Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Cand sunteti invinuiti pe nedrept in mod repetat

Leave a comment

ap_060

Dragi copaci,

 

Probabil cunoasteti situatiile in care suntem  invinuiti non- stop in relatiile noastre de orice fel. Uneori mai meritam sa fim mustrati, alteori nu.

Situatiile repetitive in care ne simtim neindreptatiti cand suntem invinuiti, ne fac sa fim foarte nervosi, irascibili si ajungem sa ne certam.Grav.

Uneori celalata persoana are o asa putere de convingere in care parca ne manipuleaza sa ne recunoastem vina pe care nu o avem.

Unii oameni,  pur si simplu nu pot fi responsabili pentru actele lor si se elibereaza de vina dand vina pe altii.

Poate este mai usor pentru noi sa acceptam scuzele pe care nu le –am primit niciodata decat sa asteptam sa ni se recunoasca ca am avut dreptate intr-o situatie:).

Iar tu, daca esti in situatia in care esti invinuit pe nedrept, fa un pas inapoi, detaseaza –te de situatie si:

Nu lua totul personal. Nu conteaza ca esti tu invinuit sau altcineva, important este pentru partenerul tau sa gaseasca un vinovat. Gandeste-te ca actiunile lui  pornesc de la o frica si o nesiguranta, iar faptul ca tu ai aparut in cale il face sa se simta mai puternic pentru ca are la cine sa paseze mingea. Nu are nicio legatura cu tine. Acuzatiile lui sunt parerile lui si atat.

Gandeste-te ca tu stii adevarul tau si asta e cel mai important.Este important cum ne vad altii, dar cel mai important este cum ne vedem noi. Trebuie sa fim onesti si sinceri cu noi si sa stim atunci cand trebuie sa acceptam niste lucruri si cand nu. Noi stim adevarul nostru si doar asta conteaza.

Gandeste-te ca oamenii nu vad prin ochii tai. Oamenii sunt diferiti si gandesc diferit. Ceilalti nu vad tot timpul lucrurile cum le vedem noi. Ceea ce pentru noi este normal pentru ei este anormal,  si tot asa.

Expune-ti punctul de vedere cat mai clar, iar daca nu esti inteles, nu pune prea mult la suflet . Spune ce ai de spus, dar nu merita sa te consumi prea mult cu asta. Nu are rost sa despici firul in 4 si sa tot analizezi si reanalizezi. Fa ce se poate face, iar daca nu merge, detaseaza-te, let it go.

Inconjoara -te de oamenii care vad si ceea ce faci bine nu numai vina din tine; care te fac fericit, care te fac sa razi, care te ajuta  atunci cand ai nevoie. Care te sustin si nu vad doar partile tale mai putin bune. Oamenii care au incredere in tine, oameni care n-ar profita  niciodata de tine, oamenii carora mereu le pasa. Ei sunt cei care merita sa-i pastrezi cu dintii  in viata ta. Ceilalti sunt doar in trecere.

Eu azi sunt recunoscatoare pentru momentele in care realizez si eu ca nu am dreptate intr-o situatie.  😀

 

Tu?

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.