Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Daca ne comportam ca niste adulti in pampersi- nemultumiti de tot, oare chiar ne traim viata pe care meritam sa o traim?

Leave a comment

Audio play:

cais

 

Draga cais,

am avut o perioada cand eram copil, cand nu-mi convenea nimic. La orice raspunsul meu era NU. Si ma plangeam in dreapta si in stanga, si voiam express sa vorbesc in gura mare de lucrurile , oamenii si situatiile care nu-mi placeau. Asta pentru ca asa credeam eu ca sunt mai interesanta, si ca, devin si eu …… adult.  De fapt, daca ma gandesc mai bine, cred ca doream sa copiez niste tipare ale adultilor din jurul meu care asta faceau: familia, cunoscutii, vecinii,  personajele in filme.

Daca ma uit in jurul meu, situatia nu s-a schimbat prea mult! Sunt inca foarte multi oameni care inca vorbesc doar despre lucrurile care nu le plac si care ii fac nefericiti. Oamenii pe care nu ii suporta. Situatiile care ii scot din sarite. In gura mare, pentru ca doresc sa fie auziti de toata lumea!

Si atunci stau si ma intreb: ce ne impiedica sa vorbim de lucrurile care ne fac fericiti? Ne este rusine atunci cand ne este bine sa vorbim de asta pentru ca ceilalti nu vor sa auda ca suntem bine, si mai mult sunt alaturi de noi atunci cand ne plangem un pic pe umarul lor?  Sau poate evitam sa vorbim de lucrurile care ne fac fericiti pentru a evita invidia celorlalti? Cam asa vad eu lucrurile acum…

Daca ne comportam ca niste adulti in pampersi, nemultumiti de tot, oare chiar ne traim viata pe care meritam sa o traim?

Gandeste-te si tu, de cate ori pe zi te plangi tie si celorlalti de lucrurile care nu -ti convin din viata ta: de vreme, de trafic, de mancarea primita la restaurant, de colegi, de relatie , etc, iar daca nu avem motive reale incepem sa le inventam.

Mai grav este cand incepem sa ne plangem de noi insine: ca nu suntem destul de frumosi, slabi, destepti, descurcareti, ca nu avem destui bani, ca nu mergem in nu stiu ce locuri, etc.

Daca macar constientizezi aceste lucruri, de fiecare data cand incepi sa te plangi tie si celorlalti de viata ta, si  iti suna alarma si zice: Hoppaaa te porti ca un copil in pampersi cu NU in brate”, atunci e mare lucru! Pentru ca de la constientizare pana la a lua masuri cu pasi mici, nu mai e mult.

Apoi, cand te regasesti intr-o situatie in care vorbesti de rau pe cineva sau pe tine, pune-ti intrebarea: pot schimba cumva acest lucru astfel incat sa nu -mi mai consum energia cu asa ceva? Daca DA, pai atunci fa ceva! Daca NU, atunci let it go!

Apoi, poate vei realiza, ca esti mai interesant daca vorbesti despre lucrurile care te fac fericit, lucrurile bune din viata ta! Sigur exista, trebuie doar sa deschizi ochii sa le vezi!

Focuseaza-te pe iubire. Prietenie adevarata. Familie. Natura. Corpul, mintea si sufletul tau. Casa ta. Experientele. Iertarile. Diminetile. Invatamintele. Ziua de azi.

Eu azi sunt recunoscatoare ca nu mai mai plang( asa mult) !

 

Tu pentru ce esti recunoscator azi?

 

 

Concept Soul Decor : suntuncopac

Foto:  suntuncopac

yoga pose:  back bending in the sky

Muzica: Tristan Prettyman – Say Anything (OST Safe Haven)

hainele copacului:   Livada cu rochii

Inspirata de :  copiii cu NU in brate si Leo Babauta

http://www.suntuncopac.com 

 

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.