Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Te iert si plec sau te iert si raman. Oricum ar fi, o fac pentru mine.

1 Comment

din nou iertare

 

 

Audio play:

 

Draga copac,

Am mai dezbatut de cateva ori  tema iertarii pana acum pe blog, si am realizat ca este un subiect foarte sensibil. De aceea am ales sa lucram ieri la clasa pe deschiderea inimii si focusul pe iubire si compasiune.

Iubire in primul rand de sine. Pentru ca oricum am lua-o, iertarea nu e pentru ceilalti, este pentru  noi.

Rezum mai jos ce v-am povestit ieri inainte de clasa si maine revin cu cateva vorbe despre ANAHATA-chakra inimii ❤  si cat de frumos putem experimenta viata daca ea este deschisa si lasa sa curga energie pura spre inima noastra.

Ce este iertarea? De ce am ierta? Cu totii cred ca am fost raniti la un moment sau altul de cineva. Cand increderea ne-a fost inselata si inima sparta in bucati. La momentul respectiv durerea este normala si se spune ca este sanatoasa de aceea trebuie acceptata dar uneori revine si iar revine, poate si peste ani si este foarte greu sa o stergem cu buretele. Asta ne cauzeaza probleme. Sa caram bagajul asta dupa noi, nu numai ca contribuie la nefericirea noastra dar in cazuri mai rele ne strica actualele relatii, joburi, si ne face sa fim reticienti la lucrurile noi din viata noastra si sa ne inchidem in noi. Intram intr-un cerc de ura si durere si nu mai avem ochi sa vedem lucrurile frumoase din jurul nostru.

Trebuie sa invatam sa iertam, pentru a putea merge mai departe, asadar, astazi mesajul meu pentru tine este sa faci un nou legamant cu tine si sa ierti persoana care te-a facut sa suferi cel mai mult. Acea persoana poate fi altcineva sau poti fi chiar tu. Cu cat mai repede te eliberezi sa cari dupa tine remuscarile, acuzatiile si ura cu atat iti vei gasi tu mai repede linistea.

Trebuie sa ierti, pentru ca astfel te vei ierta pe tine, intrucat suntem unul oglinda celuilalt. Trebuie sa ierti, nu neaparat ca sa faci un bine celuilalt care te-a ranit, ci ca sa ti faci un bine tie, sa inchizi un capitol din viata ta, si sa poti merge mai departe .

Ce trebuie sa intelegem este ca daca iertam,  nu facem celuilalt o favoare. Nu este neparat un act din partea noastra de Maica Teresa de bunatate suprema 🙂 . Singura persoana careia ii puteti face o favoare sunteti voi iertand. Iertarea nu este despre celalalt. Cand spunem ca iertam pe celalalt de fapt ne iertam pe noi pentru ca am fost prea increzatori intr o situatie, poate prea creduli sau naivi. De aceea este asa de greu.

Bineinteles,  cand vorbim de iertare sunt 2 unghiuri. Putem sa iertam si sa alegem sa ramanem sau putem sa iertam si alegem sa mergem mai departe.

Nu sunt experta in iertare, nu cred ca este cineva, suntem oameni si facem greseli, ranim si suntem raniti. Dar la sfarsitul zilei avem de luat o decizie pentru inima noastra: are rost sa o ingreunam in fiecare zi cu o haina urata, grea si ponosita de remuscari ura si neincrederi sau alegem sa iertam, sa ne iertam si sa ne permitem sa fim fericiti, deschizandu-ne inima vietii?

Intreaba-ma pe mine si iti voi spune ca alerg iertarea pentru ca am inteles ca este pentru mine.

 

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

One thought on “Te iert si plec sau te iert si raman. Oricum ar fi, o fac pentru mine.

  1. Pingback: Te iert si plec sau te iert si raman. Oricum ar fi, o fac pentru mine. » roPublica

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.