Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Lucruri la care nu ar trebui sa renunti pentru o relatie

Leave a comment

Audio play:

suntuncopac

 

Draga copac,

 

Imi aduc aminte acum niste ani  cate lucruri sacrificam pentru a ma dedica 100% celui de langa mine. Stiu ca imi trecea prin gand atunci, ca daca as putea sa-mi tai un brat sau un picior doar pentru a ramane cu mine, le-as taia!:)

Ce prostie, unde mi-o fi fost capul? Am nevoie de 2 brate si de 2 picioare pentru a merge in linie dreapta in lumea asta!

 …..Si pana la urma ce este o relatie frumoasa/ sanatoasa? Este decizia ambelor parti de a ramane impreuna. Este ca si cum ai da la vasla in  echipa, si trebuie sa traga amandoi pentru ca altfel barca se dezichilibreaza si se poate rasturna. Si da, implica intelepciunea de a face compromisuri.

Totusi, o relatie nu inseamna sa uiti de tine.

O relatie in care TU  nu mai existi pentru ca ai pus pe un piedestal doar pe EL/EA, nu duce undeva bine.

Este magic sa iubesti dar totusi este sanatos sa nu renunti pentru jumatatea ta la urmatoarele lucruri:

  • la intelegerea, iubirea si compasiunea pe care trebuie sa ti-o porti in primul rand tie: da uneori mai gresesti, uneori nu faci lucrurile ca la carte, uneori nu arati ca pe copertile revistelor, uneori nu esti tocmai vesel/a. Dar trebuie sa te imbratisezi asa cum esti… cu iubire si incredere. Schimba ce poti schimba si restul accepta. Incearca sa fii un intreg pentru ca altfel nu ai cum sa fii o jumatate pentru celalalt.
  • la dreptul de a decide pentru tine:  intr-o relatie este vorba despre respect reciproc si intelegere nu despre competitie,  autoritate si acte de dictatoriale. Nu este vorba de a-l asculta pe acela care este mai bun.  Alegerea de a fi fericit ti-o faci tu, nu sta in celalalt. Tu stii cel mai bine pentru tine ce film vrei sa vizionezi, ce haine sa porti, ce tip de prieteni alegi, de ce ai nevoie in general, ce simti, ce vrei.
  • la dreptul de a-i iubi in continuare pe ceilalti pe care i-ai iubit pana cand sa apara  EL/EA in viata ta: uneori, pentru ca ne pierdem capul cu cocaina iubirii, uitam sa ne mai iubim familia, prietenii.  Noi credem ca daca iubim cu tot suflul partenerul, nu mai avem aer pentru ceilalti. Gresit! Capacitatea noastra de a iubi este imensa. Plus ca nu multe sunt cazurile in care pentru o relatie renunti la prietenii tai, familia ta, si cand se tarmina, poc! Ia-i de unde nu’s!
  • la curajul de a experimenta viata cu bune si cu rele. Uneori nu poti sa faci toate lucrurile in cuplu. Poate nu amandoi de ex. vreti sa mergeti la un curs de fotografie, sa luati lectii de kiting ,sau sa alergati impreuna la maratoane de 40 de km. Avem nevoie de spatiu in viata noastra pentru a face lucrurile care ne plac, si nimeni nu are niciun drept sa ne interzica asta. Atata timp cat se impune respect si incredere intre noi, avem dreptul de a alege sa nu ne para rau pentru lucrurile pe care nu le-am facut.
  • la timpul dedicat tie, la hobbyuri: la o carte, la inot, la sala, la o plimbare cu bicicleta, la sala, la un film cu cea mai buna prietena, etc…
  • la independenta ta de orice fel: emotionala, spirituala, financiara.. etc

Cu siguranta ai si tu lista ta cu lucrurile la care nu ai vrea sa renunti. Uneori cand ne cam pierdem capul intr-o relatie de iubire, poate ar trebui sa ne comportam matur, sa ne retragem un pas inapoi si sa ne analizam: ce am schimbat la noi, ne place ce am schimbat ?, ce am schimbat la celalalt, ne place ce am schimbat?

Eu azi sunt recunoscatoare pentru puterea de a zice atunci cand e nevoie “NU, pana aici!” dar si pentru puterea de a intelege “NU-ul celuilalt”.

 

Tu pentru ce esti recunoscator azi?

 

Concept suntuncopac: soulsmakinglove

Muzica: background beach’ bar music and my husband jokes trying to disturb me

 Foto: Catalin Marcu

Make-up: Cristina Barcan by Atelier Paris

 

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.