Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Cat de des ne comportam total diferit fata de ce simtim….. sau Stop acting like a drama Quuen&King baby!

Leave a comment

drama queen

 

Draga copac,
suntem cu totii fiinte vii. Fiinte cu emotii. Cu multe emotii.

Ma gandeam acum cat de des ne comportam total diferit fata de ce simtim.

Alegem sa exprimam superioritatea, nemultumirea, agitatia, dezamagirea prin vorbe urate si intonatii urlatoare cand in interiorul nostru simtim numai dragoste. Cam asa cum se intampla in certurile din nimicuri. De la o prostie, ajungi sa spui cele mai vulgare si dureroase cuvinte. Sa faci crize aiurea.

Mai multe emotii/sentimente vin in acelasi timp. Cumva in interior simtim acel sentiment caldut de iubire si protectie dar in exterior niste demoni isi fac de cap. Ciudat este ca atunci cand aceste 2 sentimente total opuse trec prin filtrul mintii, pshihologia umana face cumva sa aleaga cel mai des emotia negativa, sa o exagereze, si atunci intervine… DRAMA stuff.

Drama intervine atunci cand “nu ne mai simtim emotiile”, cand le instrainam, cand nu mai suntem constienti de ele. Cand doar le auzim in capul nostru ca pe niste voci. Si alegem involuntar emotia negativa in favoarea celei pozitive.

Si atunci ce facem? Incepem sa ne comportam ca niste dive din copilarie, cand credeam ca totul ni se cuvine. Si dam din maini, si urlam, si tipam si scoatem niste cuvinte ciudate neterminate ca atunci cand eram bebelusi.  “Uaaaaa vreau acum masinuta aia. Acum ! Acum! Esti un prost! Nu plec de aici!” , in zilele noastre un fel de “Uaaaaa nu vrei sa mergem la mare. Deci ai ceva mai bun de facut aici…. am inteles… cu cine te vezi? Zi -mi acum, hai zi-mi acum, uaaa nu ma mai iubesti, esti un/o idiot/ata! Paaaaa.. Bang! Zdrang!” 😀 😀

Drama este exact asa cum este prezentata in show bizz. Un act! Nu are nicio legatura cu emotiile/ sentimentele noastre. Este o exprimare a gandurilor noastre.

Face sens?

Ce incerc eu sa zic aici este ca uneori trebuie sa invatam sa ne comportam ca niste oameni maturi nu numai in sedintele cu sefii nostri, ci si in sedintele cu emotiile noastre.

Si sa invatam sa nu ne exprimam sentimentele ca niste copii rasfatati. Si nu cu mintea. Cu inima. Sa alegem astfel sentimentele bune care merita sa fie imbratisate si exprimate.

Sper ca ai inteles ceva din concluzia mea de azi… e greu sa o exprimi in cuvinte…. nu stiu cat am reusit….

La mine a functionat. Dupa niste ani, pot sa spun ca reusesc sa -mi controlez mult mai bine dramele de diva 😳

 

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.