Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

5 locuri unde imi gasesc linistea atunci cand am nevoie

2 Comments

yoga

 

Draga copac,

Atunci cand sunt trista sau suparata am cateva locuri secrete unde imi gasesc linistea.

Iti spun secretul  meu si tie azi:

1)   In copaci

Iubesc la nebunie copacii. Probabil de aceea am ales sa fiu unul. Nu cunosc ceva mai viu si mai puternic pe acest pamant, o legatura mai profunda si mai impaciuitoare cu cerul si pamantul.

Cand stai la baza copacului si il scanezi pana sus, la cea mai inalta creanga, cand ii atingi scoarta tare, frunzele catifelate sau fructele moi, cand te imbeti cu mirosul lui de verde, cand ii auzi fosnetul care iti sopteste  povestea a sute de ani de istorie, cum sa nu te linistesti?

Cand incerci sa-l iei in brate si iti dai seama cat de mic esti, si iti dai seama ca de fapt tu esti cel luat in brate, cum sa nu te linistesti?

In preajma copacilor este liniste.

 

2) In respiratie, pe salteaua de yoga

Respiratia este un  sincer si un fidel partener.

Respiratia ma  duce cu gandul la un cordon ombilical invizibil care   leaga  cel mai ascuns punct din mine cu exteriorul. Respir energie, lumina si dragoste si expir intuneric, ura,  si ganduri negative.

La intersectia unde se intalneste oxigenul cu dioxidul de carbon, este de fapt locul unde toate partile din mine se intalnesc.

Inspir si expir. Este magic. Este liniste in respiratie pe salteaua de yoga.

 

3) In pat, in somn

Eu sunt genul de persoana care ar renunta oricand la o superpetrecere pentru un somn dulce intre 6 perne mari. Pentru mine somnul este sacru. Dupa o zi incarcata si obositoare parca somnul filtreaza ceea ce trebuie sa ramana pentru cea de –a doua zi  si ce trebuie sa plece.

Ma aduce inapoi la existenta mea, a ceea ce sunt cu adevarat, cand nu sunt filtre si pot sa fiu asa cum sunt de fapt. Nu trebuie sa ma conformez unei societati care cere lucruri de la mine in timpul zilei, iar eu tot ce fac este sa incerc sa- i fiu pe plac.

In pat este liniste.

4) In cer

Incercati macar o data pe zi , sa va ridicati privirea spre cer. Este atat de mult acolo sus, cel putin atat cat este pe pamant.

Dar parca sus nu se aud claxoane, reprosuri, dezamagiri, tipete.

Sus este albastru. Sus este liniste.

 

5) In leagan

Unde sa gasim linistea daca nu in copilarie? Parca atunci cand eram copil inotam in liniste dar nu eram constienta ca era peste tot in jurul meu. Cautam agitatie.

Dar ca si tine, ma dadeam in legan ca nebuna. Imi placea sentimentul ala cand ajungeam sus si simteam ca- mi fuge inima din piept de bucurie.

Asa ca atunci cand suparata, trista, imi face tare bine sa fac o infractiune si sa ma dau in leganele de copii.

Eu astazi sunt recunoscatoare pentru aceste 5 locuri magice care pe mine ma ajuta sa- mi gasesc linistea.

Tu unde iti gasesti linistea? Tu pentru ce esti recunoscator azi?

 

yoga pose: tree pose

muzica: singing birds

inspirata de: locuri magice

 

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

2 thoughts on “5 locuri unde imi gasesc linistea atunci cand am nevoie

  1. Superb!!! Deja am inchis ochii si ma imaginez in cele 5 locuri in care tu iti gasesti liniștea! Multumesc, Multumesc, Multumesc pentru ceea ce simt acum si pentru sentimentele pe care le simt atunci cand citesc tot ceea ce scrii pe acest blog! Mi-as dori sa știu unde faci tu acele poze fantastice! Sunt superbe si pline de viața si in același timp de liniște! Iti doresc sa ai o zi buna si astept ziua de mâine sa vad cu ce ne mai bucuri sufletele! La revedere!

  2. Buna tema de lucru sa ne gasim fiecare locurile in care ne gasim linistea! De altfel toate cele 5 locuri sunt pe gustul meu. Natura ne ofera atatea si atatea locuri linistitoare!Alerg spre ea cu fiecare ocazie!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.