Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Fericirea cu ceilalti incepe cu fericirea de a fi singur cu tine

5 Comments

sa fii ok sa fii singur cu tine

 

Draga copac,

 

Osho zice ceva de genul:

” Capacitatea de a iubi este de fapt capacitatea de a fi ok singur.Poate suna paradoxal dar nu e: este un adevar universal.Numai persoanele care sunt ok singure au capacitatea de a oferi iubire, a imparti, a iubi neconditionat, fara sa fie dependente de celalalti, fara sa devina posesive, fara sa-i incadreze pe celalalti in chestii de care au nevoie pentru a-si umple un gol. Ofera libertate celorlalti pentru ca stiu ca daca pleaca ei vor fi ok si singuri. Fericirea nu este un dar pe care ti-l ofera ceilalti, fericirea este responsabilitatea ta.
Majoritatea persoanelor care nu sunt ok atunci cand sunt singure (cel putin cele pe care le cunosc eu) au suferit niste traume emotionale sau au diverse probleme pshihologice, astfel incat nu pot fi ok singure, se panicheaza, nu stiu cu ce sa-si umple timpul. Se folosesc de relatii ca sa evite aspectele care le permit sa evolueze independent de altii.
Cand cineva caruia ii este frica de singuratate aude ceva de genul ” nimeni nu este responsabil de fericirea ta, doar tu”, pai asta e o pastila destul de mare si neplacuta de inghitit.  😀 
Singuratatea este scarry si dureroasa doar daca noi o facem asa. Daca o incadram in izolare si frica. Daca ne uitam pe pereti, cu durerea de cutit in inima, atunci este scarry, da. Dar viata nu se termina in momentul in care jumatatea nu mai este langa tine. Mai exista prieteni, familie, calatorii, sport, carti, job, si multe alte lucruri frumoase.
Singuratatea nu este o cusca. Este o cusca doar pentru cei care o vad drept un mecanism de aparare.
Acum vreo 10 ani eram ingrozita sa fiu singura, sa fiu parasita. Mi-era frica sa intru in cusca. Si iata ca frica este cea care m-a bagat atunci acolo. Dar in timp am invatat ca exista viata dincolo de o singura persoana, mai exista conexiuni, legaturi, poti sa te aventurezi sa faci tot felul de lucruri.

Am invatat ca valoarea mea nu este data de ceilalti, ci in primul rand de mine.

Tu pentru ce esti recunoscator azi?

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

5 thoughts on “Fericirea cu ceilalti incepe cu fericirea de a fi singur cu tine

  1. Reblogged this on florantia and commented:
    Eu adoram sa fiu singura, iar acum am invatat sa am nevoie de oameni 🙂 Din cand in cand savurez starea de a fi singura, apoi trebuie sa ma sugestionez ca e mai bine intre oameni 🙂 Asta pentru ca am invatat ca in viata nu traieti pentru tine. Ca trebuie sa fii ca Soarele daca vrei sa fii fericit.

  2. nu mi-e frica de singuratate sau de a sta singura, dar nu imi place. Imi place sa fiu inconjurata de cei dragi, imi place cand ajung acasa sa fie galagie…imi place sa fiu cu pietenii mei…e adevarat ca uneori imi place si sa ma retrag in sufletul meu dar nu neaparat singura 🙂

  3. Draga Copac, daca noi nu ne simtitim bine in compania noastra, nu putem astepta de la ceilalti acest lucru…Da, fericirea este in noi, cu noi….

  4. Unii oameni care au rani adanci, cred ca se pot vindeca prin relatiile cu alti oameni. Si de aici dependenta de ei, pentru a -si acoperi golurile. Sunt teorii care sustin faptul ca relatiile vindeca. Totusi, terapeutii spun ca relatiile nu pot vindeca rani profunde. Nu pentru ca n-ar avea acest potential, ci pentru ca persoana ranita are niste dureri foarte adanci, si relatiile nu pot vindeca decat ce se vede la suprafata. Si ca pana la urma ne vindecam singuri, prin terapie. Tu ce zici?

  5. Copacel eu cred ca am raspuns in articol. Cred ca inainte sa ne cautam vindecarea in partener, trebuie sa ne vindecam ranile singuri.Suntem blocati in propriile rani si asa ne blocam propria transformare, iar atunci cand ne agatam ca un paianjen de cei din jur cautand solutii la problemele noastre nu facem decat sa ne blocam fericirea, care de fapt vine din noi nu din exterior ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.