Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Viata se traieste pe zile ! ” Oscar si Tanti Roz” – Bulandra

1 Comment

Copac,

Probabil te intrebi daca mai am subiecte si de unde le mai scot:). Sincer, nici eu nu stiu. Ieri se facuse  6 juma si plecand de la birou mi-am dat seama ca iar nu stiu despre ce sa scriu. Dar nu stiu cum se face, ca de fiecare data se aliniaza cumva planetele si de undeva, cineva sau ceva imi da un ghiont.  Ghiontul mi l-a dat ieri Chris Simion -unul dintre copacii mei inspirationali, care m-a mai trimis la o piesa de teatru: Oscar si Tanti Roz. 

 PS: “Draga” Chris, iti multumesc.  Mi-am dat seama la piesele tale ca plang cu un singur ochi.”Te pup”:).

Am accentuat “draga” si “te pup” pentru ca asa se adreseaza Oscar ( Marius Manole) lui Dumnezeu. Oscar este un baietel care sufera de cancer si care, in ultimele sale zile, incearca sa-l descopere pe Dumnezeu. Se imprieteneste cu Tanti Roz ( Oana Pellea) si, in urma unui joc propus de aceasta, el va trebui sa treaca prin toate etapele vietii doar in 12 zile (o zi valorand zece ani). 

Moare  la varsta de o suta zece ani, nu inainte de a lasa la marginea patului sau o pancarta cu urmatorul mesaj: “Numai Dumnezeu are voie sa ma trezeasca”. 

“Draga Dumnezeu,

Iti multumesc ca ai venit. Ai ajuns in momentul, cand nu ma simteam bine deloc.Poate ca scrisoarea mea de ieri te-a jignit un pic…Cand m-am trezit din somn, mi-am adus aminte ca am nouazeci de ani siam intorcapul spre fereastra sa ma uit la zapada.Si deodata am inteles cai sa vii. Erdimineata. Eram singur pe Pamant. Era atat de devreme, incat pana si pasarile dormeau,daramite infirmiera de noapte, doamna Ducru, care tragea la aghioase, pe cand tu te munceai sa aduci zorile.

Nu parea sa-ti iasa din prima, dar te straduiai. Cerul palise. Tu umpleavazduhul de alb, de gri, de azuriu, inviorand lumea. Nu te opreai o secunda. Si-n clipa aceea am inteles care era diferenta dintre noi si tine: tu esti un tip infatigabil! Pus pe munca fara intrerupere. Caruia nu-i este niciodata lehamite.

Ziua vreti, uite ziua! Noapte? Uite noapte! Si primavara! Si iarna! Si uite-o pe Peggy Blue! Si uite-l si pe Oscar! Si pe Tanti Roz! Asta zic si eu sanatate de fier!Mi-am dat imediat seama ca venisesi.

Si ca-mi dezvaluiai secretul, marele tau secret:priveste lumea in fiecare zi ca si cum ai vedea-o pentru intaia oara.Urmandu-ti asadar sfatul, m-am straduit sa-l pun in aplicare. Contempland lumina,culorile, copacii, pasarile, animalele. Simteam cum aerul imi patrunde in nari facandu-ma sa respir. Vocile de pe culoar veneau spre mine ca din bolta unei catedrale. Iar eu eram viuFrematam de o bucurie necuprinsa si pura.Aceea de a exista. O bucurie care ma fermeca.Iti multumesc, draga Dumnezeu, ca ai facut asta pentru mine. Era ca si cum m-ai fi luat de mana si m-ai fi dus in miezul tainei ca sa o cuprind cu mintea. Iti multumesc.Pe maine.

Te pup,

Oscar”

Azi sunt recunoscatoare pentru inca o zi in care am invatat ceva. Viata se traieste pe zile, asa e Oscar!:).

Tu pentru ce esti recunoscator azi?

 

Concept STRIP OFF: suntuncopac

Foto: Catalin Marcu

Copaci: Andreea, Flori, Paulina, Fedelia, Georgiana

Outfit: H&M stripped by suntuncopac

Make -up: Paulina Buldumea, Cristina Ghergu

Yoga pose: Prayer sleeping pose

Muzica: Cramberies

Inspirata de : fiecare zi

 

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

One thought on “Viata se traieste pe zile ! ” Oscar si Tanti Roz” – Bulandra

  1. Azi sunt recunoscatoare fiecarei zile din viata mea si minunilor care apar, cand deschizi fereasta sufletului si le lasi sa patrunda. Namaste!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.