Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Cuvantul tau poate schimba sau distruge o viata

2 Comments

cuvinte

 

Draga copac,

postul de azi este despre legamantul pe care v-am rugat sa -l faceti sambata, la clasa de yoga din parc.

M-am gandit sa adresez acest mesaj si celor care nu au putut ajunge: sa fiti impecabili in tot ceea ce spuneti! Folositi cuvantul in ajutorul vostru si al celorlalti, nu impotriva.

Masaru Emoto, savant de origine japoneza, a facut o descoperire uimitoare: apa are memorie, are viata si reactioneaza la cuvintele si emotiile noastre, iar cuvintele- au putere! A fotografiat cristale de apa carora le-a adresat cuvinte gen iubire, recunostinta, ingeri sau  sila, violenta, omor,Hitler, etc, iar rezultatul a fost unul magic: apa a generat forme armonioase, hexagonale perfecte la cuvinte cu incarcatura pozitiva si forme urate, inspaimantatoare, haotice la cuvinte cu incarcatura negativa.

De ce ne-ar interesa? Pentru ca omul este 70% apa. In stadiu de embrion 96 % , iar la nastere 80%.

Prin cuvant ne manifestam puterea creatoare de la Forta Divina. Cuvantul este o unealta magica iar noi suntem niste magicieni. Il putem folosi in ajutorul nostru sau impotriva noastra.

Din pacate, cel mai des,  il folosim ca sa ne manifestam neincrederea in noi (sunt urat, sunt gras, sunt incapabil, etc), sau sa-i ranim, jignim pe ceilalti. Sa barfim. Facem asta chiar daca ii iubim, si de multe ori fara sa fim constienti.

Acum niste zeci de ani, cuvintele unui om au intrat in istorie. Hitler a manipulat unul din cele mai evoluate popoare din lume sa manifeste cele mai atroce acte de violenta. Inainte de arme, bombe, a folosit cuvantul.

Si noi facem asta, la o scara mai mica in fiecare zi: de ex, poate doar pentru ca avem o zi proasta intr -o zi,  ii spunem copilului nostru ca are o voce oribila si sa nu mai cante niciodata- iar pentru el, cuvantul nostru este ca un blestem, si nu va mai avea curajul nici sa murmure un cantec la scoala, sau ii spunem partenerului nostru cu rautate ca pare mai batran si obosit in fiecare zi, iar partenerul nostru poate va fi atat de influentat de cuvintele noastre incat chiar sa-si programeze batranetea si boala mult mai repede.

Ce nu realizam e ca folosirea gresita a cuvintelor se intoarce impotriva noastra. Noi credem ca ne razbunam pe “ei”, dar de fapt energia noastra negativa se intoarce ca un bumerang, tot la noi.

Mintea noastra este precum un sol fertil. Gandurile, emotiile, cuvintele sunt semintele. Doar de noi depinde ce seminte alegem sa plantam si sa crestem.

Alegeti iubirea de sine si de ceilalti, cuvantul frumos si bun si veti fi liberi.

 

Mai multe in : “Cele 4 legaminte” de Don Miguel Ruiz

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

2 thoughts on “Cuvantul tau poate schimba sau distruge o viata

  1. ….si eu sunt “un copac” si este minunat!

  2. ROdica bine ai venit in familia copacilor!❤️❤️

    Sent from my iPhone

    >

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.