Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Adevaruri dureroase pe care le uitam prea repede

1 Comment

 

Media noastra de varsta este relativ scurta. Speranta de viata, in tara noastra este de  70,2 ani pentru bărbaţi şi 77,6 pentru femei. Doar ca sincer, eu ma uit in jurul meu si nu vad prea multi oameni care ajung la varsta asta. Ba mai mult ma socheaza niste povesti cu niste oameni care se duc prea repede de langa noi, fara sa-si ia la revedere.Moartea este o chestie pe care nu ai cum sa o pacalesti. Ea se intampla. Pur si simplu. Nu trebuie sa ne fie frica de ea, dar ce trebuie sa facem este sa constientizam ziua de azi. Sa stii ca maine nu iti va parea rau pentru ieri.

Daca esti foarte ocupat, nu inseamna ca esti foarte eficient!
Citeam undeva ca ‘a fi ocupat’, ‘a fi foarte ocupat’, nu este ceva wow, nu e ceva care trebuie respectat si apreciat! Uneori ne pierdem in niste scheme care ne tin ‘ocupati’ si nu stim sa prioritizam lucrurile cu adevarat importante. Adica nu stiu cum, dar cumva ne facem timp numai pentru lucrurile oarecum lipsite de importanta si ajungem pe patul de moarte gandindu-ne ca am pierdut prea mult timp fiind ocupati pentru …nimic..
Ne luam un picior in fund inainte de a sari pe o culme destul de inalta

Steve Jobs- ” voi fi mort în curând, iar moartea este cel mai important instrument l-am întâlnit vreodată să mă ajute să inteleg lucrurile care sunt cu adevarat important in viata mea. Pentru că aproape totul – toate asteptarile externe, toată mândria, toata frica de rusine sau de eșec – aceste lucruri dispar în fața morții, lăsând doar ceea ce este cu adevărat important”

Uneori mai gresim, uneori ne confruntam cu esecul. Uneori ne mai luam suturi in fund de la cei din jurul nostru. Acest “uneori” este foarte normal. Fara el nu am avea cum sa evoluam, sa invatam sa crestem.

Daca iti este frica sa dai gres, atunci nu esti pregatit sa imbratisezi realizarile.

Nu poti sa faci aceeasi greseala de doua ori. Prima oara e o greseala, dar a doua oara este o alegere.

Faptele conteaza  mai mult ca vorbele. Tu esti ceea ce faci nu ceea ce spui ca esti. Lucrurile bune nu se intampla celor care asteapta si nu fac nimic.

Nu exista un moment potrivit pentru “multumesc” si “imi pare rau”. 

In relatiile noastre , sunt mai multe lucruri importante pe care ar trebui sa le stim . Unul dintre acesta este faptul ca una din  cheile unei relatii sincere este curajul de a ne cere scuze si a spune multumesc chiar si pentru lucrurile pe care le consideram lipsite de importanta. Cu cat suntem mai intimi cu cineva, cu atat ni se pare mai anormal, si  cu atat ne este mai greu sa ne cerem iertare si sa multumim pentru lucrurile bune pe care le primim de la persoana respectiva.  Pentru ca noi credem ca el/ea a inteles. Nu! el/ea are nevoie de cuvintele si vulnerabilitatea ta!

Uneori iti cam pierzi timpul in companiile nepotrivite. Prea mult timp.

Stai pe langa oamenii care te ranesc, care nu te apreciaza, care vor sa te faca sa te simti mic.

Oamenii care te incarca cu energie negativa, si nu te lasa sa pui capul linistit pe perna.

Oamenii care nu te lasa sa fii tu.

 

Astepti sa fii iubit si uiti ca iubirea trebuie sa porneasca din tine catre tine.  

Cum sa-ti gasesti jumatatea daca tu esti un sfert? Este ok sa-i iubesti pe altii, dar este la fel de important sa te iubesti pe tine. Sa te ierti atunci cand gresesti, sa-ti mai dai o sansa”. Apoi cand tu esti un intreg, poti sa oferi din tine si celorlalti, si iubirea voastra va fi una echitabila nu una “vampiroasa”.

Cei care se plang cel mai mult realizeaza cel mai putin.

Adevarurile tale dureroase care sunt?Tu pentru ce esti recunoscator azi?
Eu azi sunt recunoscatoare pentru niste prieteni au ales sa-si uneasca sufletele azi.

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

One thought on “Adevaruri dureroase pe care le uitam prea repede

  1. Azi sunt recunoscatoare pentru dimineata aceasta, in care este liniste…de cand m-am mutat aici, linistea e un dar, nu un dat, asa ca il pretuiesc cu fiecare secunda!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.