastra este casa voastra

  1. Pingback: Inima voastra este casa voastra » roPublica

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.