Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

STRIP OFF JEALOUSY

1 Comment

yoga jealousy

 

Copac,

Gelozia obsesiva cred ca este una din primele haine  pe care le-am dat jos. Este o haina care mie nu imi face cinste, care nu-mi place deloc. Este o haina greoaie,  plina de gauri. Este o haina care ma face urata. Este o haina care m-a transformat intr -un monstru acum ceva ani, care m-a facut sa raman cu pielea sub unghii.   (stiu e groaznic si mi-e rusine, din pacate nu este o metafora).

Cumva haina asta este invizibila, se pune asa pe tine fara sa iti dai seama fara sa te intrebe daca iti sta bine cu ea sau nu.

In  prima faza ca sa o putem da jos, trebuie sa o vedem, sa recunoastem ca o caram ca un bolovan dupa noi.

Dar da, poate haina asta a venit la pachet cu o palarie ponosita cu numele de frica, suferinta, dezamagire. Este de inteles. Si poate  ai crede ca haina asta ti-a pus-o cineva cu forta , si ca de vina este doar celalalt pentru ca ti-a cauzat aceasta stare. Dar de fapt, in povestea asta este vorba numai despre tine.  Despre perceptia ta in fata acestei stari.  Tu decizi daca ai exagerat  sau nu, cat poti sa accepti, cat meriti sa accepti.   Si celalalt decide pentru el cat poate sa intinda coarda cu tine. Important este daca va intalniti undeva la mijloc sau nu.

Cum sa te dezbraci de gelozie:

  1.  Nu te asocia cu ea. Cand constientizezi ca s-a lipit de tine, pune pauza, nu te asocia cu ea. Priveste-o ca un observator. Tu nu esti gelozia, tu doar experimentezi aceasta stare. Si pana la urma esti un om, esti in viata, este normal sa mai primesti din cand in cand un ghiont care sa-ti aduca aminte ca inca respiri.
  2.  Imagineaza  ca esti cea mai buna versiune a ta, fii mai increzator in tine.  Cine esti tu cu adevarat? Cat esti de puternic in esenta ta?  Si cine este aceasta gelozie de iti face zilele negre? Te simti bine cu haina asta pe tine? Sau ai prefera mai bine sa experimentezi in nuditatea ta fericirea, multumirea si increderea in sine? Ce meriti tu de fapt? 
  3. Usureaza- ti suferinta, priveste-te cu compasiune.  Cand stai cu haina asta pe tine, ii ranesti pe altii. Te ranesti pe tine.  Nu asa vrei sa traiesti. Aceasta suferinta este cauzata de captuseala hainei geloziei, de frica.  In loc sa imbratisezi frica mai bine priveste cu compasiune pe ceilalti si pe tine. Nu meriti sa iti provoci atatea rani. Si nici celorlalti.
  4. Dezbraca-te de cauzele identificate in trecut.  Ai identificat cauza acestei gelozii si acum  te tot legi de trecutul acestei haine ponosite, te gandesti ca nu meritai asa ceva, te tot ingropi in stres si dezamagiri si nu faci decat sa te ranesti pe tine cel din prezent. Nu mai sapa in trecut. Lasa in spate toate cauzele care ti-au provocat aceasta stare odata ce le-ai identificat.
  5. Nu-ti mai face filme aiurea. De multe ori totul se petrece in capul tau. Esti atat de creativ acolo unde nu trebuie. Mai bine foloseste-ti imaginatia sa creezi ceva frumos, orice.
  6. Redirectioneaza-ti sentimentele. Aminteste-ti ca gelozia este o emotie care poate fi controlata foarte usor. Indreapta-ti atentia spre altceva , spre o stare care iti face bine.
  7. Vorbeste despre emotiile tale cu  cel iubit. Spune-i ca porti aceasta haina si sa te ajute sa o dezbraci, sa va bucurati impreuna de nuditate.  Acum ideal ar fi sa se dezbrace si el:).

 

Si in acest caz,  dorinta de schimbare vine din interior. Poate sufletul tau va dori la un moment dat sa fie usor cum era inainte si atunci va decide sa se dezbrace singur.

Eu astazi sunt atat recunoscatoare ca m-am dezbracat de gelozia obsesiva. Cumva a venit natural, dupa ce am inteles niste lucruri.

Tu pentru ce esti recunoscator azi?

Important: Copacul nu este psiholog, el vorbeste din propria experienta, si uneori doar isi da cu parerea. Poate unele lucruri ti se potrivesc, altele nu.  De la el poti sa auzi doar o opinie, dar adevarata cheie este in tine, nu trebuie sa iei ca atare ce-ti zice el.

Concept STRIP OFF: suntuncopac

Foto: Catalin Marcu

Copaci: Andreea, Flori

Outfit: H&M stripped by suntuncopac

Make -up: Paulina Buldumea, Cristina Ghergu

Yoga pose: lotus

Muzica: http://www.youtube.com/watch?v=6b9-iTv48fU

Inspirata de: hainele urate

 

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

One thought on “STRIP OFF JEALOUSY

  1. Bine graiesti, Copacel! Tare urata si zdrentuita haina e gelozia…Si, din pacate, greu de curatat, dar nu imposibil. Sunt recunoscatoare ca am aruncat hainele ponosite, care imi urateau sufletul si imi intunecau judecata! Namaste! http://mindfultree.wordpress.com.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.