Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Cea mai frumoasa inima din lume

4 Comments

yoga_candle

 

Draga copac,

Astazi vreau sa -ti spun o poveste despre cea mai frumoasa inima din lume.

Este o fabula mai veche pe care am adaptat-o timpurilor noastre.

‘’ Intr- o zi un tanar a coborat intr-o statie de metrou , la o ora de varf, si a inceput sa strige in gura mare ca are cea mai frumoasa inima lume. O mare multime s-a adunat in jurul lui, uimita de frumusetea inimii, pentru ca intr-adevar era perecta. Tanarul se umfla de mandrie cu fiecare lauda.

La un moment dat, un batran amarat a aparut din multime si a spus : ” Baiete, inima ta este aproape la fel de frumoasa ca a mea !”.

Multimea curioasa s-a uitat la inima batranului si stupefiata a constatat ca inima era sanatoasa, ticaia puternic, dar era plina de cicatrici, si in unele locuri anumite parti erau scoase si completate de niste piese noi, care nu se potriveau destul de bine, si astfel marginile erau neregulate.

Multimea isi dadea coate, a inceput sa rada in hohote, iar tanarul a spus :

-“Tataie cred ca glumesti ca ai tupeu sa compari inima mea perfecta cu mizeria ta ! “.

-“Pai…. “, spune  batranul , ” A ta este perfecta dar eu n- as schimba cu tine . Vezi tu fiecare cicatrice reprezinta o persoana careia i-am oferit iubirea mea sincera,   am rupt o bucata din inima mea si si am dat-o lor.De multe ori mi-au dat si ei o bucata din inima lor, care se potriveste in locul gol din inima mea dar  pentru ca piesele nu sunt exacte, am unele margini aspre, pe care le pretuiesc , pentru ca -mi amintesc de dragostea  pe care am impartasit-o. Alteori  am dat piese din inima mea departe, iar cealalta persoana nu a revenit cu  o parte din inima pentru mine . Acestea sunt partile goale .Desi aceste scobituri sunt dureroase , imi amintesc  de dragostea pe care o am pentru acesti oameni si sper ca intr-o zi se vor  întoarce si umple spatiul gol . Eu inca ii astept.Deci, acum vezi ce este adevarata frumusete?

Tanarul tacut acum, din inima lui  tanara si frumoasa   a rupt o bucata mare. El a oferit-o batranului cu mainile tremurande . Batranul a primit  darul in inima sa, apoi a luat o bucată din inima lui batrana  si a pus-o in rana din inima tanarului. Se potrivea, dar nu perfect .

Tanarul s-a uitat la inima lui si a constatat ca nu este perfecta, dar mai frumoasa ca oricand, deoarece dragostea din inima bătrânului curgea într-a lui .

S-au imbratisat si au plecat la drum fiecare.

Copacule, aceasta poveste ma face sa fiu recunoscatoare pentru toate lacrimile  scurse, pentru ca toate au sculptat o inima imperfecta dar mai frumoasa ca oricand.

Tu pentru ce esti recunoscator astazi ?

 

yoga pose: candle

muzica: Yiruma

inspirata de: cicatrici

 

 

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

4 thoughts on “Cea mai frumoasa inima din lume

  1. Buna, Draga copac!!! Sunt recunoscătoare pentru povestea ta superba dar si pentru puterea cu care m-a înzestrat Dumnezeu sa pot peticii atât de des inima mea frumoasa care bate atât de tare încât ii poti auzi ,,cântecul”… Multumesc pentru aceasta poveste care mi-a facut ziua mai senina!

  2. Draga copac, aproape mi-au dat lacrimile. SImt de fiecare data cand intalnesc oameni frumosi si bine inteleniti in pamant si plini de iubire precum tine, ca fac parte din ceva mare si minunat, unde toti suntem niste arbori atat de diferiti, unii mari, unii mici, unii subtiri si inalti, altii grosi si vanjosi, unii brazi, altii sequoia, dar suntem toti unul. Suntem o padure mare, mare si ne avem unii pe altii. Multumesc, draga copacpentru ca-mi aminteste uneori ceea ce am uitat!

  3. Copacel, mi-a placut cum ai prelucrat povestea! Ai pus amprenta ta peste continutul original, iar vocea calda intregeste istoria.
    http://www.indianchild.com/most_beautiful_heart.htm
    Namaste!

  4. Dragi copacei guralivi va multumesc din inima pentru incurajarile voastre. Va imbratisez!:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.