Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Ce facem cand suntem respinsi?

1 Comment

suntuncopac

Draga copac,

 

Ti s-a intamplat tie,  mi s-a intamplat si mie. Este normal. Ce eu nu stiam atunci cand am trecut prin asta,  este faptul ca buba nu era ca nu eram eu destul de buna, frumoasa, inalta , desteapta, atragatoare, interesanta , intelegatoare etc . Nu era nimic in neregula cu mine. Si nu aveam de ce sa ma simt rusinata pentru  ca am fost respinsa. Chiar nu aveam pentru ce sa bag capul in pamant ca un strut.

Pur si simplu, unii oameni  poate sunt prea ocupati, depasiti de situatie, complicati pentru a ne implica si pe noi in viata lor. Cand cineva ne respinge , actioneaza conform propriilor judecati,  nesigurante si frici. Niciodata nu stii ce poate fi in mintea celuilalt si nu putem trage concluzii pentru cei care au ales sa renunte la noi.  Dar ce putem face, este sa acceptam asta cu capul sus si privirea inainte.

Oricum ar fi,  respingerea doare. Noi decidem  insa cat.

A fi respins  este manifestarea unei judecati negative dar  judecata este subiectiva prin natura ei. Cuiva poate sa –i placa ceva ce altcuiva i se pare hidos :D.

Cumva intensitatea emotiilor negative cauzate de respingere,  depinde de cata atentie punem noi pe treaba asta .

Putem sa invatam niste lectii din  suturile in fund pe care le-am primit si daca nu ne pierdem prea mult timp gandindu-ne  la asta, ii reducem drastic din importanta. Parerea celorlalti nu prea conteaza, dar parerea si respectul tau de sine DA!

A fi respins  este un instrument pentru cresterea noastra spirituala;  cineva ne da de inteles ca nu a fost sa fie.  Poate cineva ne da de inteles ca viata trebuie experimentata  cu bune si cu rele. Nu toti oamenii sunt meniti sa ramana in viata noastra pentru totdeauna. Unii oameni  trebuie sa plece pentru a face loc altora mult mai compatibili cu noi.

Daca totusi incercam sa vedem latura pozitiva dintr-o usa inchisa, daca reusim sa vedem  respingerea precum o schimbare spre binele nostru atunci reusim sa devenim mai buni, mai puternici si mai evoluati.

Nu in ultimul rand, ganditi-va ca mai bine sunteti respinsi decat sa traiti cu niste promisiuni desarte in minciuni.

Mai bine sunteti respinsi, pentru ca asa puteti merge mai departe. Si mersul  este mai bun ca statul pe loc,     asa-i ? 🙂

Fiti recunoscatori pentru  vietii  si pentru experientele de acest gen.

 

 

 

 

 

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

One thought on “Ce facem cand suntem respinsi?

  1. Draga Copacule, iti multumesc ! Sunt intr-un anotimp mai ploios acum dar cu ajutorul undelor pozitive izvorate din coroana ta sunt pe cale sa-l depasesc. Multumesc !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.