Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Am invatat ca masura unei vieti nu e data numarul de respiratii, ci de acele momente care iti taie respiratia-Maya Angelou

1 Comment

Audio play:
suntuncopac
Draga baobab,
Acum cateva saptamani am fost la dentist. Un prilej foarte bun de a ma uita la televizor, pentru ca acasa nu mai am cablu. 😀
Pentru 30 de minute aproape ca imi parea rau ca am renuntat la cablu, pentru ca am vazut un documentar senzational cu Maya Angelou si Oprah, Maya ceva poeta americana foarte apreciata si iubita in America, un fel de Guru spiritual, din cate mi-am dat eu seama.
Sincer, nu auzisem de Maya pana sa merg la dentist, dar in cele 30 de minute cat am stat pe scaun, nu am simtit nicio durere, pentru ca, pur si simplu nu ma puteam dezlipi de privirea ei la 86 de ani, plina de viata si bucurie. Am incercat sa tin minte ce spunea in documentarul respectiv, dar erau atat de multe cuvinte pline de substanta incat nu am mai tinut minte nimic pana acasa. Ah, poate o singura propozitie: Ca viata -l iubeste pe cel care o traieste, spunea ea cu rasetul mare pe buze foarte bucuroasa de varsta la care a ajuns.
Am facut un pic de research despre ea si am vazut ca a fost printre altele a  fost  si  prostituata, chelnerita, bucatar, vatman,  cantareată, actrita de opera . II placea viata Mayei :), din pacate aceasta s-a oprit pentru ea, acum cateva zile pentru ea cand a murit. 😦
Am gasit cateva vorbe celebre ale ei care sper sa te inspire si pe tine, cel putin atat cat  m-au inspirat pe mine pe scaunul de stomatologie:
Am învăţat că, indiferent de ce se întampla, oricât de rea ne pare ziua de astăzi, viaţa merge înainte, şi totul va fi mai bine mâine. 
 
Am învăţat că poţi spune multe despre o persoană după modul în care face sau nu face faţă la trei situaţii: o zi ploioasă, pierderea bagajului şi globurile sparte din pomul de Crăciun.
 
Am învăţat că, indiferent de natura relaţiilor tale cu părinţii, le vei simţi lipsa atunci când vor pleca din viaţa ta.
 
Am învăţat că a face bani pentru un trai bun nu e acelaşi lucru cu a trăi viaţa din plin.
 
 
Am învăţat că viaţa îţi dă, uneori, a doua şansă.
 
Am învăţat că nu ar trebui să mergi prin viaţă cu câte o mănuşă de prins mingea în fiecare mână, trebuie să arunci şi ceva înapoi.
 
Am învăţat că, ori de câte ori iau o hotărâre cu inima deschisă, e cea mai bună decizie pe care o pot lua.
 
Am învăţat că, oricâtă durere aş simţi, nu trebuie să devin eu o durere, sau o povară pentru ceilalţi.
 
Am învăţat că, în fiecare zi ar trebui să mângâi sau că consolez pe cineva. Oamenii se bucură de o îmbrăţişare sau de o bătaie prietenească pe umăr.
 
Am învăţat că oamenii uită ceea ce ai spus, sau ce ai făcut, dar nu uită niciodată cum i-ai făcut să se simtă la un moment dat.
 
Am învăţat că măsura unei vieţi nu e dată de numărul de respiraţii, ci de cel al momentelor care îţi taie respiraţia.

 

Eu azi sunt recunoscatoare pentru ca am fost la dentist si am descoperit -o pe Maya!

 

Tu pentru ce esti recunoscator azi?

 

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

One thought on “Am invatat ca masura unei vieti nu e data numarul de respiratii, ci de acele momente care iti taie respiratia-Maya Angelou

  1. Sunt recunoscatoare pentru intalnirea de aseara, de la prezentarea cartii lui Franz. Am plecat incarcata de energie si tinerete! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.